Cevap Yaz
13 Mayıs 2022, 11:06 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 203-204-205-206. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 203-204-205-206. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Değerlendirme konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 203-204-205-206 cevapları konusunu paylaştık. 5. Ünite Değerlendirme konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 203-204-205-206. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 203-204-205-206. Sayfa Cevapları 5. Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 203 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdakilerden hangisi verilen açının sembolle gösterimlerinden biri değildir?
Cevap: D) KNS

2. Bir MON açısını oluşturan ışınlar aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) [OM ve [ON

3. Kareli kâğıtta verilen ABC’na eş olan açı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A)

4. Verilen şekle göre aşağıdaki açılardan hangileri komşu açılar değildir?
Cevap: D) ABC ile CBM

5. Yandaki şekilde AC ve DN doğruları B noktasında kesişmektedir. m(DBL) = m(ABK) = 90° ve m(ABD) = 55° olduğuna göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) CBN ile ABL bütünler açılardır.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları

6. Şekilde verilen AC, DL, KE doğruları B noktasında kesişmektedir. Buna göre aşağıdaki açılardan hangisi EBC’nın ters açısıdır
Cevap:  B) ABK


7. Bir açının tümler açısı ile bütünler açısı arasındaki fark kaç derecedir?
Cevap:  C) 90

180 – 90 = 90


8. Yandaki şekilde AB ve KL doğruları N noktasında kesişmektedir. m(KNT) = 70° ve m(LNA) = 135° olduğuna göre TNB’nın ölçüsü KNA’nın ölçüsünden kaç derece fazladır?
Cevap: D) 20

1. TNB = 135 – 70 = 65
2. KNA= 180 – (70+65) = 45
3) 65 – 45 = 20


9. Yandaki şekilde K, N ve O noktaları doğrusaldır. m(MNL) = 33°, m(KNP) = 58° ve m(PNL) = 90° olduğuna göre MNO’nın ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: B) 115

1. LNK = 90 – 58 = 32
2) MNO = 180 – 32 – 33 = 115


10. Yandaki noktalı kâğıtta verilen TMR üçgenin alanı kaç santimetrekaredir?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 204 Ders Kitabı Cevapları

11. Noktalı kâğıttaki AB doğru parçasının uç noktaları, verilen noktalardan hangisiyle birleştirilirse oluşan üçgenin alanı 12 cm² olur?
Cevap:  A) P


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları

12. Alanı 600 cm² olan bir paralelkenarın taban uzunluğu 25 cm olduğuna göre bu tabana ait yükseklik kaç santimetredir?
Cevap:  B) 24

x . 25 = 600 cm²
25x = 600 cm²
x = 24 cm


13. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap:  D) 45 m² = 4 500 000 mm² → 450 000 mm²


14. Aşağıdaki kareli kâğıtta verilen paralelkenarlardan hangisinin alanı diğerlerinin alanından farklıdır?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 205 Ders Kitabı Cevapları

15. Aşağıdaki eşitliklerden hangisi doğrudur?
Cevap:  A) 8 dönüm = 0,8 ha


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 206 Ders Kitabı Cevapları

16. Bora; 7 dönüm tarlasının 18 arlık kısmına domates, 3700 metrekarelik kısmına biber, kalan kısmına da salatalık ekmiştir. Bora’nın salatalık ektiği alan kaç metrekaredir?
Cevap:  A) 1500

1 dönüm → 1000 m²
1 ar → 100 m²
700 – ( 3700 + 1800) = 1500 m²


17. 300 dekarlık bir arsanın içinde kenar uzunlukları 400 m ve 300 m olan dikdörtgen şeklindeki bir bölgeye ağaçlandırma çalışması yapılmıştır.
Bu arsanın ağaçlandırma çalışması yapılmayan kısmının alanı kaç dekardır?
Cevap: A) 180

400 . 300 = 120 000 m² = 120 dekar olur. (Dikdörtgen alanı)
300 – 120 = 180 dekar


18. Yandaki şekilde ABCD paralelkenar, DKLM karedir.
|AK| = 3 m, |LB| = 1 m, |CN| ⊥ [AN] olduğuna göre boyalı bölgenin alanı kaç metrekaredir?
Cevap:  D) 16

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 206 Ders Kitabı Cevapları


19. Yandaki arsa dört kardeşe eşit olarak paylaştırılacaktır. Verilenlere göre her bir kardeşe kaç ar arsa düşer?
Cevap:  A) 51,5

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 206 Ders Kitabı Cevapları


20. Yandaki şekilde ACLK ve KBDL paralelkenardır.
Tüm şeklin alanı 295 cm², [AD] ⊥[LM], |AB| = 15 cm ve |LM| = 10 cm olduğuna göre |BC| kaç santimetredir?
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 206 Ders Kitabı Cevapları


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 203-204-205-206. Sayfa, 5. Ünite Değerlendirme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.