Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
18 Ağustos 2021, 14:05
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 312

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 328-329-330-331-332. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 328-329. Sayfa Cevapları Dikdörtgenler Prizmasının Hacmi

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 328 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Ahmet Bey, çalışanlarına hediye edeceği kol saatlerini dikdörtgenler prizması şeklindeki kutulara koyup çantasına yerleştiriyor. Kutu ve çantanın boyutları yandaki şekilde veriliyor. Buna göre Ahmet Bey’in çantasına en fazla kaç kutu sığdırabileceğini bulunuz.
Cevap:

45 . 36 . 15 = 24 300 cm³ → çantanın hacmi
15 . 9 . 5 = 675 cm³ → kutunun hacmi

24 300 ÷ 675 = 36 kutu sığar.

2. Yanda boyutları verilen kare prizma şeklindeki bir sürahinin kaç cm3 su alacağını bulunuz.
Cevap:

8 . 8 . 28 = 1792 cm³ su alır.

3. Yanda boyutları verilen dikdörtgenler prizmasının içine, hacmi 216 cm3 olan küplerden en fazla kaç tane yerleştirilebileceğini bulunuz.
Cevap:

60 . 24 . 12 = 17 280 cm³
17 280 ÷ 216 = 80 tane 

4. Yanda verilen küp ile kare prizmanın hacimleri birbirine eşit olduğuna göre kare prizmanın yüksekliğini bulunuz.
Cevap:

20 . 20 . 20 = 8000 m³

10 . 10 . h = 8000
100h= 8000
h = 80

5. Ayrıtlarının uzunlukları 2 m, 7 dm ve 50 cm olan bir dikdörtgenler prizmasının hacminin kaç cm3 olduğunu bulunuz.
Cevap:

2 m = 200 cm
7 dm = 70 cm

200 . 70 . 50 = 700 000 cm³

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 329 Ders Kitabı Cevapları

6. Yanda verilen şeklin hacminin kaç cm3 olduğunu bulunuz.
Cevap:

18 . 3 . 2 = 108 cm³
6 . 9 . 3 = 162 cm³

108 + 162 = 270 cm³

7. Dikdörtgenler prizması şeklindeki bir su deposunun boyutları yandaki şekil üzerinde veriliyor. Bu su deposunun 2/5’sini doldurmak için kaç cm³ suya ihtiyaç vardır?
Cevap:

11 . 8 . 5 = 440 cm³

440 ÷ 5 = 88
88 . 2 = 176 cm³

8. Bir ayrıtının uzunluğu 16 cm olan bir küpün içine bir ayrıtının uzunluğu 2 cm olan küplerden kaç tane sığacağını bulunuz.
Cevap:

16 . 16 . 16 = 4096 cm³
2 . 2 . 2 = 8 cm³

4096 ÷ 8 = 512 tane

9. Zeytinyağı ile tamamen dolu bir teneke kutunun boyutları yandaki resimde veriliyor. Bu zeytinyağı, hacmi 50 cm3 lük şişelere dolduruluyor. Kaç şişe gerektiğini bulunuz.
Cevap:

20 . 12 . 10 = 2400 cm³
2400 ÷ 50 = 48 tane şişe

10. Boyutları 3 dm, 7 dm ve 9 dm olan bir dikdörtgenler prizmasının boyutları 3 katına çıkarıldığında hacminin ne kadar artacağını bulunuz.
Cevap:

3 . 7 . 9 = 189 dm³
9 . 21 . 27 = 5103 dm³

5103 – 189 = 4914 dm³ artar.

11. Serap Hanım, dikdörtgenler prizması şeklindeki margarinin bir kısmını keserek kullanıyor. Serap Hanım’ın kestiği margarinin hacminin kaç cm3 olduğunu bulunuz.
Cevap:

4 . 4 . 3 = 48 cm³

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 332 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Yanda verilen şekilde dikdörtgenler prizmasının hacmini küpün hacminden yararlanarak tahmin ediniz.
Cevap:

30 . 12 . 6 = 2160 cm³

2. Yanda verilen çamaşır makinesinin hacmini tahmin ediniz. Tahmininizi işlem yaparak kontrol ediniz.
Cevap:

84 . 60 . 60 = 302 400 cm³


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 312. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.