Cevap Yaz
16 Mayıs 2022, 14:19 - Sena Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 257-258-260. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 257-258-260. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerimizin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 4. ünite değerlendirme soruları konusunun da bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 257-258-260 cevapları konusunu paylaştık. Eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 257-258-260. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 257-258-260. Sayfa Cevapları 2. Kitap 4. Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 257 Ders Kitabı Cevapları

1. Bir markette muzun kilogram fiyatı elmanın kilogram fiyatının 2 katından 3 TL fazladır. Muzun kilogram fiyatını ifade eden cebirsel ifade aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: C) 2e + 3 


2. 2x + 2y + x + 2 cebirsel ifadesindeki benzer terimler hangileridir?
Cevap: A) 2x ile x 


3. x = 5 için 8(x 2) 2x − − cebirsel ifadesinin sonucu aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: D) 14
x = 5 için;

8(5-2) -2. 5 =24 – 10 = 14


4. Aşağıda verilen tablodaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 257 Ders Kitabı Cevapları


5. Deposu 42 litre benzin alan bir araba her 100 kilometrede 7 litre benzin harcamaktadır. Araba deposu tam dolu olarak yola çıkıyor.

a) Gidilen yola karşılık arabanın deposunda kalan benzin miktarını belirten cebirsel ifadeyi yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 257 Ders Kitabı Cevapları1


b) Bu cebirsel ifadeyi kullanarak arabanın 300 km gitmesi hâlinde deposunda kaç litre benzin kalacağını bulunuz.
Cevap:
7 . 3 = 21 litre benzin harcar.

42 – 21 = 21 litre benzin kalır.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 258 Ders Kitabı Cevapları

6. 4 kişilik bir arkadaş grubunun yaşlarının ortalaması 11’dir. Gruba yaşlarının ortalaması 8 olan 2 kişi daha katılırsa yeni durumda bu grubun yaşlarının ortalaması kaç olur?
Cevap: B) 10
11 . 4 = 44

8 . 2 = 16
44 + 16 = 60
60 ÷ 6 = 10


7. Tabloya göre, bu firmalardan birine ortak olmak isteyen bir kişinin kâr miktarları açısından hangi firmayı tercih etmesi daha uygun olur?
Cevap: A) K


8. Yukarıdaki beş verinin açıklığı 5 ise bu verilerin aritmetik ortalamasının en büyük değeri kaçtır?
Cevap: B) 6

8 – □ = 5
□ = 3 ise;
7+3+8+4+3 = 25
25÷5 = 5

□ – 3 = 5
□ = 8 ise;
7+3+8+4+8 = 30
30÷5= 6 → En büyük değer.


9. Şevket, harçlıklarından birinci ay 50 TL, ikinci ay 62 TL, üçüncü ay 44 TL biriktiriyor. Şevket dört ay boyunca, ayda ortalama 56 TL biriktirmek istediğine göre dördüncü ayda kaç TL biriktirmelidir?
Cevap: B) 68
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 258 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları

GEÇMİŞE YOLCULUK

1. Aşağıdaki şekillerin isimlerini ve sembolle gösterimlerini yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları


2. Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap: 
a) Bir noktadan ……sonsuz…… tane doğru geçer.
b) İki noktadan ……1… tane doğru geçer.


3. AB doğru parçasına eş bir doğru parçası çiziniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları1


4. Aşağıdaki doğruların birbirlerine göre durumlarını yazınız.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları2


5. Aşağıdaki açıları dar, dik, geniş veya doğru açı olarak isimlendiriniz ve bu açıların ölçülerini tahmin ediniz.
Cevap:
6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 260 Ders Kitabı Cevapları3

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.