Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
14 Ekim 2021, 10:14
admin admin
Yönetici
Konu Sayısı: 61

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-84-85. Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-84-85. Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin  ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-84 ve 85’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar kısmından yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-84-85. Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusunda Ünite Değerlendirme Sorularını cevapladık.


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

UYARI!DİKKAT!
KİTAP RESMİ DOĞRU DEĞİLSE BU BAĞLANTIYA TIKLAYARAK DOĞRU KİTABA ULAŞIN!


6. Sınıf MEB Yayınları Fen Bilimleri Ders Kitabı 83-84-85. Sayfa Cevapları 2. Kitap Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 83 Ders Kitabı Cevapları

A. Aşağıdaki cümlelerde boş bırakılan yerlere doğru sözcüğü/sözcükleri yazınız
Cevap:

1) Kemikler şekillerine göre uzun, kısa ve yassı olmak üzere üçe ayrılır.

2) Kafatasında bulunan eklemler oynamaz eklem, omurgada bulunan eklemler yarı oynar eklem, diz kapağında bulunan eklemler oynar eklemdir.

3) Dolaşım sistemini oluşturan yapılar kalp , damarlar ve kandır.

4) Solunum sisteminin amacı, vücuttaki yapılar için besin ve oksijen almak; bu yapılarda oluşan karbondioksit ve atıkları vücuttan uzaklaştırmaktır.

5) Kanın atardamar duvarına yaptığı basınca tansiyon denir.

6) Küçük kan dolaşımı sağ alt odacıkta başlar, sol üst odacıkta biter.

7) Solunum sisteminin amacı, kanın oksijen bakımından zenginleşmesini sağlamaktır.


B. Aşağıda sıralanan terimleri uygun açıklamayla eşleştiriniz.

Cevap:

(7) a. Oksijen ve karbondioksit gazlarını taşır.

(3) b. Proteinlerin sindiriminin başladığı organdır.

(6) c. Vücuda kan pompalayan organdır.

(8) d. Sindirimi kolaylaştıran yapılardır.

(4) e. Karaciğer tarafından üretilen ve yağları parçalayan salgıdır.

(5) f. Terlemeyle fazla suyu ve tuzu vücuttan uzaklaştırır.

(2) g. Kan içindeki zararlı atık maddeleri süzerek vücuttan uzaklaştırır.

(1) h. Kol ve bacaklarda bulunan kas çeşididir


C. Aşağıdaki ifadeler doğru ise (D) yanlış ise (Y) harfi yazınız. Yanlış olduğuna inandığınız ifadenin doğrusunu altındaki boşluğa yazınız.
Cevap:

(D) Kalp kası yapı olarak çizgili kaslara, çalışması bakımından düz kaslara benzer.
(Y) Akyuvarlar kana kırmızı rengini veren kan hücreleridir.
→Alyuvarlar kana kırmızı rengini veren hücrelerdir.

(D) Rh faktörü aynı olmayan kan grupları arasında kan alışverişi yapılamaz.
(Y) Kalın bağırsak, isteğimizle çalışan kaslardan oluşmuştur.
→ Kalın bağırsak isteğimiz dışında çalışan kaslardan meydana gelmiştir.

(Y) Safra sıvısı mide tarafından salgılanır.
→ Safra sıvısı karaciğer tarafından salgılanır


D. Aşağıdaki soruların cevabını ilgili alana yazınız.

1) Akciğerlerimizin solunum ve dolaşım sistemindeki görevlerini yazınız
Cevap: Solunum sisteminde temiz hava alıp kirli havayı dışarı verir. Yani oksijeni alır karbondioksiti verir. Dolaşım sisteminde ise kanın temizlenmesinde görevlidir.


2) Kan bağışının insan sağlığı açısından önemi nedir?
Cevap: Hücrelerimiz yenilenir. Hasta olma riski azalır. Kanda olan yağ oranını azaltır.


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 84 Ders Kitabı Cevapları

E. Aşağıdaki çoktan seçmeli soruları cevaplayınız

1) Aşağıda bazı kemikler kemik çeşitleri ile eşleştirilmiştir. Hangi eşleştirme yanlış yapılmıştır?
Cevap: D) Kaburga kemiği – uzun kemik


2) Aşağıda verilenlerden hangisi oynamaz eklemdir?
Cevap: A) Kafatasındaki eklemler


3) Bir insanın böbrekleri görevini tam olarak yerine getiremezse aşağıdaki boşaltım sistemi ile ilgili durumlardan hangisi gerçekleşir?
Cevap: D) Zararlı maddeleri idrarla dışarı atamaz.


4) Pankreasın besinlerin sindirimini tamamlamak üzere ince bağırsağa gönderdiği pankreas özsuyunda, aşağıda verilen maddelerden hangisini sindiren enzim yer almaz?
Cevap: A) Mineral


5) Aşağıda verilenlerden hangisi kanın görevidir?
Cevap: D) Oksijen taşımak


6) Yukarıdaki tabloda besin türleri ve sindirildikleri yapı veya organlar verilmiştir. Buna göre tablodakilerden hangisi veya hangileri doğrudur?
Cevap: C) II ve III


7) Aşağıdaki yapı ve organlardan hangilerinde hem fiziksel (mekanik) hem de kimyasal sindirim gerçekleşir?
Cevap: D) I, II ve II


8) Aşağıda görevleri verilen yapıların isimleri hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: B


6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı MEB Yayınları Sayfa 85 Ders Kitabı Cevapları

9) Yukarıdaki görselle ilgili olarak aşağıdaki bilgiler veriliyor.
Verilen bilgilerden hangisi ya da hangileri yanlıştır?
Cevap: B) I ve II


10) Aşağıdaki öğrenciler, vücudumuzdaki dolaşım sistemi ile ilgili bazı bilgiler vermiştir. Yukarıdaki öğrencilerden hangisi yada hangilerinin verdiği bilgi yanlıştır?
Cevap: C) Yalnız Orçun


11) Boşaltım sisteminde görevli yapı ve organlar aşağıdaki şekil üzerinde semboller ile gösterilmiştir.

Görsel üzerindeki sembollerle belirtilen yapıların görevleri ile bu sembollerin eşleştirilmesi hangi seçenekte doğru verilmiştir?
Cevap: A)


12) Büyük kan dolaşımı ile vücutta ne sağlanır?
Cevap: C) Vücuda besin ve oksijen gönderilir.


13) Küçük kan dolaşımı ile vücutta aşağıdakilerden hangisi gerçekleşir?
Cevap: C) Kan temizlenir.

6. Sınıf Fen Bilimleri Ders Kitabı Sayfa 83-84-85. Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.