Cevap Yaz
26 Nisan 2022, 10:27 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 208-213-214. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 208-213-214. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çember ve Çemberin Uzunluğu konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 208-213-214 cevapları konusunu paylaştık. Çember ve Çemberin Uzunluğu konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 208-213-214. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 208-213-214. Sayfa Cevapları Çember ve Çemberin Uzunluğu

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 208 Ders Kitabı Cevapları

Resimdeki bisikletin tekerleklerini inceleyiniz. Tekerleklerin hangi şekle benzediğini söyleyiniz.
Cevap: Bisikletin tekerleğini incelediğimiz zaman çembere benzediğini gördük.

Tekerlek jantının tellerinin birleşim yerlerini belirleyiniz. Buna göre tellerin uzunlukları hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Cevap: Tekerlek jantının telleri eşit uzaklık ile ayarlanmıştır. 

Tekerleğin en alt ve en üst noktaları arasındaki mesafe tekerleğin başka kısımlarında da mevcut mudur?
Cevap: Evet mevcuttur.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 213 Ders Kitabı Cevapları

ARAŞTIRINIZ – DÜŞÜNÜNÜZ

Dairesel bir alanı sulamak için merkezine yerleştireceğiniz fıskiyenin yerini nasıl belirlersiniz?
Cevap: Dairenin yarı çapını hesaplarım.


SIRA SİZDE

1. Yandaki kareli kâğıtta verilen çemberin merkezini, yarıçapının ve çapının uzunluğunu belirleyiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 213 Ders Kitabı Cevapları


2. Çevrenizden çember ve daire modellerine üçer örnek veriniz.
Cevap: Hulahop, bardağın başı, bileklik, borunun ağzı


3. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Yarıçap uzunluğu 12 santimetre olan çemberin çap uzunluğu 24 santimetredir.
(D) Çemberin üzerindeki bütün noktaların merkeze olan uzaklıkları eşittir.
(Y) Çapının uzunluğu 18 santimetre olan dairenin yarıçapının uzunluğu 36 santimetredir.
(Y) Çemberin uzunluğu pi sayısı ile yarıçap uzunluğu çarpılarak bulunur.
(Y) Bir çembere ait sadece bir tane çap çizilebilir.


4. Pergel ve cetvel yardımıyla yarıçap uzunluğu 2,5 santimetre olan bir çember çizerek çemberin merkezini, yarıçapını ve çapını gösteriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 213 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları

6. Aşağıdaki tabloda verilenlere göre boşlukları doldurunuz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 214 Ders Kitabı Cevapları


7. Bir otomobil tekerleğinin yarıçap uzunluğu 26 santimetredir. Bu tekerlek 1000 tur döndüğünde otomobilin kaç metre yol almış olacağını bulunuz. (π’yi 3 alınız.)
Cevap:

2 . π . r
2 . 3 . 26 = 156 cm
156 . 100 = 15 600 cm
15 600 = 1560m


8. 432 santimetre uzunluğundaki bir tel kesilerek birbirine eş 12 çember oluşturuluyor. Oluşan çemberlerden birinin yarıçap uzunluğunun kaç santimetre olduğunu bulunuz. (π’yi 3 alınız.)
Cevap:

432 ÷ 12 = 36 cm
2 . 3 . r = 36
6r = 36
r = 6 cm


9. Yanda O ve A merkezli yarım çemberler verilmiştir. |AC| = 2 cm olduğuna göre yarım çemberlerin uzunluklarının kaç santimetre olduğunu bulunuz. (π’yi 3,14 alınız.)
Cevap:  6 ve 12 cm


10. Üst yüzü daire şeklinde olan üç eş masa yandaki gibi merkezleri aynı hizada olacak ve birbirine değecek şekilde dizilmiştir. B, D, K masaların üst yüzünün merkezi ve |LA| = 252 cm olduğuna göre masalardan birinin üst yüzünün çevre uzunluğunun kaç santimetre olduğunu bulunuz. (π’yi 22/7 alınız.)
Cevap: 264 cm


11. Yandaki dikdörtgenin içerisine iki eş çember çizilmiştir. Birinin çevre uzunluğu 36 santimetre olan çemberler birbirine ve dikdörtgenin kenarlarına değecek şekilde yerleştirildiğine göre dikdörtgenin çevre uzunluğunun kaç santimetre olduğunu bulunuz. (π’yi 3 alınız.)
Cevap:  72 cm


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 208-213-214. Sayfa, 5. Ünite Değerlendirme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.