Cevap Yaz
26 Nisan 2022, 11:03 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 233-237-238. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 233-237-238. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Problemler konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 233-237-238 cevapları konusunu paylaştık. Problemler konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 233-237-238. Sayfa Cevapları Engürü Yayınları

6.Sınıf Engürü Yayınları Matematik Ders Kitabı 233-237-238. Sayfa Cevapları Sıvı Ölçme Birimleri

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 233 Ders Kitabı Cevapları

Su şişeleri üzerinde genellikle 5 L, 1,5 L, 1 L, 30 cL, 500 mL gibi ifadeler yer almaktadır. Sizce bu ifadeler ne anlama gelmektedir?
Cevap: Bu ifadeler şişelerin içine ne kadar su alabileceğini gösteren terimlerdir. 

 Bu ifadeler arasında bir ilişki var mıdır?
Cevap: Evet vardır. Verilen ifadeler bir altını veya bir sütünü göstermektedir. 

8-10 bardak su bu ifadelerden hangisine karşılık gelebilir?
Cevap: 2 litre kadar su yapar.


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 237 Ders Kitabı Cevapları

ARAŞTIRINIZ -DÜŞÜNÜNÜZ

Nesnelerin hacmini su yardımıyla nasıl belirleyebilirsiniz?
Cevap: Bir kaba su konur ve boş bir şekilde suyun hacmi ölçülür. Daha sonra cismi koyar o şekilde ölçer ve suyun hacminden ikinci ölçtüğümüz hacmi çıkararak cismin hacmini buluruz. 


SIRA SİZDE

1. Aşağıda verilen sıvı ölçme birimlerini istenilen birimlere çeviriniz.
Cevap:

a. 21 L = 21 000 mL
b. 3,8 L = 380 cL
c. 340 cL = 142 mL
ç. 1420 mL = 2,643 cL
d. 2643 mL = 6,7 L
e. 670 cL = 6,7 L

2. Mustafa bir günde 250 santilitre su içmiştir. Mustafa’nın içtiği su miktarını litre ve mililitre cinsinden ifade ediniz
Cevap: 250 cL =2, L = 2500 mL

3. Elif 75 santilitre, 600 mililitre ve 0,72 litrelik şampuanlardan miktarı daha az olanı almıştır. Elif’in aldığı şampuanın miktarını bulunuz.
Cevap: 600 mL


6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 238 Ders Kitabı Cevapları

4. Aşağıda verilen nesnelerin içindeki sıvı miktarlarını yanlarındaki ölçülerden uygun olanıyla eşleştiriniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Engürü Yayınları Sayfa 238 Ders Kitabı Cevapları


5. Aşağıda verilen hacim ve sıvı ölçme birimlerini istenilen birimlere çeviriniz
Cevap:

a. 15 dm3 = 15 L
b. 28 000 cm³ = 28 L
c. 2 dm³ = 2000 mL
ç. 2468 cm³ = 2468 mL
d. 357 L = 357 dm³
e. 7,6 L = 7600 cm³


6. Aşağıda ayrıtlarının uzunlukları verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki kaplardan hangilerinin hacminin 10 litreden az olduğunu belirleyiniz
Cevap:

a. 1 m, 1 m, 1 m → 1 m = 1 m³ = 1000 L
b. 20 cm, 20 cm, 30 cm→ 30 cm = 12 000 cm³ = 12 L
c. 10 cm, 10 cm, 10 cm→ 10 cm = 1000 cm³ = 1 L
ç. 2 dm, 1,5 dm, 3 dm→ 3 dm = 9 dm³ = 9 L


7. Aşağıdaki eşitliklerden doğru olanların başına “D”, yanlış olanların başına “Y” yazınız.
Cevap:

(Y) 4 L = 400 mL
(Y) 378 cL = 37 800 L
(D) 2,5 cL = 25 mL
(D) 8500 mL = 8,5 L
(Y) 28 dm3 = 28 mL
(D) 75 dm3 = 75 000 cm3
(D) 360 cm3 = 0,36 L
(Y) 5300 L = 5,3 cm3


8. Ayrıtlarının uzunlukları 8 santimetre, 30 santimetre ve 40 santimetre olan dikdörtgenler prizması şeklindeki kabın hacminin kaç mililitre olduğunu bulunuz.
Cevap:

V = 8 . 30 . 40 = 9600 cm³
1 cm³ = 10 ml
9600 . 10 = 9600 mL


9. Her biri 200 mililitre meyve suyu alan şişelerden 36 tanesini tamamen doldurmak için kaç desimetreküp meyve suyu gerektiğini bulunuz.
Cevap:

200 . 36 = 7200 mm³
7200 mm³ = 7,2 dm³


10. 2,5 litre portakal suyu, 2000 santimetreküp vişne suyu, 1500 mililitre şeftali suyu alan bir kişinin toplam kaç santilitre meyve suyu aldığını bulunuz.
Cevap:

2,5 L = 250 cL
2000 cm³ = 200 cL
1500 mL = 150 cL
Toplam = 600 cL


11. Bir ayrıtının uzunluğu 60 santimetre olan küp şeklindeki boş bir kabın yarısını doldurmak için kaç litre su gerektiğini bulunuz.
Cevap:

V = 60 . 60 . 60 = 216 000 cm³
1 cm³ = 0,001 L
216 000 cm³ = 216 L
Yarısı = 216 ÷ 2 = 108 L su gerekir.


12. Taban ayrıtlarından birinin uzunluğu 25 santimetre olan kare prizma şeklindeki kabın hacmi 25 litre olduğuna göre kabın yüksekliğinin kaç santimetre olduğunu bulunuz.
Cevap:

1 litre = 1000 cm³
25 . 1000 = 25 000  cm³
V = 25 . 25 . h = 25 000 cm³
625h = 25 000 cm³
h = 40 cm


6.Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 233-237-238. Sayfa, Sıvı Ölçme Birimleri 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.