Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 15:07 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 136-141-142-143. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 136-141-142-143. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Cebirsel İfadeler konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 136-137-138-139-140-141-142-143 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 136-141-142-143. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 136-137-138-139-140-141-142-143. Sayfa Cevapları Cebirsel İfadeler

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 136 Ders Kitabı Cevapları

Maksimum kalp hızınızı hesaplayınız. Bu hesaplama yöntemini herkesin kullanabileceği şekilde kısaca nasıl ifade edebilirsiniz?
Cevap: 220-11 = 209
Bu hesaplama, 220 sayısından yaşımızı çıkarmak ile hesaplanır. 11 aşında olduğumdan dolayı 220’den 11’i çıkararak  209 sonucuna ulaştık.


BUNU DENEYELİM

Kırtasiyeden alabileceğiniz üç ürün ve fiyatını belirleyerek tabloya yazınız. Yazdığınız ilk üründen 2, ikinci üründen 3 ve üçüncü üründen 4 tane alındığında kaç lira ödeneceğini hesaplayınız ve tablodaki “Ödenecek Para” kısmına yazınız. Ürünlerin fiyatını bilmediğinizi düşünerek sayıların yerine istediğiniz harfleri yazınız. Bu harflere göre 2, 3 ve 4 ürün için ödenecek parayı temsil eden ifadeler ne olurdu? Tabloya yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 136 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 141 Ders Kitabı Cevapları

ARAŞTIRINIZ-DÜŞÜNÜNÜZ

Cebirsel ifadelerde genellikle değişken olarak x harfinin kullanılmasının nedenini araştırınız.
Cevap: Cebirsel ifadelerde genellikle değişken olarak x harfinin kullanılmasının nedeni cebirin Arapların geliştirmesidir. El-Harezmi’nin yazdığı kitapta ”bilinmeyen şey” ifadesini karşılayan el-Şeylan kullanılmıştır. Bu kitap ilk öncesinde İspanyolcaya çevrilerek Ş” yerine “Kai” kelimesi kullanılmış. Daha sonra Latinceye çevrilerek ”X” olarak yazılmıştır.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 142 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki ifadelere uygun cebirsel ifadeleri yazınız.
Cevap:

a. Bir sayının 14 fazlası: ….x+14….
b. İlker’in yaşının yarısı: ….y/2….
c. Bir miktar bilyenin 5 fazlasının 5 katı: ….(a+5) x5….
ç. 40 dakikalık bir sınavda kalan süre: ….40-z….
d. Murat’ın yaşının 3 eksiğinin karesi: ….(m-3)²…..
e. Ece’den 2 yıl sonra doğan kardeşinin yaşının 5’te 1’i: ….k-2/2….
f. 80 liralık hesabı eşit şekilde paylaşan bir grup arkadaşın her birine düşen miktar: ….80/x….


2. Aşağıdaki cebirsel ifadelere uygun ifadeler yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 142 Ders Kitabı Cevapları


3. Aşağıdaki cebirsel ifadelerin değişkenlerini, terimlerini, katsayılarını ve sabit terimlerini yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 142 Ders Kitabı Cevapları1


4. Aşağıda verilen cebirsel ifadelerdeki benzer terimleri belirleyiniz.
Cevap:

a. 3x + 4y + 5 − 6x → ……..3x ve − 6x……….
b. 5e + 4g + 7e − 13e → ……..5e, 7e ve − 13e……….
c. 13 − 2y + 4z +2z → …….4z ve 2z………..
ç. 12k − 8m − 3m + 21k → ………12k ve 21k, − 8m ve − 3m………


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıdaki cebirsel ifadelerin belirtilen sayılara karşılık gelen değerlerini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları


6. Aşağıdaki cebirsel ifadeleri x = 3 için değerleriyle eşleştiriniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları1


7. Bir kenarının uzunluğu a santimetre olan karenin çevre uzunluğunu bulunuz.
Cevap: Çevre uzunluğu = 4a


8. Aşağıdaki cebirsel ifadelere eşit olan ifadeler yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları3


9. → x olmak üzere aşağıdaki modellere karşılık gelen cebirsel ifadeleri yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları4


10. Aşağıdaki cebirsel ifadeleri modelleyiniz. Cebirsel ifadelerin neyi ifade ettiğini açıklayınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 143 Ders Kitabı Cevapları5


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 136-141-142-143. Sayfa, Cebirsel İfadeler 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.