Forum Sınıf Cevap Yaz
30 Aralık 2021, 14:05 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 186-187-188-189. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 186-187-188-189. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. sınıf matematik ders kitabı 186-187-188-189 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 186-187-188-189. Sayfa Cevapları 2. Kitap Ondalık Gösterimlerle Problem Çözme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 186 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

16 litre limonata 0,25 litrelik şişelere, 22 litre portakal suyu 0,5 litrelik şişelere doldurulup satılacaktır. Limonatanın şişesi 0,75 TL ve portakal suyunun şişesi 1,25 TL olduğuna göre:

a) Limonatanın tamamı kaç TL’ye satılır?
Cevap: 
16 ÷ 0,25 = 64 şişe
64 . 0,75 = 48 TL


b) Portakal suyunun tamamı kaç TL’ye satılır?
Cevap: 
22 ÷ 0,5 = 44 şişe
44 . 1,25 = 55 TL


c) Limonata ve portakal suyunun tamamı toplam kaç TL’ye satılır?
Cevap:
55 + 48 = 103 TL


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1- . Çevresi 20,92 cm olan karesel bölgenin alanını bulunuz.
Cevap: 
20,92 . 20,92 = 437,64 cm²


2- Aşağıda adımları arasındaki farkın sabit olduğu bir örüntü verilmiştir. Bu örüntünün 5. terimini bulunuz.
Cevap: 
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 188 Ders Kitabı Cevapları


3- Yukarıdaki işlemde 16 adet ondalık sayı vardır. Buna göre işlemin sonucunu bulunuz.
Cevap: 
0,9 – 0,25 = 0,65
0,65 . 8 = 5,2


4- Ceren iki arkadaşı ile birlikte dolmuşa biniyor. Kişi başı 2,25 TL olan dolmuş ücreti için şoföre 20 TL ödeyen Ceren, para üstü olarak kaç TL alır?
Cevap:
2,25 . 3 = 6,75
20 – 6,75 = 13,25 TL


5- Burak 10 kg toz şeker almak için markete gider. Rafta 0,5 kilogram, 1 kilogram ve 2,5 kilogramlık paketler hâlinde toz şeker bulunmaktadır. Her çeşit paketten en az bir adet almak zorunda olan Burak:

a) En az kaç paket alabilir?
Cevap: 6 paket
1 .2 + 2,5 .3 + 0,5 = 10 kg.


b) En çok kaç paket alabilir?
Cevap: 15 paket
2,5 + 1 + 0,5 .13 = 10 kg.


6- Sabit hızla 8 saatte 540 km yol alan bir aracın yarım saatte kaç km yol alabileceğini bulunuz.
Cevap: 
540 ÷ 8 = 67,5
67,5 ÷ 2 = 33,75 km yol alır.


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 186-187-188-189. Sayfa, Ondalık Gösterimlerle Problem Çözme etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı bir kısımla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.