Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
4 Ekim 2021, 16:49
Betül Betül
Yönetici
Konu Sayısı: 62

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı Sayfa 106-107 ve 108’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık konusunda Ünite Sonu Değerlendirme çalışmalarını cevapladık.

5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ünite Sonu Değerlendirmesi

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 106 ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.
1. Teknolojinin birçok alanda faydalarının yanı sıra toplumda olumsuz etkileri de vardır. Aşağıdakilerden hangisi teknolojinin olumsuz etkisine örnek verilebilir?
Cevap:B) Teknoloji düşkünlüğü nedeniyle bireyler arasındaki iletişimin zayıflaması


2. Ülkemizde son on yılda genel ağ kullanımı artmıştır. Buna bağlı olarak siber suçlarda da artış yaşanmıştır.
Genel ağ kullanıcılarının bu tür sorunlar yaşamamaları için; unsurlarından hangilerine dikkat etmeleri gerekir?
Cevap:D) I, II ve III.


3. Elvin’e, öğretmeni “Doğru ve güvenilir bilgi nasıl elde edilir?” konusunu genel ağdan araştırıp gelmesini söyler. Araştırma sonucunda öğretmeni ödevde “bilgi hatalarının çok fazla olduğunu” söyler. Buna göre Elvin’in yaptığı hata aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) Sanal ortamda karşılaştığı bilgileri sorgulamamıştır.


4. Bilimsel bilgiye ulaşmak için sistematik olarak çalışan kişilere “bilim insanı” denir. Bilim insanlarında olması gereken bazı özellikler vardır. Aşağıdakilerden hangisi bilim insanlarında olması gereken özelliklerden değildir?
Cevap: A) İsim yapma gayreti göstermek

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 107 ders Kitabı Cevapları

5. Ebru, öğretmenin verdiği ödevi araştırırken yararlandığı tüm kaynakları ödevinin son bölümünde belirtmiştir. Buna göre, Ebru için aşağıdakilerden hangisi kesin olarak doğrudur?
Cevap: C) Kaynakça gösterdiği için yazarın emeğine saygı göstermiştir

B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere, verilen kavramlardan uygun olanı yazınız.
Cevap:

1. Genel ağ üzerinden bilgiye ulaşılırken ….güvenilir …….. sayfalar tercih edilmelidir.

2. Olası bir kimlik hırsızlığına karşı …….kişisel ………… bilgiler sanal ortam üzerinde paylaşılmamalıdır.

3. Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi teknolojik araçların bilinçsizce kullanımı özellikle çocukların …sosyalleşme….. sürecini olumsuz yönde etkiler.

4. Bilim insanlarını araştırmaya yönelten en önemli unsurlardan biri …...merak……….. duygusudur.

5. Bilimsel araştırmalarda yararlanılan eserler, çalışmanın sonunda yer alan …...kaynakça……. bölümünde gösterilir.


C. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Araştırmalarda yararlanılan eserlerin kaynakça bölümünde gösterilme nedenleri nelerdir?
Cevap: Araştırmalarda yararlanılan eserlerin kaynakça bölümünde gösterilmek nedeni araştırmamızı daha güvenilir göstermektir.

2. Bilim insanlarını araştırma ve icat yapmaya iten nedenler nelerdir?
Cevap: Meraklı oluşları,bir şeyler icat etmek isteyişleri,ülkelerine yararlı olmak istemeleri.

3. Teknolojik gelişmelerin sosyal ilişkiler üzerindeki olumsuz etkilerine örnekler veriniz.
Cevap: İnsanlar git gide asosyal olmuşlardır bu en büyük olumsuzluktur.

4. Genel ağdan yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?
Cevap: Genel ağdan yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gereken güvenilir bir site olmasıdır.

5. Genel ağda ulaştığınız bir bilginin güvenilirliğini nasıl test edersiniz?
Cevap: Kullanıcı adlarından,kullanılan sitenin şikayetlerinden,adından ,ne kadar zamandır iş yaptığından.

Ç. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların sonuna “D” yanlış olanların sonuna “Y” yazınız.
Cevap:

1 Günümüzde bilgiye ulaşmak daha kolay hâle gelmiştir. (D)
2 Genel ağ, bilinçli kullanılmazsa sosyal ilişkileri olumsuz yönde etkileyebilir. (D)
3 Bilimsel çalışmalarda yararlanılan her eseri kaynakçada göstermeye gerek yoktur. (Y)
4 Bilim insanları yaptıkları çalışmalar ile insanların yaşamlarını farklı alanlarda kolaylaştırır. (D)

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 106-107-108. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 2021-2022

Oyla post
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.