Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
8 Mayıs 2019, 2:52
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1239

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 112-113-114-115-116-117. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 112-113-114-115-116-117. sayfa cevapları 

Sarımsak Soslu Makarna

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 112 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Televizyondaki yemek programları dikkatinizi çekiyor mu Açıklayınız.
Cevap: Televizyondaki her yemek programı dikkatimi çekmiyor ancak bazen ilginç tarifler çıkınca ilgimi çeker.

2. Hangi yemekleri seviyorsunuz? Sebepleriyle açıklayınız.
Cevap: Makarna, tatlı gibi yemekleri seviyorum.

3. Daha önce herhangi bir büyüğünüzden yardım almadan yemek yaptınız mı? Yaptıysanız hangi yemeği yaptınız?
Cevap: Daha önce kendi başıma yumurta pişirmiştim. Çok güzeldi.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 114 Ders Kitabı Cevapları

1.ETKİNLİK: Okuduğunuz metinde geçen aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu sözlük kullanarak kontrol ediniz. Daha sonra kelimeleri cümle içinde kullanınız.


2.ETKİNLİK Aşağıdaki soruları okuduğunuz metinden hareketle cevaplayınız.

1. Makarna yapmak için hangi malzemeler kullanılmıştır?
Cevap: Malzemeler: * Taze fesleğen * Çam fıstığı * Taze kaşar ya da beyaz peynir * Zeytinyağı * Sarımsak * Tuz * Makarna



2. Yazarın yemek tarifini tamamladıktan sonra ağzının suyunun akmasının sebebi nedir?
Cevap: Leziz sos ve malzemeleri söylediği için ağzo sulanmıştır.


3. Sıcak yemeklerin, soğuk yemeklere göre daha fazla yeme isteği uyandırmasının nedeni nedir?
Cevap:  Tabaktaki dumanı üstünde makarnadan yayılan sıcak hava, güzel kokuların yayılmasına katkıda bulunur ve koku algısını artırır. Bu nedenle soğuk yiyecekler az tercih edilir.


4. Bir kokunun size bir anınızı hatırlattığı oldu mu? Olduysa bu durumun sebebi ne olabilir?
Cevap: Evet oldu bir keresinde annem yokken yediğim bir makarnanın kokusunu hissedince annemin yaptığı leziz makarna geldi aklıma.


5. Tat ve koku alma duyunuz olmasaydı ne hissederdiniz? Bu duyular hayatınıza ne katıyor?
Cevap: Tat ve koku olmasaydı her şey garip olurdu. Zevk diye bir şey olmazdı.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 115 Ders Kitabı Cevapları

3.ETKİNLİK Aşağıda bir gıda ürününün üzerinde yer alan bilgiler verilmiştir. Bilgilerden hareketle soruları cevaplayınız.

1. Ürün hangi tarihten sonra kullanılmamalıdır?
Cevap:  02/09/2018 yani 2 Aralık 2018 tarihinden sonra kullanılmamalıdır.


2. Ürünün saklama koşulları ile ilgili verilen bilgiler nelerdir?
Cevap: Ürünü güneş ışığından koruyarak kapak açıldıktan sonra 2cm kadar sıvı yağ ilave ederek buzdolabında saklamamızı söylüyor.


3. Aşağıdakilerden hangisine alerjisi bulunan bir insan, bu ürünü tüketmekten kaçınmalıdır?
A) Kırmızı et
B) Patates
C) Domates
D) Biber

Neden bu cevabı verdiniz? Cevabınızı metindeki bilgilerle destekleyiniz.

Cevap C şıkkı çünkü bu ürün domates içerdiği için domatese alerjisi olan birisi için zararlı olabilir.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 116 Ders Kitabı Cevapları

4.ETKİNLİK

a) Aşağıya, okuduğunuz metinde geçen bir karşılaştırma cümlesi yazınız.
Cevap:

b) Siz de iki karşılaştırma cümlesi yazınız
Cevap: Fen Liseleri, Anadolu Liselerine göre daha başarılıdır.

c) Aşağıya, okuduğunuz metinde geçen bir örneklendirme cümlesi yazınız.
Cevap:

d) Siz de iki örneklendirme cümlesi yazınız.
Cevap: En güzel baklavadır.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 117 Ders Kitabı Cevapları

6. Etkinlik: Aşağıdaki cümleleri okuyunuz.

a) Altı çizili kelimelerin metnin anlamını nasıl etkilediğini açıklayınız.
Cevap: Altı çizili kelimeler olmasaydı cümlelerin anlamı olmazdı.


b) Siz de bu ifadeleri kullanarak cümleler kurunuz.
Cevap: Ben çok açım ama fazla yememeliyim.
–  Oysa ki Caner çok çalışıyor ama başaralı olamıyor.
– Ödevini bitir yoksa dışarı çıkamazsın.

7.ETKİNLİK: Görme, duyma, koku alma, tatma ve dokunma duyularına ait verilerden yararlanarak bilgilendirici bir metin yazınız.

Cevap: Vücudumuzda 5 duyu organımız vardır. Deri, göz, kulak, burun ve dildir. Bunların türlü türlü önemli işlevleri vardır. Deri hissetmemizi sağlar. Göz görmemizi, kulak duymamızı, burun kokuları koklamamızı, dil tat almamızı sağlar. Bunlar olmasaydı hiç bir şey hissedemezdik.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 104-105-106-107-108-109-110-111. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,20)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor