Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 14:52 - Selin Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabileceği ve içerisinde Ondalık Gösterilen Verilen Sayıları Yuvarlama konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı cevapları meb yayınları sayfa 170 ve 171‘in cevaplarını paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 170-171. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 170-171. Sayfa Cevapları 2. Kitap Ondalık Gösterilen Verilen Sayıları Yuvarlama

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 170 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Aşağıda ondalık gösterimleri verilen sayıları istenilen basamağa yuvarlayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 170 Ders Kitabı Cevapları


2. Ondalık gösterimi verilen sayıları belirtilen basamağa sayı doğrusunu kullanarak yuvarlayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 170 Ders Kitabı Cevapları1 (1)


3. 2,73☐ ondalık gösterimi yüzde birler basamağına yuvarlandığında sayının yaklaşık değeri 2,74 olarak bulunuyor. Buna göre “☐” yerine gelebilecek rakamları yazınız.
Cevap: 5, 6, 7, 8, 9


4. 4,3∆8 ondalık gösterimi onda birler basamağına yuvarlandığında sayının yaklaşık değeri 4,3 olarak bulunuyor. Buna göre “∆” yerine gelebilecek rakamları yazınız.
Cevap: 1, 2, 3, 4.


5. 1, 2, 5, 7 rakamlarını birer kez kullanarak oluşturulacak:

a) En küçük sayının ondalık gösterimini yüzde birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 1,257 → 1,26

b) 5’ten büyük, en küçük sayının ondalık gösterimini onda birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 5,127 → 5,1

c) 7’den küçük, en büyük sayının ondalık gösterimini birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 5,721 → 6


6. 0, 2, 3, 8 rakamlarını birer kez kullanarak oluşturulacak:

a) En küçük sayının ondalık gösterimini yüzde birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 0,238 → 0,24

b) 3’ten küçük, en büyük sayının ondalık gösterimini birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 2,830 → 3

c) 0’dan büyük, en küçük sayının ondalık gösterimini onda birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 0,238 → 0,2

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 171 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıda ondalık gösterimi verilen sayıların yaklaşık değerlerinin karşılarındaki hangi basamağa yuvarlandığını bularak oklar yardımıyla eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 171 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki ifadelerin başına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) 15,327’nin yaklaşık değeri 15,33 → Yüzde birler basamağına yuvarlanmıştır.

(Y) 8,047’nin yaklaşık değeri 8 → Onda birler basamağına yuvarlanmıştır.

(Y) 3,726’nın yaklaşık değeri 3,7 → Yüzde birler basamağına yuvarlanmıştır.

(D) 26,405’in yaklaşık değeri 26,41 → Yüzde birler basamağına yuvarlanmıştır.

(Y) 0,508’in yaklaşık değeri 0,51 → Onda birler basamağına yuvarlanmıştır.

(D) 3,87’nin yaklaşık değeri 3 → Birler basamağına yuvarlanmıştır.


3. Ondalık gösterimi 23,502 olan sayıyı hangi basamaklara yuvarlarsanız sonuçları eşit çıkar? Eşit çıkma sebebini arkadaşlarınızla tartışınız.
Cevap: Onda birler basamağına ve birler basamağına yuvarlandığında cevap 24 olur.


4. 2014 yılı TÜİK verilerine göre Türkiye’de hekim başına düşen kişi sayısı 572,911’dir. Türkiye’de hekim başına düşen kişi sayısını birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap: 573


5. Aşağıda ondalık gösterimi verilen sayılardan hangisi yüzde birler basamağına yuvarlandığında sonuç 30,38 olur?
Cevap: D) 30,378


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 170-171. Sayfa, Ondalık Gösterilen Verilen Sayıları Yuvarlama konusu etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veyahut hatalı bir durum ile karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.