Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Temmuz 2021, 14:20
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 285

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 344-345-346-347. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 344-345-346-347. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 344 Ders Kitabı Cevapları

1. Aşağıdaki ifadelerden doğru olanın başına “D”, yanlış olanın başına “Y” yazınız.
Cevap:

(D) Yarıçapı 5 cm olan bir çemberin çevresini 30 cm bulan Ozan, r ’yi 3 almıştır.

(Y) Çapı 7 cm olan bir çemberin çevresi r = 3 için 42 cm’dir.

(Y) Bir çemberin çevresi çapı ile r sayısının çarpımına eşittir.

(D) Yarıçapı bilinen bir çemberin çevresi hesaplanabilir.

(D) Bir çemberin uzunluğunun çapına oranı r sayısına eşittir.

2. Aşağıdaki çemberlerin merkezlerini, yarıçaplarını ve çaplarını belirleyiniz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 344 Ders Kitabı Cevapları (1)

3. 2016 Rio Olimpiyatları’nı izleyen Sefa, oyunların olimpiyat sembolü olan çemberleri çizmek istiyor. Sefa, boya kalemleriyle birbirine geçmiş gelişigüzel halkalar çiziyor. Ancak kendi çizdiği halkaların, olimpiyat halkaları kadar düzgün olmadığını fark ediyor. Bunun üzerine ağabeyi İsmail, kardeşine pergel yardımı ile çember çizmeyi öğretiyor. Aşağıda, Sefa’nın çizdiği çemberler veriliyor. Bu çemberlerin çevre uzunluklarını bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 344 Ders Kitabı Cevapları1

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 345 Ders Kitabı Cevapları

4. Yanda verilen dikdörtgenler prizması şeklindeki kutunun hacminin kaç birimküp olduğunu bulunuz.
Cevap:

4 . 6 . 5 = 120 br³

5. Aşağıda verilen şekillerin hacmi kaç birimküptür?
Cevap:

a) 24 br³

b) 5 br³

c) 12 br³

ç) 7 br³

7. Aşağıda ayrıtlarının uzunlukları verilen prizmaların hacimlerini bulunuz.
Cevap:

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 345 Ders Kitabı Cevapları

8. Bir anaokulunda çocukların oynadığı kum havuzu dikdörtgenler prizması şeklindedir. Bu kum havuzunun taban alanı 1,2 m2 dir. Bu havuzun tamamı 0,6 m3 kumla dolduğuna göre bu kum havuzunun yüksekliği kaç metredir?
Cevap:

1,2 . ? = 0,6
? = 0,5

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 346 Ders Kitabı Cevapları

9. Yanda verilen kare prizma ve küpün hacimleri birbirine eşittir. Şekilde verilenlere göre kare prizmanın yüksekliği kaç cm’dir?
Cevap:

10 . 10 . 10 = 1000 cm³

5 . 5 . ? = 1000
? = 40 cm

10. Aşağıdaki noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap:

a) 8 m3= 8 000 000 cm3

b) 1,78 dm3= 1780 cm3

c) 780 dm3= 0,78 m3

ç) 5 000 cm3= 5 dm3

d) 47 000 cm3= 0,047 m3

e) 0,013 m3= 13 000 cm3

11. Şekilde verilen dikdörtgenler prizmasının hacmini tahmin ediniz. İşlem yaparak sonucunu bulunuz ve tahmininizle karşılaştırınız.
Cevap:

7,9 . 5,1 . 11,7 = 471 393 cm³

12. Aşağıdaki noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap:

a) 7500 mL = 7,5 L

b) 3,8 cL = 38 mL

c) 12,8 cL = 128 mL

ç) 5,2 L = 520 cL

d) 20 cL = 0,2 L

e) 15 mL = 0,015 L

f) 12,3 mL = 1,23 cL

g) 55 cL = 0,55 L

13. Aşağıdaki noktalı yerleri tamamlayınız.
Cevap:

a) 700 dm3= 700 L

b) 0,118 m3= 118 00 cL

c) 4900 cm3= 4900 mL

ç) 162 L = 162 000 cm3

d) 30 cm3= 30 mL

e) 1000 mL = 1 dm3

f) 600 cL = 0,006 m3

g) 19 cL = 0,19 dm3

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 347 Ders Kitabı Cevapları

14. Uluslararası Yüzme Federasyonunun (FINA) standartlarına göre uygun bir yüzme havuzunun ölçüleri: Boy 50 m, en 25 m ve derinlik 5 m olmalıdır. Bu ölçülere sahip bir yüzme havuzunu, görevli 3 m yüksekliğine kadar suyla dolduruyor. Havuzun boş kalan kısmının hacmini bulunuz.
Cevap:

50 . 25 . 5 = 6250 m³

50 . 25 . 3 = 3750 m³

6250 – 3750 = 2500 m³

15. Çiftçi Hasan, buğdaylarını koymak için kare prizma şeklinde bir ambar yaptırıyor. Ambarın hacmi 150 000 dm3 tür. Taban ayrıtı 5 m olan ambarın yüksekliğini bulunuz.
Cevap:

150 000 dm³ = 150 m³

5 . 5 . h = 150
h = 6 m

16. Yandaki tabloda üç musluğun bir saatte akıttıkları su miktarları veriliyor. Aynı havuzu dolduran bu üç musluk 4 saat açık bırakıldığında havuzun yarısı doluyor. Buna göre havuzun tamamı kaç L su alır?
Cevap:

15 . 4 = 60 m³
8 . 4 = 32 m³
10 . 4 = 40 m³

60 + 32 + 40 = 132 m³

132 . 2 = 264 m³ → 264 000 dm³
264 000 dm³ → 264 000 L

17. Bir bardak 200 mL sıvı aldığına göre 300 bardak kaç mL sıvı alır?
Cevap:

200 . 300 = 60 000 mL

18. Osman Bey ve ailesi bir ayda 15 000 L su tüketiyor. Şehir suyunun metreküpü 80 kuruş olduğuna göre Osman Bey’in kaç lira su faturası ödeyeceğini bulunuz.
Cevap:

15 000 L = 15 m³

15 . 80 = 1200 kuruş
12 TL

19. Emine Hanım’ın kazanı 120 L su alıyor. Tarhana yapmak için Emine Hanım kazanın yarısına kadar ayran koymak istiyor. Hacmi 30 000 cm3 olan bakraçla kaç seferde Emine Hanım’ın kazanı yarısına kadar dolduracağını bulunuz.
Cevap:

30 000 cm³ = 30 L
120 ÷ 2 = 60 L

60 ÷ 30 = 2 

20. Taban ayrıtlarının uzunluğu 2 m ve 3 m, yüksekliği 4 m olan dikdörtgenler prizması şeklindeki bir su deposunun tamamı su ile doludur. Bu depodaki su, hacmi 40 litre olan bidonlardan en az kaç tanesini doldurur?
Cevap:

2 . 3 . 4 = 24 m³

40 L = 0,040 m³

24 ÷ 0,040 = 600


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 342-343. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.