Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
21 Nisan 2020, 11:54
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1345

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 212-213-214-215. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 212-213-214-215. sayfa cevapları Bilinçsiz İlaç Kullanımı

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 212 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. İlaçlarla ilgili araştırmanızın sonuçlarını arkadaşlarınızla paylaşınız.
Cevap: İlaçlar bilim insanları tarafından titizlikle üretilmektedir. İlaçlar doğadan bitkilerden ve bazen kimyasal maddelerin kullanılmasıyla üreten hastalıklara karşı kullanılan maddelerdir. Genellikle hap şeklinde üretilen ilaçlar bazen şurup, sprey, damla gibi türleride olabiliyor.

2. İlaçların bilinçsiz kullanılması, ifadesinden ne anlıyorsunuz?
Cevap: Bilinçsiz ilaç kullanımı doktorun vermediği kendi kafamıza göre kullandığımız yada doktorun  verip bizden istediği kullanım düzenine uymayıp kendi kafamıza göre kullanmamız demektir.

BİLİNÇSİZ İLAÇ KULLANIMI (Dinleme/İzleme Metni)

1.ETKİNLİK: Aşağıdaki soruları izlediğiniz videodan hareketle cevaplayınız.

1. İzlediğiniz videonun konusu nedir?
Cevap: İzlediğimiz videonun konusu bilinçsiz ilaç kullanımıdır. 

2. Makbule Hanım, eczaneden niçin ilaç alamıyor?
Cevap: Eczacı adam bu ilacın ağrıyan yeri ile alakası olmadığını ve doktora görünmesini söylediği için ilaç alamıyor.

3. Makbule Hanım, ilaç istemek için sizin kapınızı çalsaydı ona ne söylerdiniz?
Cevap: Makbule Hanım’a doktora gitmesini ve bilinçsiz olarak ilaç kullanmasının hastalığının daha da kötüleşmesine yol açabileceğini söylerdim.

4. Sizce Makbule Hanım, midesi ağrıdığında ilk olarak ne yapmalıydı?
Cevap: Midesi ağrıdığında doktora gitmesi gerekiyordu.

5. Makbule Hanım, niçin doktora gitmemiş olabilir?
Cevap: Doktorluk bir durumu olmadığını düşünüyor ve herkesin aynı ilacı kullanıp iyileştiğini düşünüyor.

6. Olayın geçtiği apartmandaki komşuların aynı ilacı kullanmasını doğru buluyor musunuz? Niçin?
Cevap: Hayır doğru bulmuyorum. Her hastalık için her kişi için farklı ilaç gerekebilir. 

7. İzlediğiniz videodan nasıl bir sonuç çıkardınız?
Cevap: Bilinçsiz ilaç kullanımının doğru olmadığını bir kez daha anladım.


2. ETKİNLİK: İzlediğiniz videodaki oyuncuların beden dilleri ile ne anlatmak istediklerini boşluklara yazınız.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 212 Ders Kitabı Cevapları

3. ETKİNLİK: İzlediğiniz videodan hareketle aşağıda verilen ifadelerden doğru olanların yanına (D), yanlış olanların yanına (Y) harfi koyunuz.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 212 Ders Kitabı Cevapları

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 213 Ders Kitabı Cevapları

4.ETKİNLİK: Yukarıda bir ilacın kullanım şekli ve dozu ile ilgili bilgiler verilmiştir. Bu bilgilerden hareketle ilacı doğru kullanan kişileri bularak alttaki bölüme yazınız.
Cevap: Nalan, Filiz, Hüseyin, Bircan, Öykü doğru kullanıyor.


5.ETKİNLİK: Aşağıdaki ifadelerin sizin dâhil olduğunuz bir sosyal medya grubunda paylaşıldığını düşününüz. Boş bırakılan yere kendi görüşünüzü yazınız.
Cevap: Arkadaşlar sakın almayın. Böyle şeyler güvenli bir kurum tarafından onaylanmamışsa asla almamalıyız.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları

6. ETKİNLİK: “Antibiyotik Kullanımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler” broşürünü inceleyiniz. Ece, antibiyotik kullanımı ile ilgili bazı hatalar yapmıştır. Broşürden hareketle Ece’nin hatalarını örnekteki gibi tespit ediniz.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları

7. ETKİNLİK:

a) Bilim insanları ile ilgili bilgileri okuyunuz.

b) Siz de bir bilim insanı olduğunuzu düşünün. İnsanlığın hangi sorununa çare bulmak isterdiniz, niçin?
Cevap: Ben insanlar ölmesin diye kansere çare bulurdum. Günümüzde her yıl binlerce insan kanserden dolayı ölüyor. Bu hastalığın çözümü için hayatımı bu çalışamalara atamak isterdim.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları

9. ETKİNLİK: Altı çizili kelimelerde görülen ses olaylarını uygun yerlere işaretleyiniz.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 218-219. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.