Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
8 Haziran 2021, 14:34
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 283

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 128-129. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2020-2021 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 128-129. sayfa cevapları  Kesirlerle İşlem Yapmayı Gerektiren Problemler

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 128 Ders Kitabı Cevapları


1.Efe’nin hentbol turnuvasında attığı gollerin 2/3  ’si 8’dir. Efe, bu turnuvada kaç gol atmıştır?
Cevap:

2 x a = 8 

2 x a= 24

a= 12 gol


2.Bir toptancı bir günde 150 kg bademin 8/12 ’ini satıyor. Toptancının elinde kaç kg badem kaldığını bulunuz.
Cevap:

150/12 x 8 = 100

150- 100 = 50 kg badem kalmıştır


3.Necla Hanım torununa kazak örüyor. Birinci gün kazağın 2/6’sini, ikinci gün ise 1/5 ’ini örüyor. Buna göre geriye kazağın kaçta kaçı kalır?
Cevap:

6 x 5 = 30 A

 2/6 ise 2 x 30A/6 = 10A 

 1/5 i   1 x 30A = 6A   

10A + 6A = 16A 

 16A=14A 

14A/30A = 7/15



4.Zuhal bir kitabın 3/9 ’ünü okuyor. Sonra kitabın kalan sayfalarının 1/2 ’ini okuyor. Geriye kitabın 48 sayfası kaldığına göre Zuhal’in okuduğu kitap kaç sayfadır?
Cevap:

Kitabın sayfasına 6A diyelim.

3/9’u    3 x 6A/9= 2A   

6A-2A = 4A  kalan sayfa

1/2 si okumuş. 1 x 4A / 2= 2 A

48 sayfa kalmıştır. 2A= 48  A= 24

4 x 24 =96


5.Hangi sayının 3/7 ’ünün 2/6 ’si 3 eder?
Cevap:

Sayıya B diyelim.

(3B/7) x 2/6 =3

6B/42 = 3

B/7 =3 

B = 21


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 129 Ders Kitabı Cevapları

6.Bir manav, limonlarının 1/3 ’ini satıyor. Sonra kalan limonların 35 ’ünü daha satıyor ve geriye 8 limon kalıyor. Manavın başlangıçta kaç limonu vardır?
Cevap: 3 x 5 = 15A

1 x 15A /3= 5A satılıyor.

15A – 5A = 10A

10A x 3/5 = 6A satıldı.

10A – 6A = 4A 

Kalan 8 limon vardır.  8= 4A ise  A= 2 

toplam limon sayısı  15 x 2 = 30


7.Nevin’in küçük kardeşi boyama çalışması yaparken Nevin’in pastel boyalarının 2/3’sinin 6/7 ’sını kırıyor. Sağlam 6 boyası olan Nevin’in kaç boyasının kırıldığını bulunuz.
Cevap: 

3 x 7 = 21A

(2 x 21A /3) x 6/7 = 21A-6 

3A = 21A-6

6= 18A

A=3 

21 x 3 = 63

63- 6 =57 kırılan boya sayısı


8.Şadan Öğretmen, teknoloji ve tasarım dersinde silikon getirmeyi unutan iki grup öğrencisine elinde kalan yarım silikonu paylaştırıyor. Gruplardan birisinde 2, diğerinde 3 öğrenci olduğuna göre her öğrencisine eşit miktarda silikon vermek isteyen Şadan Öğretmen’in, iki gruba da silikonun tamamının kaçta kaçını verdiğini bulunuz.
Cevap:

Slikonun yarısına C diyelim

2/5  ve 3/5 slikon verilir.


9.Ayşe cebindeki paranın 4/5 ’ünün 6/8 ’sıyla bir kutu dondurma alıyor. Cebinde 40 TL olan Ayşe’nin dondurmaya kaç TL verdiğini bulunuz.
Cevap:

=(40 x 4/5 ) x 6/8

= 8 x 4 x 6 /8

= 4  x 6

=24



10.Tunceli’den Ankara’ya gelmek için yola çıkan Kerem ve ailesi, gideceği yolun 4/9’ünün 1/2’ini tamamlıyor.Tunceli-Ankara arası 810 km olduğuna göre Kerem ve ailesinin kaç km yol gittiğini bulunuz.
Cevap:

(810 x 4/9 ) x 1/2 = 90 

90 x 4/2 = 45

45x 4 = 180  


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 120-121. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.