Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
25 Mart 2020, 13:35
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 281

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 181-182-183-184-185. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2019-2020 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 181-182-183-184-185. sayfa cevapları 3. Ünite Değerlendirme

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 181 Ders Kitabı Cevapları


1.Yukarıda verilen kesirlerin ondalık gösterimlerini yazınız. Devirli ondalık gösterimleri işaretleyiniz.
Cevap:

12÷20= 0.6
13÷8= 1.625
1 tam 2÷25=1.08
42÷50= 0.84
2÷3= 0.666
5÷11= 0.454545


2. 3 tam 608÷1000 kesrini çözümleyiniz.
Cevap:
3608÷1000= 3.608


3.Aşağıda verilen noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap:

a) Ondalık gösterimler çözümlenirken basamak  değerlerinin toplamı şeklinde yazılmış olur.
b) eşitliğinde a =7 ve b =3 ’dır.
c) 4,235= (4 x 1)+(2 x 1÷10)+(3 x 1÷1000)+(5 x 1÷1000)
ç) Çözümlenmiş hâli 3 x 10² + 5 x 10¹ + 8 x 1÷10²+7 x 1÷ 10³ olan ondalık gösterim 305.087 ‘ dir.
d) 5 tam 28÷100 kesrinin çözümlenmiş şekli  5 x 1 + 2 x 1÷10 + 8÷100‘ dür.



4.Aşağıda verilen ondalık gösterimleri çözümleyiniz.
Cevap:

a) 12.07= 1 x 10 + 2 x 1 + 7 ÷ 10²

b) 0.129 = 1 ÷ 10 + 2 ÷ 10² + 9 ÷ 10³

c) 192.13 = 1 x 10² + 9 x 10 + 2 x 1 + 1÷10 + 3 ÷ 10²

d) 1.280 = 1 x 1 + 2 ÷ 10 + 8 ÷100


5.Aşağıda verilen ondalık gösterimleri onda birler basamağına yuvarlayınız.
Cevap:

a) 2.143 = 2.1
b) 46.076 = 46.1
c) 24.238 = 24.2
ç) 0.859 = 0.9



6.Aşağıda verilen ondalık gösterimleri altı çizili basamaklara yuvarlayınız.
Cevap:

a) 3.807 = 3.8
b) 14.148 = 14.15
c) 7.129 = 7.1
ç) 0.058 = 0.06


7.Aşağıda verilen noktalı yerleri tamamlayınız.

a) Ondalık kesirler yuvarlanırken yuvarlanması istenen basamağın sağındaki basamak 5 ile karşılaştırılır.

b) 3,829 ≈ 3,8 ise bu ondalık gösterim yüzde birler basamağına göre yuvarlanmıştır.

c) 0,207 ondalık gösterimi yüzde birler basamağına göre yuvarlandığında 0,21 olur.

ç) 44,3a7 ondalık gösteriminin onda birler basamağında yuvarlanmış hâli 44,4 ise a yerine 5, 6, 7, 8, 9 rakamları yazılabilir.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 182 Ders Kitabı Cevapları

8.Aşağıda verilen çarpma işlemlerini yapınız.
Cevap:

a) 0.15 x 6 = 0.9
b) 12 x 0.78 = 9.6
c) 6.75 x 1.7 = 11. 475
ç) 12.37 x 46 = 569.02
d) 26.3 x 1.72 = 45.236
e) 6.8 x 1.39 = 9.452



9.Aşağıdaki çarpma işlemlerini kısa yoldan yaparak sonuçları ile eşleştiriniz.
Cevap:

a) 48.93 x 10 = 489.3
b) 4.893 x 1000 = 4893
c) 489.3 x 100 = 48930
ç) 0.4893 x 100 = 48.93


10.Aşağıda verilen işlemleri yapınız.
Cevap:

a) 23.5 ÷ 5 = 4.7
b) 8.52 ÷ 0.4 = 21.3
c) 88.76 ÷ 1.4 = 63.4
ç) 61.64 ÷ 2.3 = 26.8



11.(0.72 – 0,38) x 0,3 işleminin sonucunu bulunuz.
Cevap: (0.72 – 0,38) x 0,3 = 0.34 x 0.3 = 0.102


12.Aşağıdaki eşitliklerde noktalı yerleri tamamlayınız.
a) (0,96 – 0,45) x 0.7 = 0,357
b) 4.82 x (25,3 + 2,8) = 135,442
c) (3,608 + 1,6) : (0,2 x 3,1) = 8.4
ç) 5,2 x 3,4 + 0,8 : 0,2 = 21.68


13.Bilgisayar ürünleri satıcısı, toptancıdan 450 adet CD almıştır. Bu CD’leri 15’lik paketlere yerleştirdikten sonra her paketi 13,90 TL’ye satmıştır. Buna göre satıcı kaç TL kazanmıştır?
Cevap:
450 ÷ 15 = 30 tane yapar.
Her paket 13.90 TL ‘den satılıyor.
Satıcı 30 x 13.90 = 417 TL harcamıştır.


14.Özge’nin kilosu 48,75 kg’dır. Pervin’in kilosu ise Özge’nin kilosunun 2 katından 13,2 kg eksik ise
Pervin kaç kg’dır?
Cevap:
=(48.75 x 2 ) – 13.2
= 97.2 – 13.2 = 84.3 kg olur.


15.Nevin ve Özkan Öğretmen 21 öğrencisini sinemaya götürüyorlar. Tam bilet ücreti 8,5 TL ve öğrenci bilet ücreti 5,5 TL olduğuna göre 23 kişilik bu grup sinema için toplam kaç TL öder?
Cevap:
Öğrenciler  için 21 x 5.5 = 115.5
Öğretmenler için 8.5 x 2 = 17
115.5 + 17 = 132.5 TL yapar.


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 183 Ders Kitabı Cevapları

16.Nedim Bey, peşin fiyatına 8 taksit ile bir çamaşır makinesi alıyor. Çamaşır makinesine 1750 TL veren Nedim Bey’in bir taksiti kaç TL’dir?
Cevap: 1750 ÷ 8 = 218.75


17. Zafer Öğretmen, öğrencilerini Anadolu Medeniyetleri Müzesine götürmek için gezi düzenliyor. 24 öğrenciden yol ve giriş ücreti olarak toplam 278,4 TL topluyor. Bu gezi için her öğrencinin kaç TL ödediğini bulunuz.
Cevap: 278.4 ÷ 24 = 11.6 


18.İstanbul’daki Marmaray hattında trenin maksimum hızı 100 km/sa’tir. Trenin saniyedeki hızı kaç m/sn’ dir?
Cevap:
1 saat 3600 sn’ dir.
100.000 ÷ 3600 = 27.77 m/sn yapar.


19.Aşağıda verilen ifadelerle oranları eşleştiriniz.
Cevap:

(7÷11)  Mehmet 7, ağabeyi 11 yaşında olduğuna göre Mehmet’in yaşının ağabeyinin yaşına oranı
(3÷25 ) 25 soruluk testte 3 yanlışı olan Merve’nin yanlış soru sayısının tüm soru sayısına oranı
(25÷3) Babası 25, Mustafa 3 yaşında olduğuna göre babasının yaşının Mustafa’nın yaşına oranı
(11÷7 ) 11 litre sütün 7 litre meyve suyuna oranı



20.32 kişilik bir sınıfta 14 öğrenci futbol maçı, 10 öğrenci basketbol maçı, kalan öğrenciler ise voleybol maçı izlemeyi seviyor.
a) Basketbol maçı seyretmeyi seven öğrencilerin, futbol maçı seyretmeyi seven öğrencilere oranı nedir?
Cevap: 10÷14 = 5÷7

b) Voleybol maçı seyretmeyi seven öğrencilerin tüm sınıftaki öğrencilere oranı kaçtır?
Cevap:
32- 24 = 8
8÷32 = 1÷4


21. 8 ile 3 iki doğal sayıdır. Bu sayıların farklarının toplamlarına oranı kaçtır?
Cevap:
8 – 3 = 5
8+3 = 11
5÷11


22. 1 kilo mandalina 3 TL ve 1 kilo elma 2 TL’ dir. 3 kilo mandalinanın fiyatının 5 kilo elmanın fiyatına oranı kaçtır?
Cevap:
3 x 3 = 9
5 x 2 = 10
9÷10


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

3. ÜNİTE DEĞERLENDİRME TESTİ
Cevap:
1.B

2.D
3.C
4.C
5.C
6.C
7.D
8.B
9.C
10.D
11.C
12.D


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 178-179-180. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Etiket: 6sını matematik ders kitbı sayfa 178 179 180 181 182 183 184 185,

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.