Cevap Yaz
18 Mayıs 2022, 19:29 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 215-220-221-224. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 215-220-221-224. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 215-220-221-224 cevapları konusunu paylaştık. Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 215-220-221-224. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 215-220. Sayfa Cevapları Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 215 Ders Kitabı Cevapları

Bir konteynere eşit büyüklükte en fazla kaç kutu yerleştirebileceğinizi bulmak için hangi ölçüleri bilmeniz gerekir?
Cevap: Hem kutunun hem de konteynırın alanını bilmemiz gerekir.

Verilen görselde kaç tane konteyner olduğunu belirleyebilmek için bilmeniz gerekenler nelerdir?
Cevap: Her sırada kaç konteynır bulunduğunu ve kaç tane sıra olduğunu bilmemiz gerekir.

Konteynerlerden birinin ölçülerini biliyor olsaydınız tüm konteynerlerin kapladıkları yerin büyüklüğünü bulabilir miydiniz?
Cevap: Evet formül ile bulabilirdik.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

1. Aşağıdaki izometrik kâğıtta verilen prizmaların kaç birimküpten oluştuğunu bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

2. Yanda verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki kutunun içine boşluk kalmayacak şekilde kaç tane birimküp yerleştirilebileceğini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

3. Aşağıdaki dikdörtgenler prizmalarının hacimlerinin kaç birimküp olduğunu bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

4. Hacmi 8 birimküp olan farklı dikdörtgenler prizmaları oluşturunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

5. Hacmi 28 birimküp olan farklı dikdörtgenler prizmalarının tam sayı cinsinden ayrıt uzunluklarını belirleyiniz.
Cevap:

1 birim, 2 birim, 14 birim
1 birim, 4 birim, 7 birim
2 birim, 2 birim, 7 birim

6. Prizma olmayan, hacmi 7 birimküp olan üç farklı yapı oluşturunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 220 Ders Kitabı Cevapları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 221-224. Sayfa Cevapları Hacim Ölçme Birimleri

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 221 Ders Kitabı Cevapları

Sizce Atatürk Barajı’nın gövde hacmi nasıl hesaplanmıştır?
Cevap: Barajın tabanı ile yüksekliğini ölçerek bu şekilde hacmini hesaplamışlardır. 

Gövde hacmi ölçüsünde kullanılan metreküp ne anlama gelmektedir? Bu ölçü farklı şekillerde de ifade edilebilir mi?
Cevap: m³ hacim ölçü birimidir.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 224 Ders Kitabı Cevapları

ARAŞTIRINIZ – DÜŞÜNÜNÜZ

Hacmin V harfiyle gösterilmesinin nedenini araştırınız.
Cevap:  İngilizcede hacim ‘Volume’ anlamına gelmektedir. Bu yüzden  V olarak ifade edilmiştir. 


SIRA SİZDE

1. Aşağıda verilen hacim ölçme birimlerini istenilen birimlere çeviriniz
Cevap:

a. 81 m³ = 81 000 000 cm³
b. 256 000 cm³ = 0,256 m³
c. 52 000 cm³ = 52 dm³
ç. 1,27 dm³ = 1270 cm³
d. 4560 dm³ = 4,56 m³
e. 19 m³ = 19 000 dm³


2. Yandaki dikdörtgenler prizmasının hacmini hesaplayınız. Hesapladığınız değeri santimetreküp ve desimetreküp cinsinden ifade ediniz.
Cevap:

2 . 3,5 = 7 m³
7 m³ → 7000 dm³ → 7 000 000 cm³


3. Aşağıdaki dikdörtgenler prizmalarının hacmini hesaplayınız. Metreküp cinsinden ifade ediniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 224 Ders Kitabı Cevapları


4. Hacmi 48 metreküp olan bir deponun içine hacmi 8000 santimetreküp olan kutulardan boşluk kalmayacak şekilde kaç tane konulabileceğini bulunuz
Cevap:

8000 cm³ → 0,008 m³
48 ÷ 0,008 = 6000 tane konulabilir.


5. Bir ayrıtının uzunluğu 5 metre olan küp şeklindeki havuzun yarısını su ile doldurabilmek için kaç desimetreküp su gerektiğini bulunuz.
Cevap:

5 . 5 = 25
25 . 5 = 125 m³
125 m³ → 125 000 dm³
125 000 ÷ 2 = 62,5 dm³


6. Hacmi 72 desimetreküp olan deterjanın, hacmi 1200 santimetreküp olan en az kaç şişeye boşaltılabileceğini bulunuz.
Cevap:

72 dm³ → 72 000 cm³
72 000 ÷ 1200 = 60 şişeye boşaltılabilir.


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 215-220-221-224. Sayfa, Hacim Ölçme Birimleri 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.