Anasayfa Kitap Cevapları Makaleler Ödevini Sor
Cevap Yaz
7 Şubat 2021, 13:00
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 268

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 270-271. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

2020-2021 6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 270-271. sayfa cevapları Üçgende Yükseklik ve Alan

Kırmızı renkli yazılar sorulardır; kırmızı renkli yazıların altındaki yeşil yazılar ise sorunun cevabıdır. Mavi yazılar hangi sayfa olduğunu gösterir geri kalan renksiz yazılar metindir. İyi dersler.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 270 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıdaki üçgenlerin AB kenarına ait yüksekliklerini çiziniz.
Cevap: 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 270 Ders Kitabı Cevapları

2. Aşağıdaki üçgenlerin bir kenarına ait yükseklikleri çizilmiştir. Hangi üçgenin yüksekliklerinin yanlış çizildiğini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 270 Ders Kitabı Cevapları (1)

3. Aşağıda verilen üçgenlerin alanlarını hesaplayınız.
Cevap: 

a) 5 x 12 = 60
60 ÷ 2 = 30 

b) 2 x 3 = 6
6 ÷ 2 = 3

c) 7 x 4 = 28
28 ÷ 2 = 14

4. Yanda noktalı kâğıt üzerinde verilen DEF üçgeninin alanını iki nokta arasını 4 br alarak hesaplayınız.
Cevap:

h: 12 br
EF : 20 br

20 x 12 = 240
240 ÷ 2 = 120

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 271 Ders Kitabı Cevapları

5. Aşağıda verilen üçgenlerden hangisinin alanı bulunamaz? Nedenini açıklayınız.
Cevap: YUZ üçgeninin alanı bulunamaz. Çünkü UZ kenarının uzunluğu belli değildir.

6. m//n olmak üzere aşağıdaki şekilde verilenlere göre ABC ve DEF üçgenlerinin alanlarını bulunuz.
Cevap:

ABC üçgenin alanı:
8 x 6 = 48
48 ÷ 2 = 24

DEF üçgenin alanı:
6 x 7 = 42
42 ÷ 2 = 21

7. Yanda verilen süslemede pembe renge boyanmış bölgelerin alanlarının toplamını bulunuz.
Cevap: 

5 x 7 = 35
35/2 x 4 = 70

8. Yanda verilen zarftaki üçgensel bölgenin alanını bulunuz.
Cevap: 

10 x 20 = 200
200 ÷ 2 = 100

9. Alanı 18 cm2 olan ikizkenar dik üçgenin dik kenarlarından birinin uzunluğu kaç cm’ dir?
Cevap:

b x b/2 = 18
b² = 36
b = 6 cm
6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 271 Ders Kitabı Cevapları

10. ABCD karesinin alanı 64 cm2 ise ABE üçgeninin alanı kaç cm2 dir?
Cevap: 

64 ÷ 4 = 16 cm
16 x 16 = 256
256 ÷ 2 = 128


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 259-260. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.