Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
9 Haziran 2021, 12:06
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1116

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

5. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 242-243-244-245. Sayfa Cevapları Kuş Ağacı

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 242 Ders Kitabı Cevapları

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Olağanüstü olaylar anlatan metinler dikkatinizi çeker mi? Açıklayınız.
Cevap: Hayır dikkatimi çekmez çünkü gerçek olmayan bir şeye inanmam ve hoşuma da gitmez.

2. Büyüttüğünüz herhangi bir bitki var mı? Varsa onu büyütmek ve canlı tutmak için neler yapıyorsunuz?
Cevap: Evimde baktığım bir bitkim var onu büyütmek için güneşte bırakıyorum ve suluyorum.


1. ETKİNLİK: “Kuş Ağacı” adlı metni dikkatle dinleyiniz. Dinleme sırasında öğretmeniniz metni durdurup metnin devamı ile ilgili tahminlerde bulunmanızı sağlayacak sorular soracak. Tahminlerinizi aşağıdaki boşluklara yazınız. 

1. soruya verdiğim cevap: Ağaç yaprakları kuş olup uçmasını isteyecek.
2. soruya verdiğim cevap: Ağaçkakan ile ağaç arasında kuş olup uçmak ile ilgili bir konuşma geçecektir.
3. soruya verdiğim cevap: Ağaç, beyaz kuşu ikna edip yanmaktan kurtulur bence.
4. soruya verdiğim cevap: Ağaç en sonunda yanacak.


2. ETKİNLİK: Öğretmeniniz size “Kuş Ağacı” adlı metni dinletirken anlamını bilmediğiniz kelimeleri not alınız. Daha sonra not aldığınız kelimelerin anlamlarını tahmin ediniz. Tahminlerinizin doğruluğunu sözlük kullanarak kontrol ediniz. Daha sonra kelimeleri cümle içinde kullanınız. 

Cevap: (Bunu kendiniz yapınız.)

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 243 Ders Kitabı Cevapları

3.ETKİNLİK Aşağıdaki soruları dinlediğiniz metinden hareketle cevaplayınız.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 243 Ders Kitabı Cevapları

4.ETKİNLİK: Dinlediğiniz metni özetleyiniz

Kuş Ağacı Metni


6.ETKİNLİK Dinlediğiniz metni özetleyiniz. Dinlediğiniz masalda, bir masalda bulunabilecek aşağıdaki özelliklerden hangileri vardır? İşaretleyiniz. 

[   ] Kalıp ifadelerle başlar ve kalıp ifadelerle biter.
[X] Yaşanması mümkün olmayan olaylar vardır.
[X] Olağanüstü özellikleri olan varlıklar vardır.
[X] Mutlu sonla biter.
[   ] Zaman ve mekân belirsizdir.
[   ] Genellikle anonimdir.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 244 Ders Kitabı Cevapları

7.ETKİNLİK Bir masal kurgulayınız. Masalınızı kurgularken aşağıdaki sorulara vereceğiniz cevaplardan yararlanınız. Masalınızı yazdıktan sonra dilerseniz çoklu medya ortamlarında paylaşabilirsiniz.

1. Masalım hangi kalıplaşmış ifadelerle başlayacak ve bitecek?
Cevap: Bir varmış bir yokmuş evvel zaman içinde kalbur saman içinde diye başlayacak ve gökten üç elma düşerek biter.

2. Masalımın kahramanları kimler olacak? Bunların olağanüstü özellikleri neler olacak?
Cevap: Masalın kahramanlarından biri cadı olacak. Cadı sopasıyla birlikte uçabilecek.

3. Ne tür olağanüstü olaylara yer vereceğim?
Cevap: Cadılar uçabilecek.

4. Nasıl bir sonla bitireceğim.
Cevap: İyilerin kazandığı kötülerin kaybettiği bir sonla bitireceğim.

5. Sınıf Türkçe MEB Yayınları Sayfa 245 Ders Kitabı Cevapları

8.ETKİNLİK Dinlediğiniz metinde kuş ağacı ile beyaz kuş ve kuş ağacı ile ağaçkakan arasında geçen konuşmaları hatırlayınız.

a) Bu konuşmalardan hareketle beyaz kuşun ve ağaçkakanın, kuş ağacının geleceği ile ilgili bakış açıları nelerdir? Aşağıdaki boşluklara yazınız.

Beyaz Kuşun Bakış Açısı: Ağacın yaşaması için onun yanması gerektiğini düşünmektedir.

Ağaçkakanın Bakış Açısı: Ağaç yanacak olursa evsiz kalacak ve bu nedenle ağacın yanmasını istemez.


b) Beyaz kuş ve ağaçkakanın bakış açılarını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sizin bu konudaki düşünceleriniz neler? Kısa bir konuşma metni hazırlayarak arkadaşlarınıza anlatınız.
Cevap: Her kuş kendi çıkarlarını düşünerek hareket ettiği için iki kuşunda tarafını tutmuyorum ancak elbette ağaçların yok olmaması için ağaçkakana biraz hak veriyorum.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 234-235-236-237-238-239-240-241. Sayfa Cevapları MEB Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.