Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 14:45 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 207-208-209. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 207-208-209. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan 6. sınıf matematik ders kitabı 207-208-209 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 207-208-209. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 207-208-209. Sayfa Cevapları 2. Kitap Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 207 Ders Kitabı Cevapları

1- Yukarıdaki eşitliğe göre ∎ + ∆ + ● toplamı nedir?
Cevap: D) 10
2,08 = 2 + 0 + 8 = 10


2- 5,04888… ondalık gösterimini devir işaretiyle ifade ediniz.
Cevap: B) 5,048 


3- Yukarıdaki çözümlemeye göre ∎ / ● − ∆ işleminin sonucu nedir?
Cevap: A) 3,99 


4- Aşağıdaki şıklarda verilen ondalık gösterimlerden hangisi onda birler basamağına yuvarlandığında 5,3’e eşit olmaz?
Cevap: A) 5,249 


5- Litresi 16,75 TL olan rafine zeytinyağı ile litresi 21,25 TL olan sızma zeytinyağından onar litre alan Bilal Bey kaç TL öder?
Cevap:
rafine zeytinyağı→ 16,75 . 10 = 167,5 TL
sızma zeytinyağı→ 21,25 . 10 = 212,5 TL
167,5 + 212,5 = 380 TL öder.


6- Saatte 360 km yol alan bir yüksek hızlı trenin saniyede 120 m yol alabilmesi için hızını saatte kaç km arttırması gerekir?
Cevap:
360 km = 360 000 m
1 saat = 3600 sn
1 sn = 0,036 sn.
360 000 / 3600 = 100 m/sn
20 metre = 0,02 km.
0,02 / 0,36 = 72 km/s arttırılmalı.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 208 Ders Kitabı Cevapları

7- Kenar uzunluğu 16 cm olan karesel bölge şeklindeki bir kâğıt şekildeki gibi köşeleri üst üste gelecek şekilde üç kez katlandığında sırasıyla A, B ve C yüzeyleri oluşuyor. Verilenlere göre aşağıdaki tabloyu doldurunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 208 Ders Kitabı Cevapları


8- Ozan suda batan cisimlerin hacimleri kadar su taşırdıklarını bilmektedir. Bunun için Ozan A ve B taşlarını su dolu kaplara attığında kaplardan sırasıyla 15 cm³ ve 18 cm³ su taşmaktadır. Buna göre A taşının hacminin B taşının hacmine oranı kaçtır?
Cevap: 
A= 15 cm³
B= 18 cm³
15/18 = 5/6


9- İki farklı otobüs firmasının bir gün boyunca taşıdığı yolcu sayılarının birbirine oranı 8/5 ise bu iki firmanın yolcu sayıları arasındaki fark aşağıdakilerden hangisi olabilir?
Cevap: B) 27
8 – 5 = 3
İki firmanın yolcu sayıları arsındaki fark 3’ün katı bir sayı olmalıdır.


10- Cengiz’in yaşının Şeyma’nın yaşına oranı 5/6’tir. Şeyma ile Cengiz arasındaki yaş farkı 3 ise Cengiz ve Şeyma kaç yaşındadır?
Cevap: 
(5/6) .3 = 15/18
Cengiz= 15
Şeyma= 18


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 207-208-209. Sayfa, Ünite Değerlendirme Çalışmaları içerisinde eksik veya hatalı kısımları  bizlere yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.