Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 15:05 - Betül Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 132-133-134. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 132-133-134. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. sınıf matematik ders kitabı 132-133-134 cevapları konusunu paylaştık. Bu konu içerisinde ünite sonu değerlendirme çalışmalarını cevaplandırdık. Bu çalışmalar içerisinde eksik veya hatalı bir kısımla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 132-133-134. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 132-133-134.Sayfa Cevapları Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 132 Ders Kitabı Cevapları

1.27/8  kesrinin ondalık gösterimi 3, olduğuna göre  sayısının rakamlarının toplamı kaçtır?
Cevap: D) 15

27/8 = 3,375 
3+5+7 = 15


2. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D)


3. Çözümlenmiş hâli 8 · 10 + 5 · 0,1 + 7 · 0,001 olan ondalık gösterim aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 80,507


4.Yukarıda bazı ondalık gösterimlerin onda birler basamağına yuvarlanmış hâlleri yanlarında verilmiştir. Verilenlerden kaç tanesi doğru.
Cevap: A) 1


5. Aşağıdaki çarpma işlemlerinden hangisinin sonucu 37’den küçük bir sayıdır?
Cevap: C) 0,98 · 37


6. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?
Cevap:  D) 5,84 · 1000 = 5840


7. Aşağıdaki işlemlerden hangisinin sonucu diğerlerinden farklıdır?
Cevap: B) 6 · 0,02

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 133 Ders Kitabı Cevapları

8. Dört arkadaş birlikte yemek yemişler ve 61,80 lira hesap ödemişlerdir. Hesabı eşit şekilde paylaşan arkadaşlardan her biri kaç lira ödemiştir?
Cevap:D) 15,45
61.80/4=15.45


9. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) 78,3 ÷ 10 = 0,783
78,3/10=7,83


10. İçinde 1,5 litre su bulunan şişelerden 70 tane alan bir kişi, içinde 0,5 litre su bulunan şişelerden 100 tane alan bir kişiden kaç litre fazla su almış olur?
Cevap: D) 55
1,5.70=105
0,5.100=50
105-50=55


11. Açılış ücreti 4 lira olan bir taksinin taksimetresinde her 1 km için 2,90 lira ücret yazmaktadır. Bu taksiyle 13 km giden bir kişi kaç lira ödeyecektir?
Cevap: C) 41,70
13.2,90=37,7
37,7+4=41,70


12. Yandaki tabloda bir kırtasiyede satılan bazı ürünlerin fiyatları verilmiştir. Bu fiyatlara göre 2 defter, 4 kalem ve silgi alan bir kişi kasiyere 25 lira vermiştir. 2,95 lira para üstü alan bu kişi kaç tane silgi almıştır?
Cevap: C) 3
5,40.2=10,80
2,25.4=9
25-2,95=22,05
10,80+9=19,80
22,05-19,80=2,25
2,25/0,75=3


13. 6. sınıflarda haftalık 35 ders saatinin 6 ders saati seçmeli derslere ayrılmıştır. Buna göre haftalık seçmeli ders saatinin seçmeli olmayan derslerin toplam saatine oranı nedir?
Cevap: A) 6 : 29


14. Bir okuldaki kadın öğretmenlerin sayısı, erkek öğretmenlerin sayısının 2 katıdır. Bu okuldaki erkek öğretmenlerin sayısının tüm öğretmenlerin sayısına oranı nedir?
Cevap: B)1/3

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 134 Ders Kitabı Cevapları

15. Bir otobüsteki kadın yolcu sayısının erkek yolcu sayısına oranı 8/7 ’dir. Bu otobüsteki tüm yolcuların sayısının kadın yolcu sayısına oranı nedir?
Cevap: D)15/7


16. Bir kenar uzunluğu 9 cm olan karenin çevre uzunluğunun bir kenar uzunluğu 8 cm olan eşkenar üçgenin çevre uzunluğuna oranı nedir?
Cevap: D)3/2
36/24=3/2


17. Aşağıdakilerden hangisi birimsiz oran şeklinde yazılabilir?
Cevap: A)7km/300cm


18. Yandaki tabloda dört karışımı oluşturan tahin ve pekmez miktarları verilmiştir. Verilenlere göre hangi karışımdaki tahin oranı en yüksektir?
Cevap: A) I


19. 0,8 kg’lık bir salata için 25 cL limon suyu kullanılmıştır. Bu salatanın miktarının kullanılan limon suyunun miktarına oranı kaç kg/cL’dir?
Cevap: A)4/125


20. Bir bisikletli 21 km uzunluğundaki pistte 2 tur atmıştır. 2 turu toplam 1,5 saatte bitiren bisikletlinin aldığı yolun geçen süreye oranı kaç m/sn. dir?
Cevap: D) 70/9
42 km/1,5 saat= 70 m /9 sn.


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 132-133-134. Sayfa, Ünite Sonu Değerlendirme çalışmaları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.