Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
31 Ağustos 2019, 15:58
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 100-101. Sayfa Cevapları MEB Yayıncılık

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 100-101. sayfa cevapları Tema Değerlendirme Soruları

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 100 Ders Kitabı Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI

1. Yazar, metinde hangi iki durumla ilgili karşılaştırma yapıyor?
Cevap: Karşımızdaki kişinin asık suratlı olmasıyla ve karşımızdaki kişinin güler yüzlü olmasını karşılaştırmıştır.


2. “Güler yüzlü insanlar her kusuru hoş gören, affeden insanlardır.” cümlesinden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Asık suratlı birisi biz bir kusur işlediğimizde bizim kusurumuzu ya fırsat eder kullanır ancak güler yüzlü insanlar bizim kusurumuzu hoş karşılabilirler.


3. Yazar, görüşünü desteklemek için hangi örnek/örneklerden yararlanmaktadır?
Cevap: Dünyada ilk adımlarını atmaya başlamış bir bebeği örnek vermiştir. Herkes kusur işleyebilir ama affedilebilir demek için.


4. Metnin ana fikrini yazınız.
Cevap: Güler yüzlü olmanın önemi


5. Aşağıda verilen deyimlerin anlamlarını metinde geçtiği cümlelerden hareketle yazınız.
Cevap:

  • Hevesi kırılmak: İstekli olan birini bir nedenle istek sizleştirmek.
  • Sohbete renk vermek: O sohbete farklılık katmak içindir.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 101 Ders Kitabı Cevapları

6. Numaralanmış deyimlerden hangisi, kendinden önce verilen açıklamaya uygun değildir?
Cevap: D şıkkıdır.


7. Yukarıdaki paragrafın ana fikri, aşağıdaki atasözlerinden hangisiyle karşılanabilir?
Cevap: B şıkkıdır.


8. Aşağıda verilen terim anlamlı kelimeleri ilgili olduğu alanla eşleştiriniz.
Cevap:

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 101 Ders Kitabı Cevapları

9. Aşağıda verilen cümlelerden hangisinin sonuna soru işareti getirilmelidir?
Cevap: B şıkkıdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 48-49-50-51-52-53. Sayfa Cevapları MEB Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (6 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,83)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor