Cevap Yaz
19 Mayıs 2022, 17:18 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 241-242-243-244-245. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 241-242-243-244-245. Sayfa Cevapları Anadol Yayıncılık

6.Sınıf Anadol Yayıncılık Fen Bilimleri Ders Kitabı 241-242-243-244-245. Sayfa Cevapları Ünite Sonu Değerlendirme Soruları

6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 241 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki görsellerde verilen kişiler, duyu organlarında görülen kusurlarla ilgili bilgi vermiştir. Bu kişilerde görülen kusurların adlarını ve bu kusurların giderilmesi için hangi meslek grubuna tedavi olmaları gerektiğini aşağıdaki tabloya yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 241 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 242 Ders Kitabı Cevapları

B. Aşağıda numaralarla belirtilen kutucuklar içinde beyin, beyincik, omurilik ve omurilik soğanının görev ve özellikleri verilmiştir. Bu görev ve özelliklerin hangi yapı ve organlarla ilgili olduğunu oklar yardımıyla örnekteki gibi belirtiniz.
Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 242 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 243 Ders Kitabı Cevapları

C. Aşağıdaki kavram haritasındaki boş bırakılan kutucukları uygun ifadelerle tamamlayınız.
Cevap:

6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 243 Ders Kitabı Cevapları


Ç. Aşağıdaki tabloda dört kişinin günlük hayattaki bazı davranışlarına ilişkin çeşitli bilgiler yer almaktadır. Tabloya göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Bu kişilerden hangisinin kalp krizine yakalanma riski en fazladır?
Cevap: Hakan

2. Bu kişilerden hangisi dolaşım sisteminin sağlığına en çok dikkat etmektedir?
Cevap: Simge


D. Aşağıdaki soruların doğru cevaplarını işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi solunum sistemi hastalıklarından biri değildir?
Cevap: C) Romatizma 


6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 244 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıda iç salgı bezlerinden biriyle ilgili bilgiler verilmiştir.
-Yalnızca dişilerde bulunur.
-Ergenlik döneminde dişiye özgü özelliklerin ortaya çıkmasını sağlar.

Bu iç salgı bezi ve salgıladığı hormon aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?
Cevap: B) Yumurtalık-östrojen


3. (…) Bu hatanın giderilmesi için hangi aşamaların yeri değiştirilmelidir?
Cevap: D) 3 ve 4


4. Ergenlik dönemine giren bir birey, vücudunda gözlemlediği değişikliklerden birini yukarıdaki gibi ifade etmektedir.

Bu birey, ergenlik döneminde geçirdiği bedensel değişikliklerle ilgili olarak;
I. Geçen yıla göre daha uzun boyluyum.
II. Yüzümde sivilceler çıkmaya başladı.
III. Kol ve bacaklarımdaki kas kütlesi arttı.

ifadelerinden hangilerini söyleyebilir?
Cevap: D) I, II ve III


5. Yandaki modelde gözümüzü oluşturan temel yapılar harflerle gösterilmiştir.
Bu yapıların adları aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: A)


6. Sınıf Fen Bilimleri Anadol Yayıncılık Sayfa 245 Ders Kitabı Cevapları

6. Organ bağışıyla ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Ülkemizde ihtiyacı olan herkesin ihtiyacını karşılayacak düzeyde organ bağışı yapılabilmektedir.


7. Yukarıdaki görselde merkezî sinir sistemini oluşturan yapı ve organlar harflerle gösterilmiştir.
Buna göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

Cevap: D) N, kan basıncını ve vücut sıcaklığını ayarlar.


8. Yukarıda verilen diyagramda “?” ile gösterilen kısma aşağıdakilerden hangisi yazılmalıdır?
Cevap: C) Dolaşım sistemi


6.Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları 241-242-243-244-245. Sayfa, Ünite Sonu Değerlendirme Soruları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.