Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
15 Eylül 2021, 15:10
Binnur Binnur
Yönetici
Konu Sayısı: 37

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 29-30. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 29-30. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 2021-2022 konusunda 5. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 29 ve 30. sayfa cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 29-30. Sayfa Cevapları Ünite Sonu Değerlendirme

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 29 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Buna göre, aşağıdakilerden hangisi bu olayın insanların ekonomik yaşamlarına olan etkisine örnek olarak gösterilebilir?
Cevap: A) Bölgede yeni iş kollarının ortaya çıkması

2. Buna göre Sosyal Bilgiler dersinin bireye sağladığı faydalarla ilgili, yargılarından hangileri ne ulaşılabilir?
Cevap: B) I ve II. 

3. Bu maddeye göre; yargılarından hangilerine ulaşılabilir?
Cevap: C) I ve II.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ata Yayıncılık Sayfa 20 Ders Kitabı Cevapları

4. Buna göre; davranışlarından hangileri sosyalleşmeye örnek olarak verilebilir?
Cevap: D) I, II ve III.


B. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerleri, verilen kavramlardan uygun olanı ile tamamlayınız.

1. Tarihimizin ve kültürümüzün öğrenilmesinde Sosyal Bilgiler… dersi önemli bir yere sahiptir.

2. …Aile… toplumsal yapının en küçük kurumudur.

3. Devletimizin yeni okullar açması eğitim… hakkının kullanılmasına yönelik bir çalışmadır.

4. Hastanelerin varlığı sağlık… hakkı ile ilişkilendirilebilir.

5. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’ye göre, her birey on sekiz… yaşına kadar çocuk kabul edilir.

6. Bir olayın birden fazla nedeni ya da sonucu… olabilir.


C. Aşağıdaki eşleştirmelerden doğru olanların sonuna “D” yanlış olanların sonuna “Y” yazınız.


Ç. Aşağıdaki soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Sosyal Bilgiler dersinin etkin bir vatandaş olarak size sağladığı katkılar nelerdir?
Cevap: insan hakları, ailemize, çevremize, arkadaşlarımıza, vatanımıza olan sorumluluklarımızı öğretti. vatandaşlık haklarımızı öğretti.


2. Çevre kirliliği ve trafik kazalarının tek bir nedene bağlı olmaması neyin göstergesidir?
Cevap: İnsanların yeterince bilinçli ve eğitimli olmaması.


3. Kişisel zamanımızı planlama size ne gibi faydalar sağlar?
Cevap: Zamanımızı iyi değerlendirmeyi öğreniriz ve kendimize düzenli bir yaşam oluştururuz.


4. Ailenizde söz alıp düşüncelerinizi ifade ederek hangi hakkınızı kullanmış oluyorsunuz?
Cevap: Düşünce ve fikir özgürlüğü hakkı.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 29-30. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık 2021-2022


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 21-22-23-24-25-26-27-28. Sayfa Cevapları Ata Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.