Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
13 Haziran 2021, 15:21
Beyza Sultan Beyza Sultan
Üye
Konu Sayısı: 283

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 246-247-248. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2020-2021 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı246-247-248. sayfa cevapları 5.Ünite Açılar – Alıştırmalar

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 246 Ders Kitabı Cevapları

1.Yandaki şekilde verilen komşu açıları bulunuz.
Cevap:
m(BOC) = m(COD)
m(COB) = m ( AOB)
m(AOE) = m (EOD)
m(EOD) = m( DOC) 


2 Aşağıdaki açılardan tümler olanları belirleyiniz.
Cevap:
80° = 10°
30° = 60°


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 247 Ders Kitabı Cevapları

3. Aşağıdaki açılardan bütünler olanları belirleyiniz.
Cevap:
50° =130°


4.Yanda verilen açıları inceleyiniz. Şekilde C, A ve G noktaları; B, A ve F noktaları; D, A ve H noktaları doğrusaldır. Verilenlere göre;

a) Komşu açıları yazınız.
Cevap:
m(CAB) = m(EAF)

b) Ters açıları yazınız.
Cevap:
m(OAC) = m(GAH)
m(CAB) = m(FAG)

c) m(FAG) ’nın ölçüsünü bulunuz.
Cevap: m(FAG) = 56°

ç) m(DAE) ’nın ölçüsünü bulunuz.
Cevap: m (DAE) = 56°

d) Tümler açı çiftlerini yazınız.
Cevap: m(DAE) = 56°

e) Bütünler açı çiftlerini yazınız.
Cevap:
m(CAD) = m(DAG)


5.Bir açının bütünler açısı 40° dir. Bu açı kaç derecedir?
Cevap:
180-40 = 140°


6. 30° lik açının bütünler açısı ve tümler açısı arasındaki fark kaç derecedir?
Cevap:
150- 60 = 90°


7.Yandaki tabloda noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 247 Ders Kitabı Cevapları

8.Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin 8 katı ise küçük açının ölçüsünü bulunuz.
Cevap:
x+8x = 180
x = 20°


9 .Tümler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin 2 katından 3° fazladır. Büyük açının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
A) 52 B) 55 C) 61 D) 65


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 248 Ders Kitabı Cevapları

10.Yandaki şekilde AD ve CE doğruları ile OB ışını veriliyor. Buna göre verilmeyen BOC , D EO ve AOE ’larının ölçülerini bulunuz.
Cevap:
m(BOC) = 74°
m(EOD) = 116°
m(AOE) = 64°


11.Yandaki şekilde ABCD bir dikdörtgendir. m(EBF) = 32° ise m(DBE) kaç derecedir?
Cevap:
m(DBE) = 58°


12.Yandaki şekilde verilen k, , ve m doğruları “O” noktasında kesişmektedir. Buna göre x kaç derecedir?
Cevap:
84+42 = 126
180-126 = 54°


13.Türk Yıldızları’nın gösterisini izleyen bir izleyici yandaki fotoğrafı çekiyor. Uçaklar arasında verilen açı ölçülerinden yararlanarak verilmeyen açının ölçüsünün kaç derece olduğunu bulunuz.
Cevap:
50+50+40 = 140°
180- 140= 40°


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 235-236. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.