Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
5 Ekim 2021, 14:06
Selin Selin
Yönetici
Konu Sayısı: 252

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 14-15-16-17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 14-15-16-17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 14-15-16-17-18-19-20-21-22 ve 23’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 14-15-16-17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusunda Üslü İfadeler başlıklı konuları işledik.

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 14-15-16-17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları 2. Kitap Üslü İfadeler

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları

GEÇMİŞE YOLCULUK

1. Aşağıda verilen tablodaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları


2. Yanda verilen üslü sayıları karşılarındaki uygun ifadelerle eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 14 Ders Kitabı Cevapları1


3. Yukarıdaki resimde görülen tüm kalemlerin sayısını bulmak için bir kalemlikteki kalem sayısına karşılık gelen 5+3 sayısını 4 ile çarpmalıyız. O hâlde aşağıda yazan ifadelerden hangisi resimdeki tüm kalemlerin sayısını ifade eder?
Cevap: 4.(5+3)


4. Aşağıdaki parantezli işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap: 

a) 42

b) 12

c) 60

ç) 56

d) 13

e) 3

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

Aşağıdaki tabloda verilen boşlukları doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları


SIRA SİZDE

Aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini hesaplayınız.
Cevap:

b) 16

c) 125

ç) 49


SIRA SİZDE

Aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini hesaplayınız.
Cevap:

b) 7

c) 8

ç) 12

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 19 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

Aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini hesaplayınız.
Cevap:

b) 1

c) 1

ç) 1

d) 1

e) 1


SIRA SİZDE

Aşağıda verilen üslü ifadelerin değerini bulup 10’un kuvvetlerini hesaplamak için kolay bir yol bulunuz.
Cevap:

10² = 100

10³ = 1000

10⁴ = 10 000

10⁵ = 100 000

10⁶ = 1 000 000


SIRA SİZDE

Aşağıdaki verilen üslü ifadeleri karşılarındaki uygun olan sayılarla eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 19 Ders Kitabı Cevapları

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 22 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Aşağıdaki üslü ifadelerin okunuşlarını karşılarına yazınız.
Cevap:

6⁴ = Altı üssü dört

8¹= Sekiz üssü bir


2. Aşağıda verilen cümlelerdeki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

8⁶ sayısının tabanı 8 , kuvveti 6 sayısıdır.

7² sayısının tabanı 7 , kuvveti 2 sayısıdır.

10³ sayısının tabanı 10 , kuvveti 3 sayısıdır.


3. Aşağıda verilen üslü ifadelerin tekrarlı çarpım biçimindeki gösterimlerini karşılarına yazınız.
Cevap:

3⁴ = 3.3.3.3

5² = 5.5

6³ = 6.6.6


4. Aşağıda tekrarlı çarpımları verilmiş sayıları üslü olarak ifade ediniz.
Cevap:

7 ⋅ 7 ⋅ 7 ⋅ 7 = 7⁴

5 ⋅ 5 ⋅ 5 ⋅ 5 ⋅ 5 ⋅ 5 = 5⁶

12 ⋅ 12 ⋅ 12 ⋅ 12 ⋅ 12 ⋅ 12 = 12⁶


5. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ifadelerin karşısına doğrusunu yazınız.
Cevap: Y, D, Y, D, Y


6. Aşağıdaki üslü ifadelerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap: 

2⁶ = 64

97¹= 97

6⁴= 1296

1²³ = 1


7. Aşağıdaki üslü ifadelerin sonuçlarını yazınız.
Cevap:

10² = 100

10⁶ = 1 000 000

10⁸ = 100 000 000


8. Aşağıdaki sayıları üslü ifade olarak yazınız.
Cevap:

10000000 = 10⁷

10000000000 = 10¹⁰

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. 16 sayısını farklı doğal sayıların kuvvetleri olarak yazmak istediğimizde şeklinde üç tane eşitlik elde ederiz. Peki, 64 sayısını farklı doğal sayıların kuvvetleri olarak yazmak istersek kaç farklı eşitlik elde ederiz?
Cevap:

2⁶= 64
8²= 64
64¹= 64


2. Aşağıdaki kutucuklara gelmesi gereken sayıları bulunuz.
Cevap:

a) 4

b) 2

c) 4


3. Bahçesinde 4 ahırı olan Erdem Bey’in her bir ahırında 4 ineği vardır. Erdem Bey’in

a) Tüm ineklerinin sayısını ifade eden üslü niceliği yazınız.
Cevap: 4²

b) Tüm ineklerinin ayak sayısını ifade eden üslü niceliği yazınız.
Cevap: 4⁴


4. Aşağıda kibrit çöpleri ile yazılmış ifadeyi sadece 1 kibrit çöpünün yerini değiştirerek doğru hâle getiriniz.
Cevap: 2⁵ = 32 olmalıdır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 14-15-16-17-18-19-20-21-22-23. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022

4.5/5 - (2 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.