Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
1 Temmuz 2021, 14:20
Selin Selin
Üye
Konu Sayısı: 285

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 348-349. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları

6. Sınıf Öğün Yayınları Matematik Ders Kitabı 348-349. Sayfa Cevapları 6. Ünite Değerlendirme Testi

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 348 Ders Kitabı Cevapları

1. Yarıçapı 5 cm olan bir çemberin çevresi aşağıdakilerden hangisidir (r ’yi 3 alınız.)?
Cevap: C) 30

2 . 3 . 5 = 30

2. Çapı 10 dm olan bir çemberin çevresi kaç dm’dir (r ’yi 3,14 alınız.)?
Cevap: B) 31,4

r = 5 dm

5 . 3,14 . 2 = 31,4

3. Serap Hanım daire şeklinde ördüğü masa örtüsünün kenarına kurdele geçirmek istiyor. Örtünün yarıçapı 70 cm olduğuna göre Serap Hanım’ın kaç m kurdele alması gerekir (π’yi 22/7 alınız.)?
Cevap: A) 4,4

2. 22/7 . 0,7 = 4,4 m

4. Ali Bey, kızı için çevresi 240 cm olan çember şeklindeki hulahop almıştır. Bu çemberin yarıçapı kaç cm’dir (r ’yi 3 alınız.)?
Cevap: B) 40

2 . 3 . r = 240
r = 40

5. Hikmet ve Seda deniz kenarında kumdan kale yapıyorlar. Hikmet ve Seda’nın kale yaptıkları kaplar ve boyutları yandaki şekillerde veriliyor. Seda, kabını kumla tamamen doldurup Hikmet’in kabına boşaltıyor. Hikmet’in kabının boş kalan kısmının hacmi kaç cm3 tür?
Cevap: B) 480

10 . 8 . 12 = 960 cm³

16 . 6 . 15 = 1440 cm³

1440 – 960 = 480 cm³

6. Hacmi 1 m3 olan bir kolinin içine boyutları 4 cm, 20 cm ve 35 cm olan bir kitap yerleştirilirse kolinin kaç dm3 lük kısmı boş kalır?
Cevap: B) 997,2

4 . 20 . 35 = 2800 cm³ → 2,8 dm³

1 m³ = 1000 dm³

1000 – 2,8 = 997,2 

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Öğün Yayınları Sayfa 349 Ders Kitabı Cevapları

7. Ben çöpleri küp şekline getirerek dünyayı temizleyen bir robotum. Her gün bir kenarı 50 cm olan 100 tane küp yapabiliyorum. Buna göre 5 günde kaç dm3 çöp temizlerim?
Cevap: A) 62 500

50 . 50 . 50 = 125 000 cm³ → 125 dm³

125 . 100 = 125 00 

125 00 . 5 = 62 500 tane

8. Sorunun Cevabı: B) Alan ölçüsü temel birimi ardır. 

9. Sorunun Cevabı: D) 420 cL = 42 L

10. Bir ayrıtının uzunluğu 4 m olan küp şeklindeki bir su deposu kaç litre su alır?
Cevap: C) 64 000

4 . 4 . 4 = 64 m³ → 64 000 L

11. Taban ayrıtları 5 m, 3 m ve yüksekliği 2 m olan dikdörtgenler prizması şeklindeki havuzun tamamı su ile doludur. Bu havuzda kaç cL su vardır?
Cevap: D) 3 000 000

5 . 3 . 2 = 30 m³ → 30 000 L
30 000 L = 3 000 000 cL

12. 2000 mL 300 cL kaç dm3 tür?
Cevap: A) 5

2000 mL = 200 cL

200 + 300 = 500 cL
500 cL = 5 dm³

13. Litresi 1,7 TL olan sütün 400 cL’si kaç TL’dir?
Cevap: A) 6,8

1 L = 100 cL

1,7 . 4 = 6,8

14. Fatma Hanım 0,35 m3 zeytinyağını 5 cL’lik şişelere koymak istiyor. Fatma Hanım’ın kaç şişeye ihtiyacı vardır?
Cevap: D) 7000

0,35 m³ = 350 dm³

350 dm³ = 35 000 cL

35 000 ÷ 5 = 7000

15. Bir günde 700 cm3 süt içen Mustafa bir ayda kaç litre süt içer?
Cevap: B) 21

700 cm³ = 0,7 L

30 . 0,7 = 21


Yorumlarınız bizim için değerlidir. Yorum yazmak için TIKLAYIN.

Bir önceki yazımız olan 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 344-345-346-347. Sayfa Cevapları Öğün Yayınları başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.