Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
2 Mart 2020, 15:40
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 204

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 196. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2019-2020 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 196. sayfa cevapları 4.1.2. Bir Cebirsel İfadenin Değeri

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 196 Ders Kitabı Cevapları

Alıştırmalar

1) Fatma Hanım, marketten x + 7 / 3 tane bardak alıyor. x yerine 5 yazarak Fatma Hanım’ın kaç tane bardak aldığını bulunuz.
Cevap:

5 + 7 = 12
12 ÷ 3 = 4 tane bardak almıştır.


2) Aşağıdaki ifadelerde noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap: 

• 3(x + 7) cebirsel ifadesinin x = 5 için değeri 36 olur.
• u = 4 için 2(u –  3) / 2’nin değeri 1 olur.
• Bir ürünün satış fiyatı cebirsel olarak 23 – 5x’tir. x = 4 için bu ürünün satış fiyatı 3 olur.


3) 8(11 – 4c) cebirsel ifadesinin c = 2 için değeri kaçtır?
Cevap: 

8(11 – 8)
8 . 4 = 24


4) 3y + 15 cebirsel ifadesinin değeri, y’nin 6 değeri için kaçtır?
Cevap: 

18 + 15 = 33


5) 2(3x + 1) / 4 cebirsel ifadesinin x = 3 için değerini bulunuz.
Cevap: 

2(9 + 1) = 2 . 10 = 20
20 ÷ 4 = 5


6) Gökhan Bey 18 ay taksitle bir tablet bilgisayar alıyor. Taksit miktarına x TL dersek bilgisayarın fiyatını gösteren cebirsel ifade 18x TL olur. Buna göre aşağıdaki soruları cevaplayınız.

a) Bilgisayarın bir taksiti 35 TL olursa fiyatı kaç TL olur?
Cevap: 

18 . 35 = 630 TL

b) Bilgisayarın bir taksiti 28,5 TL olursa fiyatı kaç TL olur?
Cevap: 

18 . 28,5 = 513 TL

c) Bilgisayarın bir taksiti 25,75 TL olursa fiyatı kaç TL olur?
Cevap: 

18 . 25,75 = 463,5 TL


7) Arda’nın annesi ile arasında 25 yaş, babası ile 30 yaş vardır. Arda’nın yaşına “a” diyelim. Buna göre aşağıdaki soruları yanıtlayınız.

a) Arda’nın annesinin yaşını gösteren cebirsel ifadeyi bulunuz.
Cevap: a + 25

b) Arda’nın babasının yaşını gösteren cebirsel ifadeyi bulunuz.
Cevap: a + 30

c) Arda 11 yaşında ise anne ve babası kaç yaşındadır?
Cevap: 

11 + 25 = 36 Annesinin yaşı.
11 + 30 = 41 Babasının yaşı.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 181-182-183-184-185. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.