Cevap Yaz
27 Nisan 2022, 19:31 - Betül Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172-173-174-175-176-177-178. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 172-173-174-175-176-177-178. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Komşu, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 172-173-174-175-176-177-178 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172-173-174-175-176-177-178. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 172-173-174-175-176-177-178.Sayfa Cevapları Komşu, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 172 Ders Kitabı Cevapları

Bunu Deneyelim

Aşağıda verilen açıların ölçülerini açıölçer yardımıyla belirleyiniz ve tabloya yazınız.
Cevap: Açı yardımıyla bu açıları ölçebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 177  Ders Kitabı Cevapları

Açıölçer kullanmadan tümler ve bütünler açıları nasıl oluşturabilirsiniz?
Cevap:  Dik açı veya 180 derecelik  bir açı çizdikten sonra merkez noktasından dışa doğru tam bir doğru çizerek tümler ve bütünler açıları oluşturulabilir.

SIRA SİZDE

1. Aşağıdaki ABC ile CBD açılarından komşu olanların başındaki kutucuğa “✓” işareti koyunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 177  Ders Kitabı Cevapları

2. Yandaki şekilde komşu olan açıları belirleyiniz.
Cevap:
KPL ile LPN
MON ile MOP


3. Aşağıda ölçüsü verilen açıların tümler açılarının ölçülerini bulunuz.
Cevap:
a. 7°=83°
b. 13°=77°
c. 29°=61°
ç. 56°=34°
d. 75°=15°
e. 89°=1°

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 178  Ders Kitabı Cevapları

4. Aşağıda ölçüsü verilen açıları bütünler açıları ile eşleştiriniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 178  Ders Kitabı Cevapları2


5. 35° lik açının komşu tümleri olan açının ölçüsünü bulunuz ve bu iki açıyı çiziniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 178  Ders Kitabı Cevapları


6. 111° lik açının komşu bütünleri olan açının ölçüsünü bulunuz ve bu iki açıyı çiziniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 178  Ders Kitabı Cevapları2 (1)


7. Tümler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin ölçüsünden 10° fazladır. Bu iki açının ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 40° ve 50 °


8. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin 8 katıdır. Bu iki açının ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 20° ve 160°


9. D noktasında kesişen AB ve CE doğrularının oluşturduğu açılardan verilmeyenlerin ölçüsünü bulunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 178  Ders Kitabı Cevapları3


10. Yandaki şekilde KN ve ML doğruları O noktasında kesişmektedir. m (LON) = 156° ve m (KOP) = 117°  olduğuna göre POM’nın ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 

180 – 156 =24°
117 + 24 = 141°
180 – 141 = 39°


11. Yandaki şekilde AB, CD ve EF doğruları O noktasında kesişmektedir. AB doğrusu, EF doğrusuna dik ve m (BOD) = 43°  olduğuna göre COE ’nın ölçüsünü bulunuz.
Cevap: 90 + 43 = 133°


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 172-173-174-175-176-177-178. Sayfa, Komşu, Tümler, Bütünler ve Ters Açılar 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.