Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
21 Eylül 2019, 20:05
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1262

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 104-105-106-107-108-109-110-111. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 104-105-106-107-108-109-110-111.sayfa cevapları Bir Fincan Kahve

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 104 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İzlediğiniz videoda Uluslararası Uzay İstasyonu ile ilgili neler dikkatinizi çekti?
Cevap: Uluslararası uzay istasyonundaki yer çekimi çok dikkatimi çekti.


2. Sizce gelecekte uzayda yaşamamız mümkün olabilir mi? Açıklayınız.
Cevap: Uzayda yaşamımız astronot kıyafetleriyle mümkün olabilir.


3. Uzayda bir yolculuğa çıkacak olsaydınız nereye gitmek isterdiniz? Niçin?
Cevap: Uzayda yolculuğa çıkacak olsaydım Mars’a gitmek isterdim.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 108 Ders Kitabı Cevapları

1.ETKİNLİK a) Aşağıdaki bulmacayı örnekteki gibi doldurunuz.

b) Bulduğunuz kelimeleri birer cümlede kullanınız.

  • Biyoloji dersinden yüksek not aldım.
  • Kabindeki adamlar gizlice konuşuyordu
  • Menüdeki yemekler güzel değildi.
  • Ekip çalışması yaparak bu işi bitirebiliriz.
  • Egzersiz yaparak sağlıklı olabiliriz.
  • Aygıtlar bazen zararlı olabilir.
  • Malzemeler olmadan iş yapamayız.
  • Yörüngedeki uydular her gün dünyanın etrafında tur atıyor.
  • Yemekte bir 1,5 porsiyon yedik.
  • Yemekleri tutamaç ile tabağımıza koyduk.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 109 Ders Kitabı Cevapları

2. Etkinlik: Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Metne göre Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaşayan astronotların görevi nedir?

Cevap:  Astronotların görevi, burada çeşitli bilimsel deneyler gerçekleştirmenin yanı sıra istasyonun bakım ve onarımını yapmak.


2. Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yaşayan astronotların düzenli olarak egzersiz yapmalarının sebebi nedir? Astronotlar düzenli olarak egzersiz yapamazlarsa ne gibi sorunlar yaşayabilirler?

Cevap: Egzersiz yapmak, ağırlıksız ortam nedeniyle kaslarının zayıflamasını engelliyor. 

3. Astronotlar, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda Dünya’dakinden farklı olarak neler yapıyorlar?

Cevap: Astronotlar dünyadan farklı olarak bir tulumun içine bağlanarak uyurlar.


4. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotların yaşamını kolaylaştırmak için yeni bir icat yapacak olsaydınız ne icat ederdiniz? Niçin?

Cevap: Uluslararası Uzay İstasyonu’ndakiler için yer çekimi dengeleyici geliştirirdim. Böylece hareketlerini daha kolay yapabilir ve daha rahat uyuyabilirler.


5. Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki eşyaların duvarlara sabitlenmesinin sebebi ne olabilir?

Cevap: Uluslararası Uzay İstasyonu’nda yer çekimi olmadığı için her şey havada uçar. Eşyalarda uçmasın diye sabitlenmiş.


6. Metinde bahsedilen uzay istasyonunda bulunmak ister miydiniz? Neden?

Cevap: Bulunmak istemezdim çünkü orada yaşam çok zor.


7. Bu metnin yazılış amacı nedir?

Cevap: Bu metnin yaşam amacı uzayda yaşamın nasıl olduğunu anlatmaktır.


3. Etkinlik: Metnin görsellerinden bazıları aşağıya alınmıştır. Görsellere ait ifadelerin numaralarını görsellerin altına yazınız.

4. Etkinlik: Aşağıdaki cümlelerin başına amaç-sonuç bildiriyorsa (A), neden-sonuç bildiriyorsa (N), koşul-sonuç bildiriyorsa (K) yazınız.

( A ) Astronotlar yeryüzündeki görev kontrol ekibiyle yapacakları günlük toplantıları için hazırlanırlar.
( N ) Uzun süre dayanmaları için yemeklerin bazılarının suyu alınmış, bazıları da dondurulmuş oluyor.
( N ) Astronotlar dişlerini yutulabilen bir diş macunuyla fırçalıyorlar çünkü banyodan çevreye saçılan su damlaları uzay aracının sistemlerine zarar verebilir.
( N ) Kesilen saçların çevreye saçılmaması için, özel bir aygıt kullanılıyor.
( N ) Uzayda yer çekimi olmadığından astronotların kasları zayıflar.
( K ) Fotoğrafları inceleyecek olursanız duvarlarda birçok eşya olduğunu görebilirsiniz.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 110 Ders Kitabı Cevapları

5. Etkinlik: “Derse Hazırlık” amacıyla yaptığınız çalışmalardan hareketle “Uzay ve Uzay Çalışmaları” konusunda arkadaşlarınıza bir sunum yapınız. Sunumunuzda aşağıdaki sorulara verdiğiniz cevaplardan yararlanabilirsiniz.

(Bu etkinliği kendiniz yapmalısınız.)


6.ETKİNLİK: Kendinizi Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki astronotlardan birinin yerine koyunuz. Burada yaşadığınız bir olayı hikâye şeklinde kurgulayınız. Hikâyenizi kurgularken aşağıdaki sorulara vereceğiniz cevaplardan yararlanınız. Hikâyenizi defterinize yazınız.

(Bu etkinliği kendiniz yapmalısınız.)

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 110 Ders Kitabı Cevapları

7.ETKİNLİK:  Aşağıdaki dilekçe örneğini inceleyiniz. Sonra öğretmeninizin yönlendirmesi ile siz bir dilekçe yazınız.
Cevap: ((Sizin için dilekçenin nasıl yazıldığını ayrı bir konuda işledik, görmek için aşağıdaki bağlantıyı takip edin.))

https://www.forumsinif.com/dilekce-nasil-yazilir.html

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (4 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,75)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.