Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
31 Mart 2021, 10:36
Gülsüm Gülsüm
Üye
Konu Sayısı: 446

6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 42-43-44-45. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları

6. Sınıf Sevgi YayınlarıFen Bilimleri Ders Kitabı 42-43-44-45. Sayfa Cevapları Kas ve Kas Çeşitleri

6. Sınıf Fen Bilimleri Sevgi Yayınları Sayfa 42 Ders Kitabı Cevapları

Einstein’ı (Aynştayn) tanıyor musunuz? Onun yandaki fotoğrafı pek çok gazete ve dergide yayımlanmıştır. Sizce Einstein, fotoğraftaki gibi dilini çıkarırken yüzünün hangi bölümlerini hareket ettirmiştir?
Cevap: Evet, tanıyorum.Yüz kaslarını ve çene kemiğini oynatmaktadır.


Hareket etmede kemik ve eklemlerden başka hangi yapılar görev almaktadır?
Cevap: Kaslar görev almaktadır.Kaslar, iskelete yardımcı olarak vücuda şekil verir ve nefes alıp vermemize yardımcı olur.


Elinizle alnınıza, yanaklarınıza, çenenize ve boynunuza hafifçe bastırınız.Yandaki resimde yer alan yapıları hissedebiliyor musunuz?
Cevap: Kemik yapıları hissediliyor.

6. Sınıf Fen Bilimleri Sevgi Yayınları Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

Çalışma Zamanı 1

Destek ve hareket sistemiyle ilgili bazı yapı ve organları aşağıda verilmiştir.
6. Sınıf Fen Bilimleri Sevgi Yayınları Sayfa 43 Ders Kitabı Cevapları

Aşağıdaki soruları verilen bu yapı ve organlara göre yanıtlayınız.

1. Hangi yapı ve organlarda oynar eklem bulunur?
Cevap: 3,7,8


2. Hangi yapı ve organlarda oynamaz eklem bulunur?
Cevap: 4


3. Hangi yapı ve organlarda düz kas bulunur?
Cevap: 2,6,9


4. Hangi yapı ve organlarda çizgili kas bulunur?
Cevap: 3,5,7,8,10


5. Hangi yapı ve organlarda yassı kemik şekli görülür?
Cevap: 1


6. Hangi yapı ve organlarda uzun kemik şekli görülür?
Cevap: 3


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Fen Bilimleri Kitabı 38-39-40-41. Sayfa Cevapları Sevgi Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.