Cevap Yaz
4 Haziran 2022, 11:46 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 273-274. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 273-274. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çalışma Sayfası konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 273-274 cevapları konusunu paylaştık. Çalışma Sayfası konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 273-274. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 273-274.  Sayfa Cevapları 2. Kitap Çalışma Sayfası

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Şekildeki açıları sembol kullanarak yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları


2. Şekildeki komşu açıları yazınız
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları


3. Aşağıda verilen açıların tümler açılarının ölçülerini yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları


4. Aşağıda verilen açıların bütünler açılarını yazınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları


5. Aşağıdaki şekillerde verilmeyen açıları bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 273 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 274 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Aşağıdaki şekilde AD ve BE birer doğru olduğuna göre şekille ilgili verilen ifadelerin başına doğru ise “D”, yanlış ise “Y” yazınız.
Cevap:

(D) a ile c ters açılardır.
(D) a ile b bütünler açılardır.
(Y) c ile e ters açılardır.
(D) c, d ve e açılarının toplamı 180 derecedir.
(Y) b ile d tümler açılardır.
(Y) e ile c komşu açılardır.


2. 60° nin tümler açısının ölçüsü ile 160° nin bütünler açısının ölçüsü toplamının kaç derece olduğunu bulunuz.
Cevap:

90 – 60 = 30°
180 – 160 = 20°
30 + 20 = 50°


3. 42°lik açının tümlerinin ölçüsü K, 71°lik açının bütünlerinin ölçüsü L ise K + L toplamının sonucunu bulunuz.
Cevap:

90 – 42 = 48°
180 – 71 = 109°
109 + 48 = 157°


4. Tümler iki açıdan büyüğünün ölçüsü küçüğünün ölçüsünün 4 katı ise küçük açının ölçüsünü bulunuz.
Cevap:

x + 4x = 90
5x = 90°
x = 18°


5. Yandaki şekilde AD ve EC birer doğru olduğuna göre verilmeyen açıları bulunuz
Cevap:

180 – 180 – 128 = 52°
180 – 28 – 52 = 100°
AOB ⇒ 100°
AOE = COD ⇒ 52°


6. Bütünler iki açıdan birinin ölçüsü diğerinin ölçüsünün 2 katından 12 derece eksiktir. Buna göre büyük açıyı bulunuz.
Cevap:

x + 2x – 12 = 90
3x – 12 = 90
3x = 102
x = 34°
180 – 34 = 146°


7. Yandaki şekle göre AEB açısı ile DEC açısının ölçüleri toplamını bulunuz.
Cevap: 180 – 90 = 90°


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 273-274. Sayfa, Çalışma Sayfası 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.