Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
11 Nisan 2021, 21:29
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 283

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 130-131-132-133-134-135-136-137. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2020-2021 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 130-131-132-133-134-135-136-137. sayfa cevapları 2.Ünite Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 130 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıda verilen ifadelere karşılık gelen tam sayıları yazınız.
Cevap:

Lale’nin balonu yerden 6 m yüksektedir. → 6

İsmail Bey’in arkadaşına 120 TL borcu var.→ -120

Okul kantininin bu ayki geliri 5600 TL’dir. → 5600

Bugün Batman’da hava sıcaklığı sıfırın altında 3 °C’tur. → -3


2. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.
(D) Negatif tam sayılar, sıfırdan küçüktür.

(D) Pozitif tam sayılar, negatif tam sayılardan büyüktür.

(D) Sayı doğrusu üzerindeki bir sayı sağındaki sayıdan her zaman küçük, solundakinden ise her zaman büyüktür.

(Y) Sıfır bir tam sayı değildir.

(Y) En küçük negatif tam sayı –1’dir.


3. Aşağıdaki sayı doğrusu modelinde verilen harflere karşılık gelen tam sayıları yazınız.
Cevap:
A= -5

B= -2
C= 1
D= 2 
E= 5


4. Yanda verilen tam sayıları aşağıdaki sayı doğrusu modeli üzerinde gösteriniz.
Cevap: 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 130 Ders Kitabı Cevapları


5. Aşağıdaki noktalı yerlere “ >”, “<” ve “=” sembollerinden uygun olanları yazınız.
Cevap:  

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 130 Ders Kitabı Cevapları (1)


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 131 Ders Kitabı Cevapları

6. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.

(Y) Negatif tam sayıların mutlak değeri negatiftir.

(D) Bir tam sayının mutlak değeri kendisinden büyükse o sayı negatif bir tam sayıdır.

(Y) –13’ün mutlak değeri 9’un mutlak değerinden küçüktür.

(D) –2 ifadesi sayı doğrusu üzerinde –2’nin sıfıra (başlangıç noktasına) olan uzaklığını gösterir.

(D) Pozitif tam sayıların mutlak değeri sayının kendisine eşittir.


7. Mutlak değeri 5’ten küçük olan kaç tane tam sayı vardır?
Cevap: 4,3,2,1,0,-1,-2,-3,-4


8. y = 15 ise y yerine hangi tam sayılar gelebilir?
Cevap: 15 veya -15


9. Yukarıda verilen sayı doğrusu modeli üzerinde A ile B noktaları arasındaki uzaklık, B ile C arasındaki uzaklığa eşittir. Ardışık olarak gelen her nokta arasındaki uzaklık eşit olduğuna göre A noktasına karşılık gelen tam sayı kaçtır?
Cevap: A= -12


10. Aşağıda verilen noktalı yerleri tamamlayınız.
Bir tam sayının sıfıra olan uzaklığına bu tam sayının mutlak değer denir.

– 2016’nın mutlak değeri 2016

– 17 ve 17’nin mutlak değerlerinin toplamı 34

Mutlak değeri 10 olan sayılar 10 ve 10


11. Yukarıda verilen sıralamanın doğru olması için hangi sayılar yer değiştirilmelidir?
Cevap: -3 ve -12


12. İki basamaklı en büyük negatif tam sayının mutlak değeri kaçtır?
Cevap: 1


13. Aşağıda verilen sayıları büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 49>28>5>3>0>-11>-104


14. Aşağıda verilen kesirlerden bütüne en yakın olanı işaretleyiniz.
Cevap: 11/12


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 132 Ders Kitabı Cevapları

15. Aşağıda verilen kesirleri büyükten küçüğe doğru sıralayınız.
Cevap: 8/9> 5/10>3/8> 1/12


16. Aşağıda verilen noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap:
a.38/7
b.10/3
c. 21/10
ç. 8/3
d. 11/10
e. 1/8
f. 7/30
g. 1/8 


17. Yukarıdaki sayı doğrusuna göre A x B kaçtır?
Cevap:
A= 2/5
B= 1 tam 2/3
A x B = 2/3


18. (1+1/2) x (1+1/3) işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap: 3/2 x 4/3 = 2


19. Simge ve Necdet, okullar arası bilgi yarışmasına katılmıştır. Sorulan soruların 3/8 ’ünü Simge, kalanını da Necdet cevaplamıştır. Necdet 15 tane soru cevapladığına göre Simge kaç tane soru cevaplamıştır?
Cevap:
15/5=3
3 x 3 =9


20. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) 11/7 ÷ 7/11 = 1
(D) 5/25 ÷ 5/21 = 1
(D) 3÷ 6/14< 8
(D) 7/3÷ 2/3> 3


21. 56 soruluk bir testin 3/7 ’ünü cevaplayan Ege’nin geriye cevaplaması gereken kaç soru kalmıştır?
Cevap:
56 x 3/7 = 24
56-24 = 32


22. Esra Hanım, iftar için hazırladığı bir tepsi böreğin yarısını kendi ailesi için ayırıyor. Kalanını ise komşularına eşit sayıda börek düşecek şekilde ayarlıyor.

a) Esra Hanım’ın komşularından birisi 4, diğeri 5 kişilik aileler olduğuna göre böreğin tamamının kaçta kaçının komşulardan bir kişinin yediğini bulunuz.
Cevap:
1/2 x 1/9 = 1/18 


b) Esra Hanım’ın, 5 kişilik aileye böreğin tamamının kaçta kaçını verdiğini bulunuz.
Cevap:
1/2 x 5/9 = 5/18


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 133 Ders Kitabı Cevapları

1.B
2.C
3.C
4.D
5.D
6.B
7.A
8.C
9.A
10.B
11.C
12.D
13.D
14.A
15.D
16.C
17.A
18.B
19.B
20.D


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 128-129. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.