Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
20 Eylül 2021, 11:45
Selin Selin
Yönetici
Konu Sayısı: 285

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 18’deki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 18. Sayfa Cevapları Üslü İfadeler ve İşlem Önceliği

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

1. Aşağıdaki tekrarlı çarpımları üslü ifade olarak yazınız.
Cevap:

a) 5 · 5 · 5 · 5 · 5 · 5 · 5 · 5 = 58

b) 18 · 18 = 182

c) 1453 · 1453 · 1453 = 14533

ç) 123 · 123 · 123 · 123 · 123 = 1235


2. Aşağıdaki tabloda boş bırakılan yerleri uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 18 Ders Kitabı Cevapları


3. Aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini bulunuz.
Cevap:

a) 110 = 1

b) 04 = 0

c) 28 = 2 . 2 . 2 . 2 . 2 . 2 . 2 . 2 = 256

ç) 151 = 15

d) 106 = 10 . 10 . 10 . 10 . 10 . 10 = 1 000 000

e) 72 = 7 . 7 = 49


4. 81 sayısını üç farklı üslü ifade şeklinde yazınız.
Cevap:

3⁴ = 81
(-3)⁴ = 81
9²= 81


5. Aşağıdaki ifadeleri inceleyiniz, hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz.
Cevap:

a) 8 · 8 · 8 · 8 · 8 = 58 → Sonuç 85 olmalıdır.

b) 92 = 9 · 2 = 18 → 9 . 9 = 81 olmalıdır.

c) 341 = 1 → Sonuç 34 olmalıdır.

ç) 34 = 4 · 4 · 4 → Sonuç 3 . 3 . 3 . 3 olmalıdır.

d) 115 = 1 · 15 = 15 → Sonuç 1 olmalıdır.

e) 010 = 1 → Sonuç 0 olmalıdır.

Hepsinde hata vardır.


7. Çok küçük canlıları görebilmek için 1 000 000 kez büyütme gücüne sahip mikroskoplar kullanılmaktadır. Büyütme gücü olan 1 000 000 sayısını üslü ifade şeklinde yazınız.
Cevap:
10 . 10 . 10 . 10 . 10 . 10 = 106


8. Hesap makinesi yardımıyla aşağıdaki üslü ifadelerin değerlerini hesaplayınız.
Cevap:

a) 410 = 1048576

b) 1014 = 100000000000000

c) 157 = 170859375

ç) 25861 = 2586


9. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.
Cevap:

a) 56 ÷ (8 − 1) = 56 ÷ 7 = 8

b) 12 + 25 · 2 − 30 ÷ 6 = 12 + 50 – 5 = 57

c) 32 · 2 − (4 · 3 + 1) + 5 = 18 – 13 + 5 = 10

ç) 26 − 23 · (25 ÷ 5 − 3) + 14 · 7 = 26 – 8 . 2 + 7 = 26 – 16 + 7 = 17

d) 40 ÷ 4 · 2 + 120 · (15 − 3) = 20 + 1 . 12 = 20 + 12 = 32

e) 52 · (27 ÷ 9 − 1) − (26 − 14) = 25 . 2 – 50 = 0


10. Aşağıda verilen sonuçları elde edebilmek için uygun yerlere parantez koyunuz.
Cevap: 

a) 3 · (7 + 15) = 3 . 22 = 66

b) (18 − 5) · 4 + 18 = 13 . 4 + 18 = 52 + 18 = 70

c) 102 + (25 − 5) · 4 = 100 + 20 . 4 = 100 + 80 = 180

ç) 7 · (11 − 23) + 62 · (7 − 115)= 7 . 3 + 36 . 6 = 21 + 216 = 237

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 18. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.