Forum Sınıf Cevap Yaz
17 Ocak 2022, 21:50 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 152-153-154. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 152-153-154. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. Sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 152-153 ve 154’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 152-153-154. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusu içerisinde Kesirlerde Problemler konusunu cevapladık.

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 152-153-154. Sayfa Cevapları 2. Kitap Kesirlerde Problemler

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 152 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

Uğur Bey 2800 TL maaşının 2/7’sini kiraya, kalanın 3/8’ünü mutfak masrafına, geriye kalanını ise diğer ihtiyaçlar için harcıyor. Buna göre Uğur Bey’in maaşından diğer ihtiyaçları için ayırdığı miktar kaç TL’dir?
Cevap: 

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 152 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları

1- 26 sayısının 2/13’si kaçtır?
Cevap: 26 . 2/3 = 4


2- Bilge 108 sayfa kitabın 1/6’iniokumuştur. Buna göre Bilge’nin kitabından geriye kaç sayfa kalmıştır?
Cevap: 108 – 1/6 = 18 sayfa kalmış


3- 240 ekmeğin 3/5’ü satılıyor. Ardından kalan ekmeklerin 3/4 ’ü satılırsa geriye kaç ekmek kalır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları


4- Emir parasının 5/12’ini ardından 3/8’ünü harcadığında geriye 20 TL parası kalıyor. Buna göre Emir’in başlangıçta kaç TL’si vardır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları


5- 5/6’i 45 olan sayı kaçtır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları1


6- 150 sayısının 1/2’inin 2/3’si kaçtır?
Cevap: 

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları3


7- 2/9’sinin 4/5’ü 16 olan sayı kaçtır?
Cevap: 

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları6


8- Duygu, 16/9 m uzunluğundaki şeridi 2/9 metre uzunluğundaki parçalara ayırırsa kaç parça şerit elde eder?
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 153 Ders Kitabı Cevapları7


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1- Sütün 1/8’inden kaymak, kaymağın 2/3’sinden tereyağı elde edilmektedir. Buna göre 2 kilogram tereyağı için kaç kilogram süt gerekir?
Cevap: 

Kaymak ‘k’ ⇒ k . 2/3 = 2 ⇒ K= 3 kg
Süt ‘s’ ⇒ s . 1/8 = 3 ⇒ S= 24 kg.


2- Bir sınıftaki erkek öğrencilerin sayısı kız öğrencilerin sayısının 2/3’sinden 3 fazladır. Bu sınıfta 15 erkek öğrenci varsa kaç kız öğrenci vardır?
Cevap: 

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 154 Ders Kitabı Cevapları


3- Ömer oynadığı on maçta attığı toplam gol sayısının 2/5’sini ilk beş maçta atmıştır. Ömer son beş maçta 3 gol attığına göre oynadığı bu on maçta toplam kaç gol atmıştır?
Cevap: 
İlk 5 maçta = 2 gol
Son 5 maçta= 3 gol
3 + 2 = 5 gol atmıştır.


4- Dünya’nın 70/100 ’i sularla kaplı olmasına rağmen bu suların yalnızca 3/100’ü tatlı sulardan oluşmaktadır. Tatlı suların ise 68/100 ’i buzullarda, 30/100 ’u yer altında bulunur. Dünya’da bulunan tatlı su miktarı 8 400 000 km³ ise:
a) Dünya’da bulunan toplam su miktarını bulunuz.
Cevap:
8 400 000 . 100 = 840 000 000
840 000 000 ÷ 3 = 280 000 000


b) Buzullarda bulunan tatlı su miktarını bulunuz.
Cevap:
ı8 400 000 . 68 = 571 200 000
571 200 000 ÷ 100 = 5 712 000


c) Tatlı yer altı suyu miktarını hesaplayınız.
Cevap:
8 400 000 . 30 = 252 000 000
252 000 000 ÷ 100 = 2 520 000

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 152-153-154. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 152-153-154. Sayfa Kesirlerde Problemler başlıklı konuda eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.