Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Temmuz 2021, 14:21
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 300

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 222-223-224-225-226-227-228. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 222-223-224-225-226-227-228. Sayfa Cevapları 4.Ünite Değerlendirme Testi

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 222 Ders Kitabı Cevapları

1.8 y + 19 cebirsel ifadesi için aşağıda verilenlerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) 3 terimden oluşur.


2. Aşağıdaki ifadelerden hangisinde cebirsel ifadeye ait sözel ifade yanlış verilmiştir?
Cevap: C) 3 • (c + 2): Tabaktaki muzların 3 katının 2 fazlası


3.Aşağıdaki cebirsel ifadelerden hangisinin değeri a = 2 ve y = 5 için en büyüktür?
Cevap: A) 2a²+ 5y


4.Aşağıda verilen ifadelerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Bir eşkenar dörtgenin çevresi 4c cebirsel ifadesi ile gösterilebilir.


5.Aşağıdakilerden hangisi benzer terim çifti olamaz?
Cevap: C) 62ax² ile 7a2x


6.Rehberlik Araştırma Merkezi, bir tiyatro oyununun kız ve erkek çocukları üzerindeki olumlu etkileriyle ilgili bir araştırma yapmak istiyor. Bu araştırmada veri toplamak için başvurulacak araştırma grubu hangisidir?
Cevap: C) Ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 223 Ders Kitabı Cevapları

7.Yandaki tabloda bir okul kantininde 5 gün boyunca satılan simit ve tost sayıları veriliyor. Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Tabloya göre “Bu okuldaki öğrenciler, tostu simitten daha çok seviyor.” sonucu çıkarılabilir.


8.Yandaki tabloda bir sınıftaki kız ve erkek öğrencilerin matematik sınavından aldıkları notlar veriliyor. Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Bu sınıftaki kız öğrenci sayısı erkek öğrenci sayısından fazladır.


9. 17, 49, 78, 6, 27, 66 sayılarının açıklığı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 72


10. Ozan, Samet ve Sefa’nın yaşlarının ortalaması 8’dir. Ozan ile Samet’in yaş ortalaması 9 olduğuna
göre Sefa’nın yaşı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) 6


11. 8, 15, 102, 4, 46, 59, ? Yukarıda verilen grubun açıklığı 99 olduğuna göre soru işareti yerine aşağıdaki sayılardan hangisi gelmelidir?
Cevap: C) 3

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 224 Ders Kitabı Cevapları

12. Bir ortaokulda öğrencilerinin kahvaltı yapma alışkanlıkları araştırılmış ve elde edilen bilgiler yandaki grafikte verilmiştir. Grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 6. sınıf öğrencilerinin sayısı 190 dır.


13. 25, 40, 45, 50, 20, 70, 49, 21, 40 Yukarıdaki veriler okumayı yeni öğrenen Samet’in, 9 gün boyunca okuduğu sözcük sayılarıdır. Bu veri grubunun sırasıyla açıklığı ve aritmetik ortalaması aşağıdakilerin hangisinde doğru verilmiştir?
Cevap: A) 50, 40


14.5 sayının aritmetik ortalaması 18’dir. Bu sayıların her biri 3 artırılırsa yeni ortalama kaç olur?
Cevap: D) 21


15.Fatma, sosyal bilgiler dersinin iki yazılısından 87 ve 90 puan alıyor. Öğretmeni Fatma’ya ders içi performans notu olarak 96 puan veriyor. Fatma’nın bu üç notunun aritmetik ortalaması kaçtır?
Cevap: B) 91


16.İsmail, fen bilimleri dersinden olduğu yazılı sınavların ilk ikisinden sırayla 90 ve 78 alıyor. Bu dersin ortalamasının 85 olması için İsmail, 3. yazılı sınavdan kaç almalıdır?
Cevap: C) 87


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 225 Ders Kitabı Cevapları

17. Yukarıdaki tabloda bir markette bir haftada satılan kutu süt ve kutu meyve suyu sayıları veriliyor. Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) En çok meyve suyu pazar günü satılmıştır.


18. Yukarıdaki grafikte Bakkal Ahmet Bey’in bir hafta boyunca sattığı ekmek ve kutu çay sayıları verilmiştir. Grafiğe göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) Bakkalın cuma ve cumartesi günü sattığı çayın sayıları birbirine eşittir.


19. Aşağıdaki veri gruplarından hangisinin açıklığı 48’dir?
Cevap: B) 44, 25, 68, 26, 20, 53


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 226 Ders Kitabı Cevapları

20. 28, 96, 24, 44 Yukarıda verilen sayılar, bir dede ve üç torununun yaşlarını ifade ediyor. Buna göre bu veri grubunun aritmetik ortalaması kaçtır?
Cevap: C) 48


21. Yandaki tabloda bir gümüş satıcısının bir hafta boyunca sattığı takı sayıları veriliyor. Tablodaki verilerin açıklığı pazar günü yapılan satışlarla değişmediğine göre pazar günü kaç takı satılmış olabilir?
Cevap: B) 40


22.Yukarıdaki tabloda bir sınıftaki öğrencilerin fen bilimleri dersinden aldıkları puanlar veriliyor. Tabloya göre kaç öğrenci sınıf ortalamasının altında not almıştır?
Cevap: A) 17


23. Bir turist kafilesindeki turistlerin yaşları sırasıyla 18, 25, 30, 42, 20, 24, 35’tir. Buna göre bu verilerin açıklığı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 24

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 227 Ders Kitabı Cevapları

24.Isparta’daki bir halı fabrikasının 2018 yılının ilk dört ayında ürettiği ve ihraç ettiği halı sayılarının dağılımı yandaki tabloda veriliyor. Buna göre tablodaki verilere uygun sütun grafiği aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: Cevap: C


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 228 Ders Kitabı Cevapları

25.Hatice Öğretmen, ilkokul ikinci sınıf öğrencilerine yıl sonunda okuma yarışması düzenliyor. İlk beş öğrenci okudukları sayfayı 1,3 dk, 1,7 dk, 1,9 dk, 2,1 dk ve 2,4 dakikada bitiriyor. Buna göre öğrencilerin okuma sürelerinin açıklığı aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: A) 1,1


26.Bir iş yerinde “çalışanların memnuniyeti anketi” yapılacaktır. Bu amaçla hazırlanan bir anket formunda aşağıdaki sorulardan hangisinin bulunması gereksizdir?
Cevap: D) Ailenizde herkes okuma yazma biliyor mu?


27. Bir ayakkabı mağazası sahibi, kadın ve erkek müşterilerinin renk tercihlerini belirlemek için yandaki tabloyu oluşturuyor. Bir hafta boyunca sattığı ayakkabıları tabloya not ediyor. Verilen tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: C) Mağaza sahibi, kadın müşterilere günde ortalama 6 ayakkabı satmıştır.


28.Bir hayvansever, kadın ve erkeklerin evcil hayvan tercihlerini merak ediyor ve araştırmaları sonucunda yandaki tabloyu oluşturuyor. Tabloya göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?
Cevap: B) Kadınların en çok tercih ettiği evcil hayvan, balıktır.


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 217. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.