Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
17 Mayıs 2021, 9:36
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 283

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 120-121. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2020-2021 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 120-121. sayfa cevapları Kesirlerle Bölme İşlemi

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları


1.Aşağıda verilen bölme işlemlerini modelleyerek yapınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 120 Ders Kitabı Cevapları


2.Bir fotokopi makinesi her 3/4 dakikada bir sayfa fotokopi çekiyor. Bu makine 4 tam 1/2 dakikada kaç sayfa fotokopi çeker?
Cevap: 4 x 1/2 ÷ 3/4 = 9/4 x 4/3 = 6


3. Yandaki tabloda bölgelerimizin sahip oldukları ormanlık alanlar yaklaşık olarak verilmiştir. Tabloya göre;

a) Akdeniz Bölgesi’nin sahip olduğu ormanlık alan, Doğu Anadolu Bölgesi’nin kaç katıdır?
Cevap: 1/5 x 1/10 = 1/5 x 10/1 = 2

b) Karadeniz Bölgesi’nin sahip olduğu ormanlık alan, Ege Bölgesi’nin kaç katıdır?
Cevap:  1/4 x 3/20 = 1/4 x 20/3 = 5/3


4.Aşağıda verilen bölme işlemlerinin hangisinde bölünen, sonuçtan küçük olur?
Cevap: a seçeneği doğrudur.

a. 25 ÷ 5/8 = 40

b. 12÷ 3/2 = 8

c. 40÷ 5/4 = 32

ç. 128÷ 8/3 = 48 



5.Aşağıda verilen bölme işlemlerini yapınız.
Cevap:

a. 12÷2/3 = 18

b. 1 tam 2/7 ÷3= 9/7 x 1/3 = 3/7

c. 5/18 ÷ 10/8 = 5/18 x 8 /10 = 2/9

ç. 3 tam 1/2 ÷ 21/4 = 7/2 x 4/21 = 2/3 


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 121 Ders Kitabı Cevapları

6.Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Kesirlerle bölme işlemi yapılırken tam sayılı kesir varsa bileşik kesre çevrilir.
(Y) Kesirlerle bölme işlemi yapılırken birinci kesir ters çevrilerek ikinci kesir ile çarpılır.
(D) Kesirlerle bölme işlemi, paydalar eşitlenip birinci kesrin payı, ikinci kesrin payına bölünerek de yapılır.
(D) 8: 1/4 ifadesi, 8’in içinde kaç tane 1/4 olduğunu gösterir.
(D) Bir doğal sayı 1’den büyük bir kesirle bölündüğünde sonuç, bu sayıdan büyük olur.


7.Aşağıda verilen işlemleri işlem özelliğine dikkat ederek yapınız.
Cevap:

a. 3/5 

b. 35/12

c. 3/8 

ç. 13/7 



 8. (2/7 + 3/21 ) x ( 5/6 – 4/9 ) işleminin sonucu kaçtır?
Cevap: (2/7 + 3/21 ) x ( 5/6 – 4/9 ) = 3/7 x 7/18 = 1/6


9. Aşkın Öğretmen, etüt aralarında öğrencilerine meyve dağıtıyor. Her öğrencisine bir elmanın 3/4 ’ünü veren Aşkın Öğretmen, 3 elmayı kaç öğrencisine dağıtmıştır?
Cevap: 3 ÷ 4/3 = 3 x 4/3 = 4 


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 110-111-112. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.