Cevap Yaz
5 Mayıs 2022, 6:59 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 179-183-184-185. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 179-183-184-185. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Üçgenin Alanı konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 179-183-184-185 cevapları konusunu paylaştık. Üçgenin Alanı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 179-183-184-185. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 179-183-184-185. Sayfa Cevapları Üçgenin Alanı

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

Verilen üçgen levhaları inceleyiniz, sizce bu işaretler ne anlama gelmektedir?
Cevap: Bu levhalar yayaları ve sürücüleri uyarmaktadır.

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları


Bu işaret levhalarının oluşturulabilmesi için gerekli malzemelerin miktarı nasıl belirlenebilir?
Cevap: Yükseklikleri belirlenip alanı bulunur.


Bunu Deneyelim

 Yandaki dikdörtgeni kareli kâğıdınıza çiziniz ve alanını hesaplayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları


Dikdörtgeni kareli kâğıttan kesiniz. Ardından kesikli çizgiler boyunca tekrar kesiniz. Elde ettiğiniz üçgenlerden büyük olanın alanını kareleri sayarak hesaplayınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 179 Ders Kitabı Cevapları

 Dikdörtgenin alanı ile üçgenin alanı arasındaki ilişki hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Cevap: Dikdörtgenin alanının yarısı üçgenin alanını verir. 

 Üçgenin alanının hesaplanmasıyla ilgili nasıl bir yol önerirsiniz?
Cevap: Üçgenin tabanı ile yüksekliğini çarpıp ikiye bölerek üçgenin alanını buluruz.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 183 Ders Kitabı Cevapları

ARAŞTIRINIZ – DÜŞÜNÜNÜZ

Elinizde herhangi bir ölçme aracı olmadan bir üçgenin alanını hesaplayabilir misiniz?
Cevap: Üçgenin tabanı ile yüksekliğini çarpıp ikiye bölerek üçgenin alanını buluruz.


SIRA SİZDE

1. Kareli kâğıtta verilen üçgenlerin bütün kenarlarına ait yükseklikleri çiziniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 183 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıdaki üçgenlerin alanlarını bulunuz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları


3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) Dik üçgenlerde iki tane yükseklik vardır.

(Y) Dar açılı üçgenlerde yükseklikler üçgenin dışında olabilir.

(D) Geniş açılı üçgenlerde yüksekliklerden iki tanesi üçgenin dışındadır.

(Y) Üçgenin bir kenarının herhangi bir yerinden çizilen dik doğru parçası yüksekliktir.

(Y) Bir üçgenin taban uzunluğu her zaman yükseklikten fazladır.

(D) Üçgenin alanı hesaplanırken taban uzunluğu 2’ye bölündükten sonra yükseklik ile çarpılabilir.


4. Aşağıdaki noktalı kâğıtta verilen üçgenlerin alanlarını bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları


5. Bir üçgenin taban uzunluğu ve bu tabana ait yükseklik 2 katına çıkarıldığında alanının kaç katına çıkacağını bulunuz.
Cevap:

Örnek olarak;

taban alanı → 6 cm
Yüksekliği → 2 cm
Alanı → (6×2)/2 = 6 cm²

2 katına çıkarırsak;
taban alanı → 12 cm
Yüksekliği → 4 cm
Alanı → (12×4)/2 = 24 cm²

Yani 4 katına çıkmış olur.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

6. Alanı 75 santimetrekare olan bir üçgenin yüksekliği 15 santimetre olduğuna göre bu yüksekliğin ait olduğu taban uzunluğunu bulunuz.
Cevap:

(x.15)/2 = 75
15x = 150
x = 10


7. Alanı 120 santimetrekare olan bir üçgenin tabanının uzunluğu 30 santimetre olduğuna göre bu tabana ait yüksekliği bulunuz
Cevap:

(x.30)/2 = 120
30x = 240
x = 8


8. Bir kenarının uzunluğu 24 santimetre ve bu kenarına ait yüksekliği 12 santimetre olan üçgenin 18 santimetre uzunluğundaki kenarına ait yüksekliğini bulunuz.
Cevap: 16 cm


9. Aşağıdaki üçgenlerin alanları altlarında verilmiştir. Hatalı olan varsa düzeltiniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları


10. Tabanı dik üçgen şeklinde olan havuzun tabanının alanı 270 metrekaredir. Bu havuzun tabanının dik kenarlarından birinin uzunluğu 18 metre olduğuna göre tabanın diğer dik kenarının uzunluğunu bulunuz.
Cevap:

(x.18)/2 = 270
18x = 540
x = 30 m²


11. Yanda verilen dikdörtgen şeklindeki bahçenin çevre uzunluğu 160 metredir. Bahçenin biber ekilecek üçgen şeklindeki kısmının alanını bulunuz.
Cevap:

160 – 100 = 60
60/2 = 30 cm kısa kenar
Üçgenin alanı = ( 40 x 30)/2 = 600 m²


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 179-183-184-185. Sayfa, Üçgenin Alanı 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.