Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
26 Nisan 2020, 16:09
Furkan Furkan
Yönetici
Konu Sayısı: 1362

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 178-179-180. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2019-2020 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 172-173. sayfa cevapları Oran

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 178 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1-) Aşağıdaki tabloda oran ifadeleri verilmiştir. Buna göre noktalı yerlere, verilen ifadelerin farklı gösterimlerini yazınız.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 178 Ders Kitabı Cevapları


2-) Hızlı okuma yarışı yapan Efe ile Ece’nin öğretmenleri, ikisinin de okuduğu kelimeleri saydı ve Efe’nin okuduğu kelime sayısının Ece’ninkilere oranının 2/3 olduğunu söyledi. Buna göre yarışı kim kazanmıştır?
Cevap: Efe, Ece’nin okuduğu kelimenin 2/3’ü yani yarısından biraz daha az okumuş olduğu için Ece kazanmıştır.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

3-) Simge’nin kütlesi 42 kg ve arkadaşı Özge’nin kütlesi 52 kg’dır. Simge’nin kütlesinin Özge’nin kütlesine oranını bulunuz.
Cevap: 42/52 = 21/26’dır.


4-) Ali’nin çalışma masasının eni 45 cm ve boyu 75 cm olduğuna göre masanın boyunun enine oranı kaçtır?
Cevap:
75/45 = 5/3


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

5-) Yanda verilen tabloya göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

a) Kutay’ın iş makinesi sayısının Ömer’in iş makinesi sayısına oranı kaçtır?
Cevap: 3/7


b) Ömer’in uçak sayısının Kutay’ın uçak sayısına oranı kaçtır?
Cevap: 6/5


c) Kutay’ın top sayısının toplam top sayısına oranı kaçtır?
Cevap: 2/15


6-) Sizce boyu 30 cm uzunluğunda olan bir bukalemunun dilinin uzunluğu yaklaşık olarak kaç cm’dir?
Cevap: 30 x 1,5 = 45 cm


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

7-) Yandaki tabloda 6/A sınıfındaki gözlük kullanan ve kullanmayan kız ve erkek öğrenciler verilmiştir. Bu tabloya göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

a) Kız öğrenci sayısının erkek öğrenci sayısına oranını bulunuz.
Cevap: 10/11


b) Gözlüklü kız öğrenci sayısının gözlüklü erkek öğrenci sayısına oranını bulunuz.
Cevap: 2/4 = 1/2


c) Gözlüksüz erkek öğrenci sayısının kız öğrenci sayısına oranını bulunuz.
Cevap: 7/10


ç) Gözlüklü öğrenci sayısının gözlüksüz erkek öğrenci sayısına oranını bulunuz.
Cevap: 6/7


d) Gözlüksüz öğrenci sayısının erkek öğrenci sayısına oranını bulunuz.
Cevap: 15/11

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 180 Ders Kitabı Cevapları

8) Samet, 20 soruluk testin 15 sorusunu doğru cevaplamış, 1 sorusunu yanlış cevaplamış ve 4 sorusunu boş bırakmıştır. Buna göre;

a) Samet’in doğru cevapladığı soru sayısının boş bıraktığı soru sayısına oranını bulunuz.
Cevap: 15/4


b) Samet’in yanlış cevapladığı soru sayısının toplam soru sayısına oranını bulunuz.
Cevap: 1/20


9-) Bir sınıfta kızların sayısının erkeklerin sayısına oranı 3 1 olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap C şıkkıdır.


10-) Bir kare ile bir eşkenar üçgenin çevre uzunlukları eşit ve 48 cm’dir. Buna göre karenin bir kenarının uzunluğunun eşkenar üçgenin bir kenarının uzunluğuna oranı nedir?
Cevap: 

48/4 = 12 (Kare)

48/3 = 16 (Üçgen)

12/16 = 3/4


11-) Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.

(Y) 25 m/sn birimsiz orandır.
(D) Oran, iki çokluğun karşılaştırılmasını sağlar.
(D) Bazı oranların birimi yoktur.
(D) Oran yazılırken ilk söylenen paya, ikinci söylenen paydaya yazılır.
(Y) Oranlar her zaman basit kesir olmalıdır.


12-) Betül’ün yaşının Defne’nin yaşına oranı 2/3 ve Defne’nin yaşının Esra’nın yaşına oranı 6/5 ise Betül’ün yaşının Esra’nın yaşına oranı kaçtır?
Cevap: 2/5

13-) Birimli ve birimsiz oranı birer örnekle açıklayınız.
Cevap:

Hız ⇒ m/sn

Ahmet’in yaşının Ali’nin yaşına oranı birimsizdir.


14-) Aşağıda verilen oranlardan hangisi birimsiz orandır?
Cevap C şıkkıdır.


15-) Bir otomobil saniyede 20 metre yol almaktadır. Aynı otomobilin saatteki hızı kaç km/sa’tir?
Cevap:

1 saat ⇒ 60 x 60 = 3600 saniye

20 x 3600 = 72 000 metre

72000/1000 = 72 km/s


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 172-173. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.