Cevap Yaz
8 Haziran 2022, 16:36 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 232. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 232. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Problemler konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 232 cevapları konusunu paylaştık. Problemler konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 232. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 232. Sayfa Cevapları Problemler

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

SIRA SİZDE

1. Ayrıtlarının uzunlukları 3 metre, 8 metre ve 2 metre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki havuzun 2/3’si su ile doludur. Havuzda kaç metreküp su olduğunu bulunuz.
Cevap:

3 . 8 . 2 = 48 m³
48 . 2/3 = 32 m³


2. Kare prizma şeklindeki bir peynir tenekesinin taban ayrıtlarından birinin uzunluğu 20 santimetre ve hacmi 15 200 santimetreküptür. Bu peynir tenekesinin yüksekliğinin kaç santimetre olduğunu bulunuz.
Cevap:

20 . 20 . h = 15 200
400h = 15 200
h = 38 cm³


3. Ayrıtlarının uzunlukları 9 santimetre, 18 santimetre, 12 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutuya ayrıtlarının uzunlukları 1 santimetre, 1,5 santimetre ve 2 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kesme şekerlerden kaç tane sığacağını bulunuz.
Cevap:

9 . 18 . 12 = 1944 cm³
1 . 1,5 . 2 = 3 cm³
1944 ÷ 3 =648 tane kesme şeker.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

4. Şekildeki dikdörtgenler prizmasından bir ayrıtının uzunluğu 7 desimetre olan iki tane küp çıkarıldığında kalan parçanın hacminin kaç desimetreküp olacağını bulunuz.
Cevap:

24 . 25 . 20 = 12 000 dm³
7 . 7 . 7 = 343 dm³
343 + 343 = 686 dm³
12 000 – 686 = 11 314 dm³


5. Hacmi 444,03 metreküp olan bir dikdörtgenler prizmasının yüksekliği 12,3 metredir. Bu prizmanın taban alanının kaç metrekare olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
Cevap:

x . x . 12,3 = 444,03
2x . 12,3 = 444,03
24,6x = 444,03
x = 18,05 m³
18,05 = 36,1 m²


6. Bir depoya ayrıtlarının uzunlukları 20,2 santimetre, 33,9 santimetre ve 39 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kutulardan en fazla 60 tane konulabiliyor. Bu deponun hacminin kaç santimetreküp olabileceğini tahmin ediniz.
Cevap:

20,2 . 33,9 . 39 = 26 706, 42
26 706,42 ÷ 60 = 445,107


7. Ayrıtlarının uzunlukları 10,1 metre, 2,8 metre ve 3,3 metre olan bir havuzun 2/5’si su doludur. Bu havuzun boş kısmını doldurmak için yaklaşık kaç metreküp su gerektiğini bulunuz.
Cevap:

10,1 . 2,8 . 3,3 = 93,324
93,324 . 2/5 = 186,648/5 = 37,33


8. Yandaki 6 eş küpten oluşturulmuş yapının hacminin kaç desimetreküp olduğunu tahmin ediniz. Tahmininizi gerçek sonuçla karşılaştırınız.
Cevap:

8,8 . 8,8 . 8,8 = 681,472
681,472 . 6 = 4088,832 dm³


9. Bir dinamik geometri programı kullanarak bir dikdörtgenler prizması oluşturunuz. Oluşturduğunuz prizmanın hacmini belirleyiniz
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 232 Ders Kitabı Cevapları

 

 

 

 

 

 

 

 


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 232. Sayfa, Problemler 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.