Cevap Yaz
27 Nisan 2022, 14:49 - Zülal Güneş Yazdı

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 318-321-323-324. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf Matematik Ders Kitabı 318-321-323-324. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde 6. sınıf öğrencilerinin en çok ihtiyaç duyabileceği konular arasında bulunan ve içerisinde Çember ve Daire konusunun bulunduğu 6. sınıf matematik ders kitabı sayfa 318-321-323-324 cevapları konusunu paylaştık. Çember ve Daire konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 318-321-323-324. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6.Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 318-321-323-324. Sayfa Cevapları 2. Kitap Çember ve Daire

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 318 Ders Kitabı Cevapları

DÜŞÜNELİM

Dönme dolap tam bir tur attığında bindikleri kabinin izlediği yolun nasıl bir şekle benzediği hakkında neler söyleyebiliriz?
Cevap: Bindikleri kabin tur atarken çember şeklinde yol izlemektedir. 


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 321 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

Pergel yardımıyla iki adet çember çiziniz. Bu çemberlerin merkezlerini göstererek çemberleri adlandırınız.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 321 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 323 Ders Kitabı Cevapları

Sıra Sizde

K  merkezli ve 3 cm yarıçaplı çemberi pergel ve cetvel kullanarak çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 323 Ders Kitabı Cevapları


Sıra Sizde

L merkezli ve 8 cm çaplı daireyi pergel ve cetvel kullanarak çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 323 Ders Kitabı Cevapları


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 324 Ders Kitabı Cevapları

ÇALIŞMA SAYFASI

1. Çembere model olabilecek beş nesne ismi yazınız.
Cevap:

⇒ Yüzük
⇒ bardak ağzı
⇒ Bilezik
⇒ Simit
⇒ Kova ağzı


2. Daireye model olabilecek beş nesne ismi yazınız.
Cevap:

⇒ Bozuk para
⇒ Jeton
⇒ Düğme
⇒ Yuvarlak tabak
⇒ Şişe kapağı


3. Aşağıdaki çemberin yarıçaplarından birini çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 324 Ders Kitabı Cevapları


4. Aşağıdaki dairenin çaplarından birini çiziniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 324 Ders Kitabı Cevapları


5. Aşağıdaki boşlukları uygun şekilde doldurunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 324 Ders Kitabı Cevapları


6. Yukarıdaki O merkezli çemberde OA doğru parçasının uzunluğu 5 cm ise aşağıdaki boşlukları uygun sayılarla doldurunuz.
Cevap:

OD doğru parçasının uzunluğu 5 cm’dir.
OE doğru parçasının uzunluğu cm’dir.
BC doğru parçasının uzunluğu 10 cm’dir.

7. Aşağıdaki doğru parçalarından hangileri çemberin çapıdır
Cevap: [DC] – [AB]


6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Cevapları 318-321-323-324. Sayfa, Çember ve Daire 2022-2023 eğitim-öğretim yılı konusu içerisinde eksik veya hatalı kısımları bizlere yorumlardan yazarak bildirebilirsiniz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Ξ Bir cevap yazın

Künye Gizlilik Politikası İletişim Hakkımızda

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.