Forum Sınıf Cevap Yaz
30 Aralık 2021, 15:44 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 199-200-201-202-203-204-205-206. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 199-200-201-202-203-204-205-206. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2021-2022 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6.sınıf matematik ders kitabı 199-200-201-202-203-204-205-206 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 199-200-201-202-203-204-205-206. Sayfa Cevapları 2. Kitap Birimli Ve Birimsiz Oran

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 200 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

600 km’yi 6 saatte alan bir arabanın hızının birimli veya birimsiz orandan hangisi olduğunu bulunuz.
Cevap: 
6/600 = 1/100


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1- Aşağıda verilen ifadelere ait oranları belirleyiniz, bulduğunuz oranların birimli veya birimsiz olduğunu yazınız.
Cevap: 

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları


2- Aşağıda verilen oranları istenilen birimlere çeviriniz.
Cevap:

180 km/sa. = …..50…… m/sn.

36 km/sa. = …….10…… m/sn.

54 km/sa. = …..15…… m/sn.

15 m/sn. = …..54……. km/sa.

20 m/sn. = …..72…… km/sa.

10 m/sn. = ……36…… km/sa.


3- Aşağıdaki araçların belirli sürelerde aldığı yollar verilmiştir. Bu araçların ortalama hızlarını hesaplayınız.
Cevap: 
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 202 Ders Kitabı Cevapları1


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1- Yukarıda verilen eş parçalara bölünmüş şekillerden hangilerinin Taralı Alan / Tüm Alan oranı birbirine eşittir?
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları


2- Yukarıda verilen sayılardan 2 ile bölünen sayıların adetinin 3 ile bölünen sayıların adetine oranını üç farklı şekilde gösteriniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları1


3- Kerim’in yaptığı kırtasiye alışverişi tabloda verilmiştir: Buna göre aşağıda verilen ifadelerle oranları eşleyiniz.
Cevap: 
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları3


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları

4- Melek, Şekil-1’deki çıtayı uçurtma yapmak için Şekil-2’deki gibi K ve L olacak şekilde parçalara ayırıyor. K çıtasının boyunun L çıtasının boyuna oranı 6/7 ise bu çıtaların boyları aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: B) K/18 cm, L/21 cm
18/21 = 6/7


5- Halit Bey Mevlana Müzesi’ni 1/30 oranında küçülterek müzenin maketini yapmayı planlıyor. Ancak daha sonra maketin küçük olacağını düşünerek maketin boyunu 2 katına çıkarmak istiyor. Buna göre Halit Bey’in yeni durumda kullanması gereken oran kaç olur?
Cevap: 
1/30 .2 = 2/30 = 1/15


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları

6- Aşağıdaki kartlarda gülen yüz şekillerinin sayısının üzgün yüz şekillerinin sayısına oranını küçükten büyüğe doğru sıralayınız.
Cevap: B=D<A<C

A= 2/3
B= 3/6 = 1/2
C= 2/1
D= 2/4 = 1/2


7- Kumaş boyama kursuna giden Fatma, kalplerin bir kısmını pembeye, kalanlarını ise sarıya boyamak istiyor. Buna göre boyamayı nasıl yaparsa pembe kalplerin sayısının sarı kalplerin sayısına oranı 8/7 olur?
Cevap: 16/14 = 8/7
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları


8- Yanda verilen eş birim karelerden oluşan karesel bölgenin tamamını, birinin alanının diğerinin alanına oranı 7/3 olacak şekilde iki dikdörtgensel bölgeye ayırınız.
Cevap: 70/30
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları2


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 206 Ders Kitabı Cevapları

9- Gülşah, ters ve düz ilmekler atarak atkı örmeye başlıyor. Ördüğü parçada, ters ilmeklerin sayısının düz ilmeklerin sayısına oranı 4/5 ‘tür. Buna göre Gülşah’ın ördüğü parçadaki düz ilmeklerin sayısının tüm ilmek sayısına oranı kaçtır?
Cevap:
4 + 5 = 9
Düz ilmeklerin sayısının tüm ilmek sayısına oranı = 5/9


10- Halil 5 TL’sini, 50 kuruş ve 1 TL’lerden oluşacak şekilde bozduruyor. 1 TL’lerin sayısının tüm bozuk para sayısına oranı 3/7 ise 50 kuruşların sayısının 1 TL’lerin sayısına oranı kaçtır?
Cevap: 
7 – 3 = 4
50 kuruşların sayısının 1 TL’lerin sayısına oranı = 4/3


11- Bir sınıfın bir sınavdan başarı oranı 83/100 ise bu sınıfın başarısızlık oranı kaçtır?
Cevap: 
100/100 – 83/100 = 17/100


12- Bir bisikletli 2,5 saatte 108 km yol aldığına göre bu bisikletlinin ortalama hızı kaç m/sn.dir?
Cevap: 
108 ÷ 2,5 = 43,2 m/sn.


13- Dünyanın en hızlı kara hayvanlarından biri olan çitanın hızı 120 km/sa. olduğuna göre bu çitanın hızı kaç m/sn. dir?
Cevap: 
120 km = 120 000 m.
60 . 60 = 3600 saniye
120 000 ÷ 3600 = 33,33 m/sn.


14- Evinden 0,6 kilometre uzaklıktaki okuluna 1/3 saatte giden bir öğrencinin hızı kaç m/sn. dir?
Cevap: 
60/3 = 20 dk.
20 . 60 = 1200 sn.
0,6 = 600 m
600 ÷ 1200 = 0,5 m/sn.


15- Dünyanın en hızlı uçağının hızı 1088 m/sn. olduğuna göre bu uçağın hızı kaç km/sa. tir?
Cevap: 
1088 m = 1,088 km
1 sn = 1/3600 saat
1,088 / (1/3600) = 3916,8 km/sa


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 199-200-201-202-203-204-205-206. Sayfa, Birimli Ve Birimsiz Oran etkinlik çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı bir durumla karşılaşmanız durumunda bunu bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

] }

Linkedin'de Paylaş

Yorum Yazmak İster Misiniz.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.