Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
14 Ağustos 2020, 17:33
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1123

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 208-209-210-211. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 208-209-210-211. Sayfa Cevapları Cazgır

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 208 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Atatürk’ün “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.” sözünden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Atatürk, sporcunun çalışkan olanını, zeki olanını ve ahlaklı olana değer verir, bu vasıflara sahip olmayan sporcuları sevmezmiş.

2. Güreş hakkında neler biliyorsunuz?
Cevap: Güreş ata sporumuzdur. Güreşçilere pehlivan denir ve bu pehlivanlar güreşmeden önce üzerilerine zeytinyağı dökerler.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 209 Ders Kitabı Cevapları

1.. ETKİNLİK: Aşağıdaki kelimeleri, metinde geçtiği yerlerden hareketle örnekteki gibi eşleştiriniz.

  1. Peşrev
  2. Şahan
  3. Pazı
  4. Dülger
  5. Çığ
  6. Diyar
  7. Özge
  8. Karayel

2. ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları okuduğunuz şiirden hareketle cevaplayınız.

1. Şiirin konusu nedir?
Cevap: Şiirin konusu güreştir.

2. Şiirde hangi isimler geçmektedir? Bu isimlerin şiirde yer almasının sebebi ne olabilir?
Cevap: Şiirde Bekir, Osman, Mestanoğlu, Dülger ve Ahmet isimleri geçer. Bu isimlerin geçme sebebi en ünlü pehlivanlar olduğundan dolayı olabilir.

3. Şiirdeki abartılı ifadeleri bularak altlarını çiziniz.
Cevap: “Çığlar devirmek, yanardağ gibi emretmek, gök yerinden kaymalı”

4. Şiire göre iyi bir güreşçi hangi özelliklere sahip olmalıdır? Açıklayınız.
Cevap: Güreşçiler zeki olmalı, güçlü olmalı ve saygılı olmalıdır.

5. Sizce şiirin başlığı ile içeriği uyumlu mudur? Siz olsaydınız şiire hangi başlığı koyardınız?
Cevap: Şiirin başlığı şiir ile uyumludur çünkü cazgır güreş terimidir.

6. Size göre şiir akıcı ve etkileyici midir? Niçin?
Cevap: Şiir akıcı ve etkileyicidir. Bağıran kişinin çıkardığı gürültülü sesleri hissettirmesi ve övgüler yağdırması çok etkileyici.

7. Siz hangi sporu yapıyorsunuz / yapmak istersiniz? Niçin?;
Cevap: Ben yüzme sporunu yapmak isterdim. Yüzme bana çok güzel geldiği için yapmak isterdim.


3.ETKİNLİK

a) Aşağıdaki kelime gruplarından hangileri güreş sporundan dilimize geçmiş olabilir? Örnekteki gibi İşaretleyiniz.

Cevap:

  • meydan okumak
  • yenilen pehlivan güreşe doymaz
  • sırtı yere gelmemek
  • pehlivan yapılı
  • meydanı dar etmek

b) İşaretlediğiniz deyimlerden biriyle cümle kurunuz.
Cevap: Yıllara taş çıkarmış pehlivanın sırtı yere hiç gelmedi.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 210 Ders Kitabı Cevapları

5.ETKİNLİK: Mete GAZOZ, 17 yaşındayken ülkemiz adına 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katıldı. Genç yaşına rağmen okçuluk müsabakalarında gösterdiği başarıyla dikkat çekti. Siz, ülkemizi olimpiyat oyunlarında temsil edecek olsanız hangi alanda yarışmak isterdiniz, niçin?
Cevap: Ben ülkemi temsil edecek olsaydım yüzme dalında temsil ederdim. Yüzme sporunu seviyorum ve yapmak istiyorum bu konuda ülkemiz temsil etmek isterim.


6. ETKİNLİK: Türk kültürünün en eski spor etkinliklerinden biri olan Kırkpınar Güreşleri’ne, yurt dışında yaşayan bir arkadaşınızı davet etmek için kısa mesaj yazınız.

Cevap: 

Dostum, Merhaba!

Cumartesi günü Edirne’de “Kırkpınar Güreşleri” düzenlenecek. Güreş bizim ata sporumuz olduğu için bunu biz çok severiz. Bu müsabakayı heyecanla izleyeceğinden eminim.  Bunu izlemek için seni Cumartesi günü Edirne’ye bekliyorum. Orada görüşürüz!

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 211 Ders Kitabı Cevapları

 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 200-204-205-206-207. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.