Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
31 Ağustos 2019, 15:48
Enes Enes
Üye
Konu Sayısı: 136

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 68-69. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

2019-2020 5. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı 68-69. sayfa cevapları DÜŞMANIN ÖVDÜĞÜ ASKER

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 68 Ders Kitabı Cevapları

TEMA DEĞERLENDİRME SORULARI

1. Çanakkale’deki Avustralyalı askerler bayram günlerini neşe ve eğlence içinde geçirmek için Türk askerleriyle nasıl bir anlaşma yapıyor?
Cevap: Çanakkale deki Avusturyalı askerler bayram günlerini neşe ve eğlence içinde geçirmek için ateşkes sözü vermiştir.


2. Avustralyalı komutan, Türk askerleri ile anlaşma yapılmasına rağmen niçin endişelenmektedir?
Cevap: Avustralyalı komutan Türk askerlerinin anlaşmayı bozup savaş yapmalarından endişeliydi.


3. Türk komutanın hangi davranışı Avustralyalı komutanı duygulandırıyor?
Cevap: Türk komutanın Avustralyalı askerlere ayran göndermesi Avustralyalı komutanı duygulandırmıştır. 


4. Türk komutanın davranışını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Cevap: Türk komutanın davranışı Türklerin savaşta olsak dahi misafirperverliğini gösterdiğinin örneğidir.

5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı MEB Yayıncılık Sayfa 69 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki cümlelerden öznel olanların sonuna (Ö), nesnel olanların sonuna (N) harfi koyunuz.
Cevap: 

  1. Ö
  2. N
  3. N
  4. N
  5. Ö

6. Aşağıdaki cümlelerde virgülün doğru kullanıldığı cümlelerin sonuna (D), yanlış kullanıldığı cümlelerin sonuna (Y) harfini koyunuz.
Cevap: 

  1. D
  2. Y
  3. D
  4. D
  5. Y
  6. Y
  7. D

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde amaç-sonuç ilişkisi vardır?
Cevap: A şıkkıdır.


8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sebep-sonuç ilişkisi vardır?
Cevap: C şıkkıdır.


9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zıt anlamlı sözcükler bir arada kullanılmıştır?
Cevap: C şıkkıdır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı 60-61-62-63. Sayfa Cevapları MEB Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (6 oy, ortalama: 5 üzerinden 4,83)
Bekleyin...Loading...

Linkedin'de Paylaş

Yalnızca Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.

Ödevini Sor