Cevap Yaz
27 Nisan 2022, 14:48 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 315-316. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 315-316. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde 5. Ünite Değerlendirme konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 315-316 cevapları konusunu paylaştık. 5. Ünite Değerlendirme konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 315-316. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 315-316. Sayfa Cevapları 2. Kitap 5. Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 315 Ders Kitabı Cevapları

1. ABCD bir dikdörtgen KLC ise bir üçgen olup |AB|= 12 cm, |DK| = 8 cm ve |BC| = 9 cm ise A(KLC) kaç santimetrekaredir?
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 315 Ders Kitabı Cevapları



2. Yandaki ABCD paralelkenar olup CBE bir dik üçgendir.
|AB| = 20 cm, IDEI =14 cm ve
A(CBE) = 24 cm² ise A(ABCD) kaç santimetrekaredir?
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 315 Ders Kitabı Cevapları


3. Çevre uzunluğu 600 metre olan kare şeklindeki bahçenin alanı kaç ardır?
Cevap:

600 ÷ 4 = 150
150 x 150 = 22 500
22 500 ÷ 100 = 225


4. Aşağıda verilen eşitliklerden hangisi yanlıştır?
Cevap: D) 0,1 km² = 100 ha


5. Tümler iki açıdan biri diğerinin yarısı ise büyük açının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap:

Tümler açı = 90°
x + (x÷2) = 90°
x = 60°

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 316 Ders Kitabı Cevapları

6. 136 arlık bir parkın 1/8 ’ine çim ekiliyor. Buna göre çim ekilmeyen kısım kaç dönümdür?
Cevap:

136 ÷ 8 = 17 ardır.
Ekilmeyen alan ise 136 – 17 = 119 ard’dır.
119 ar ise  = 11,9 dönüm


7. Yanda verilen şekilde DB bir doğru olduğuna göre COD açısının ölçüsü aşağıdakilerden hangisidir?
Cevap: 180 – 64 = 116°


8.Yandaki şekilde kaç tane açı vardır?
Cevap: C) 9


9. Yanda verilen şekilde PT bir doğru ve ROS açısı ile TOS açısı eş açılardır. m(POR) = 30° ise ROS açısının ölçüsü kaç derecedir?
Cevap: A) 75°


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 315-316. Sayfa, 5. Ünite Değerlendirme 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.