Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
20 Eylül 2021, 11:47
Selin Selin
Yönetici
Konu Sayısı: 252

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 23’teki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 23. Sayfa Cevapları Ortak Çarpan Parantezi ve Dağılma Özelliği

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 23 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

1. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını çarpma işleminin toplama veya çıkarma işlemleri üzerine dağılma özelliğinden yararlanarak bulunuz.
Cevap:

a) 4 . (15 + 2) = 60 + 8 = 68

b) 11 . (20 – 4) = 220 – 44 = 176

c) (32 + 12) . 5 = 160 + 60 = 220

ç) (42 – 24) . 8 = 336 – 192 = 144


2. Huzurevi ziyaretine gidecek olan 25 öğrenci alacakları hediyeler için kişi başına 12 lira, yol ücreti için kişi başına 3 lira toplamışlardır. Bu öğrencilerin topladığı toplam parayı çarpma işleminin toplama işlemi üzerine dağılma özelliğinden yararlanarak bulunuz.
Cevap: (12 + 3) . 25 = 300 + 75 = 375 toplanılan toplam para


3. Aşağıdaki kutulara eşitliği sağlayan uygun sayıları yazınız.
Cevap: 

a) 25 · (☐ + 16) = 25 · 4 + 25 · 16 → ☐ = 4’tür.

b) 8 · (32 − 7) = 8 · 32 − ☐ · 7 → ☐ = 8’dir.

c) (75 + 21) · ☐ = 75 · 12 + 21 · 12 → ☐ = 12’dir.

ç) 4 · 19 − 4 · 3 = 4 · (19 − ☐) → ☐ = 3’tür.

d) 26 · ☐ − 11 · 102 = (26 − 11) · 102 → ☐ = 102’dir.

e) ☐ · 23 + ☐ · 54 = 34 · (23 + 54) → ☐ = 34’tür.


4. Aşağıdaki işlemlerin sonucunu ortak çarpan parantezine alma özelliğinden yararlanarak bulunuz.
Cevap: 

a) 45 · 73 + 45 · 27 = 45 . (73 + 27) 

b) 77 · 218 − 18 · 77 = 77 . (218 – 18)


5. İlker, 8 gün boyunca günde 35 dakika spor yapıp 65 dakika ders çalışmıştır. İlker’in 8 günde spor yapmak ve ders çalışmak için toplam kaç dakikasını ayırdığını ortak çarpan parantezine alma özelliğinden yararlanarak bulunuz.
Cevap: (35 + 65) . 8 = 100 . 8 = 800 dakikasını ayırmıştır.


6. Aşağıdaki işlemlerin sonucunu çarpma işleminin toplama veya çıkarma işlemleri üzerine dağılma özelliğinden yararlanarak bulunuz.
Cevap: 

a) (70 + 1) . 102 = 102 . 70 + 102 . 1 = 7140 + 102 = 7242

b) (80 + 5) . 19 = 80 . 19 + 5 . 19 = 1520 + 95 = 1615


7. Yandaki işlemi ve çözümünü inceleyiniz. Hata var mıdır? Hata varsa düzeltiniz ve doğru sonucu bulunuz.
Cevap: İlk bölümde hata vardır. 

120 . 204 = 120 . (200 + 4) = 120 . 200 + 120 . 4 = 24 000 + 480 = 24 480 olmalıdır.


8. 7 · (12 − 4) işleminin sonucunu çarpma işleminin çıkarma işlemi üzerine dağılma özelliğinden yararlanarak bulunuz. Yandaki kareli kâğıtta işlemi modelleyiniz.
Cevap:

7 . 12 – 7 . 4 = 84 – 28 = 56

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 23. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2021-2022

3.8/5 - (6 votes)
Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.