Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
4 Aralık 2019, 0:43
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı 91-92-93-94. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf Anadol Yayıncılık Sosyal Bilgiler Ders Kitabı 91-92-93-94. sayfa cevapları İNSANLAR, YERLER VE ÇEVRELER

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 91 Ders Kitabı Cevapları

ÜNİTE DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A. Aşağıdaki ifadeler doğru ise ifadelerin başına “D”, yanlış ise “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin doğrularını defterinize yazınız.
Cevap:

  1. D
  2. Y
  3. Y
  4. D
  5. Y
  6. D
  7. D
  8. Y

B. Aşağıdaki cümlelerde verilen boşlukları, kutucuklarda verilen ifadelerden uygun olanlarıyla tamamlayınız. İfadelere uygun ekler getirebilirsiniz
Cevap:

  1. deprem
  2. harita
  3. erozyon
  4. ölçek
  5. ulaşım
  6. yaz
  7. nüfus
  8. beslenme

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 92 Ders Kitabı Cevapları

C. İklimin aşağıdaki tabloda verilen durumları etkileyip etkilemediğini örnekteki gibi belirtiniz.

  1. Etkiler
  2. Etkilemez
  3. Etkiler
  4. Etkilemez
  5. Etkiler
  6. Etkilemez
  7. Etkiler
  8. Etkiler

Ç. Aşağıdaki tabloda verilen özelliklere sahip yerlerde nüfusun “az” ya da “fazla” olduğunu örnekteki gibi işaretleyerek gösteriniz.

  1. Az nüfuslu
  2. Fazla nüfuslu
  3. Fazla nüfuslu
  4. Az nüfuslu
  5. Az nüfuslu
  6. Fazla nüfuslu
  7. Az nüfuslu
  8. Fazla Nüfuslu

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 93 Ders Kitabı Cevapları

D. Aşağıda verilen çoktan seçmeli soruları cevaplayınız.

  1. A
  2. C
  3. D
  4. D
  5. B
  6. A

5. Sınıf Sosyal Bilgiler Anadol Yayıncılık Sayfa 94 Ders Kitabı Cevapları

7. B
8. B
9. D
10. B
11. C


E. Aşağıda verilen soruların cevaplarını defterinize yazınız.

1. Fiziki haritalarda sarı ve kahverengi renk hangi anlama gelmektedir?
Cevap: Sarı, yaylaları ve yüksek ovaları göstermektedir. Kahverengi ise dağları göstermektedir.


2. Fiziki haritaya bakarak ülkemizde bulunan dağlar ve ovalara örnekler veriniz.
Cevap: Erciyes dağı, Hasan dağı, Melen diz dağı, Karadağ


3. Yaşadığınız çevredeki iklim ile tarım faaliyetleri arasında nasıl bir bağlantı bulunmaktadır?
Cevap: İklim e göre ürün yetiştirme yapmak gerekir.


4. Ülkemizde nüfusun dağılışını etkileyen beşeri faktörler hangileridir?
Cevap: Sanayileşme,tarım ve ekonomi faktörleri nüfus dağılışı etkileyen faktörlerdir.


5. İnsanların doğal ortamı değiştirip ondan yararlandığı durumlara çevrenizden örnekler veriniz.
Cevap: Ormandaki Ağaçları keserek yaşam alanları yapılması, Akarsuların güçlerinden yararlanabilmek için barajlar yapılması.


6. Depremin etkisini artıran ve insanlardan kaynaklanan sebepler nelerdir?
Cevap: Depremlere dayanıksız konutlar yapılması ve fay hatlarının üzerine konutlar yapılması depremin etkisini artıran ve insanlardan kaynaklanan sebeplerdir.


7. Heyelan ve erozyonun tarım üzerindeki etkisi nedir?
Cevap:  Bitki örtüsünü etkiler ve tarım yapılmış alanları telef eder.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabı 81-82-83-84-85. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (9 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,56)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.