Cevap Yaz
8 Haziran 2022, 14:07 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 36-37-38. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 36-37-38. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Güneş ve Ay Tutulması konusunun bulunduğu 6. sınıf fen bilimleri ders kitabı sayfa 36-37-38 cevapları konusunu paylaştık. Güneş ve Ay Tutulması konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı 36-37-38. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 36-37-38. Sayfa Cevapları 2. Kitap Güneş ve Ay Tutulması

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 36 Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde

Değerlendirme

1. Güneş tutulması sırasında Güneş ışığını hangi cisim engellemektedir?
Cevap: Güneş ışığını Ay engellemektedir. 

2. Güneş tutulması Dünya’nın her yerinde aynı anda gözlemlenebilir mi?
Cevap: Dünya’nın her yeri gölge olmayacağı için gözlemlenemez.

3. Güneş tutulması gece mi, gündüz mü görülür?
Cevap: Gündüz görülür. 


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 37 Cevapları MEB Yayınları

Sıra Sizde

Değerlendirme

1. Ay tutulması sırasında hangi cisim gölgededir, hangi cisim gölge oluşturmaktadır?
Cevap: Ay gölgede kalan cisimdir. Dünya ise gölge oluşturmaktadır. 

2. Ay tutulması gece mi, gündüz mü görülür?
Cevap: Gece görülür. 

3. Dünya’nın her yerinde aynı anda Ay tutulması gözlemlenebilir mi?
Cevap: O anda gece olan yerlerde gözlemlenir. Her yerinde gözlemlenmez. 


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 38 Cevapları MEB Yayınları

Neler Öğrendik?

1) Ay tutulmasında, Ay hangi evrededir? Güneş tutulması sırasında Ay hangi evrededir?
Cevap: Ay tutulmasında dolunay, Güneş tutulması sırasında yeni ay evresindedir. 

2) Ay tutulmasının neden her ay gerçekleşmediğini açıklayınız.
Cevap: Ay’ın yörünge düzlemi ile Güneş’in yörünge düzlemi her ay çakışmadığı için gerçekleşmez. 

3)  Güneş tutulmasını Dünya üzerinde farklı konumlardaki herkes görebilir mi?
Cevap: Ay’ın Dünya’ya düştüğü bölgelerde gözlemlenir.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.