Forum Sınıf Cevap Yaz
21 Aralık 2021, 15:07 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 184-185. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 184-185. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Ondalık Gösterimlerde Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme konusunu paylaştık. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 184-185 Cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 184-185. Sayfa Cevapları 2. Kitap Ondalık Gösterimlerde Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 184 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

Elif bahçeden 70,25 kg incir topluyor. Topladığı incirleri kurutup tarttığında ise incirlerin 42,95 kg geldiğini görüyor. İncirin kurutulduktan sonra kaç kg fire verdiğini tahmin ediniz ve gerçek sonucu ile karşılaştırınız.
Cevap:

Tahminim= 27 kg
Sonucu= 70,25 – 42,95 = 27,3 kg.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 185 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1- Semra’nın 9 taksitle aldığı kazağın fiyatı 53,9 TL ise kazağın bir taksit tutarını tahmin ediniz.
Cevap: 53,9 ÷ 9 = 5,98


2- Ali 36,9 kilogram, Kemal 28,5 kilogram, Rahime 33,1 kilogram ve Zeynep 25,3 kilogramdır. Bu dört arkadaşın ağırlıkları toplamını tahmin ediniz.
Cevap: 

Tahminim: 124 kg.
Sonuç: 36,9 + 28,5 + 33,1 + 25,3 = 123,8 kg.


3- Emir, cep telefonunda kullanacağı yeni hat için bir araştırma yapıyor. Emir’in araştırması sonucu ulaştığı telefon operatörlerinin ücret tarifeleri şu şekildedir:

A operatörü → 20 dakikalık konuşma paketi: 39,9 TL
B operatörü → 40 dakikalık konuşma paketi: 80,1 TL
C operatörü → 60 dakikalık konuşma paketi: 119,1 TL

Emir için hangi operatörün daha uygun olduğunu tahmin ediniz.
Cevap: C operatörü daha uygundur.
A= 39,9 ÷ 20 = 1,995
B= 80,1 ÷ 40 = 2,0025
C= 119,1 ÷ 60 = 1,985 


4- Esin Hanım, şarküteriden kilogramı 19,90 TL’ye 3 kg peynir alıyor. Şarküteriye 100 TL veren Esin Hanım’ın para üstü olarak kaç TL alacağını tahmin ediniz.
Cevap: 
Tahminim= 100 – 60 = 40 TL lır. 
Sonuç= 19,90 . 3 = 59,7
100 – 59,7 = 40,3


5- Saatte 5,01 litre su damlatan musluğun günde kaç litre su israfına neden olacağını tahmin ediniz.
Cevap: 

Tahminim= 120 litre
Sonuç= 5,01 . 24 = 120,24 litre


6- Diyetisyen kontrolünde zayıflamaya çalışan Ekrem ayda 0,9 kg veriyor. Ekrem’in bir yılda kaç kilogram verebileceğini tahmin ediniz.
Cevap: 

Tahminim: 12 kg.
Sonuç= 0,9 . 12 = 10,8 kg.


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 184-185. Sayfa, Ondalık Gösterimlerde Yapılan İşlemlerin Sonucunu Tahmin Etme problemlerinin çözümlerini paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.