Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
16 Ocak 2020, 23:02
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 455

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 59-60-61. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık

2019-2020 6. Sınıf Dörtel Yayıncılık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Ders Kitabı 59-60-61. sayfa cevapları Ünitemizi Değerlendirelim

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dörtel Yayıncılık Sayfa 59 Ders Kitabı Cevapları

Etkinlik

“Fil Olayı”nda ve Fil suresinde dikkatinizi en çok çeken hususlar nelerdir? Bu sureden ve olaydan hangi sonuçlara ulaşabiliriz ve ne gibi mesajlar çıkarabiliriz? Düşüncelerinizi aşağıya yazınız.
Cevap: Allah’ın değerli dedikleri şeyleri koruması, O’nu inkar edenleri ve sevdiklerini (peygamberleri) üzenleri bir kuşun attığı taşla nasıl helak ettiği dikkatimi çekmiştir. Bu olaydan çıkarılacak ders; sınırsız güç ve kudret sahibi yalnızca Allah’tır.

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dörtel Yayıncılık Sayfa 60-61 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki soruları cevaplayınız.
1. Namaz ibadetinin dinimizdeki önemini ayet ve hadislerle açıklayınız.
Cevap:

6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dörtel Yayıncılık Sayfa 60-61 Ders Kitabı Cevapları


2. Niçin namaz kılarız? Anlatınız.
Cevap: Bizim tek görevimiz Allah’a kulluk etmektir. Allah, bize namaz kılmamızı emretmiştir. Bu yüzden namaz kılarız.


3. Namazın dışındaki ve içindeki farzları sıralayınız.
Cevap:
Namazın dışındaki şartları; hadesten taharet, necasetten taharet, setr-i avret, istkbal-i kıble, vakit ve niyet.
Namazın içindeki farzlar; iftitah tekbiri, kıyam, kıraat, ruku, secde, kaidei ahire.


4. Namazın birey ve toplum açısından ne gibi faydaları vardır? Anlatınız.
Cevap: Namaz kılan kişi sağlıklı olur ve yalan söylemez. Bu yüzden hem toplum hem de birey açısından yararı vardır.


5. Cemaatle kılınan namaz ile tek başına kılınan namaz arasında ne gibi farklar vardır? Söyleyiniz.
Cevap: Cemaatle kılınan namazın kabul olma ihtimali ve sevabı yalnız kılınan namaza göre daha fazladır.


6. Zekeriya Peygamber (a.s.) hakkında kısaca bilgi veriniz.
Cevap:
6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dörtel Yayıncılık Sayfa 60-61 Ders Kitabı Cevapları 2.resim


B. Aşağıdaki soruların doğru seçeneğini işaretleyiniz.
Cevap:

  1. A
  2. C
  3. B
  4. C
  5. B
  6. D
  7. B
  8. C

C. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan bölümleri, verilen ifadelerden uygun olanlarla tamamlayınız.
Cevap:

Suyun bulunmaması ya da hastalık vb. sebeplerle kullanılamaması durumunda abdest veya boy abdesti yerine …..TEYEMMÜM….. yapılır.

Teyemmüm, niyet edilip elleri toprağa sürüldükten sonra …..YÜZ….. ve …..KOLLAR….. mesh edilerek yapılır.

Namazlar …..KABE….. yönüne dönülerek kılınır.

Her gün beş kez, farz namazların vaktinin geldiğini haber vermek için …..EZAN….. okunur.

Cuma namazının …..CEMAATLE….. kılınması gerekir.

Bayram namazı yılda …..İKİ….. kez kılınır.

Öğle namazı …..ON….. rekâttır.

Akşam namazının önce …..FARZI….. sonra …..SÜNNETİ….. kılınır.


Ç. Aşağıda verilen bilgilerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanlara ise “Y” yazınız.
Cevap:

( D ) Abdesti bozan her şey teyemmümü de bozar.

( D ) Niyet etmek, teyemmümün farzlarından biridir.

( D ) Cenaze namazı ayakta kılınır, rükû ve secdesi yoktur.

( Y ) Teravih namazı, yatsı namazından önce kılınır.

( D ) Beş vakit namaz evde de camide de kılınabilir.

( Y ) Teravih namazının kılınması farzdır.

( D ) Cuma namazı, Müslümanların kaynaşmasına, birlik ve beraberlik içinde olmasına katkı sağlar.

( Y ) Cenaze namazını kılmak sünnettir.

( D ) Kunut duaları, vitir namazında okunur.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Kitabı 50-51-52-53-54-55-56. Sayfa Cevapları Dörtel Yayıncılık başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.