Anasayfa Kitap Cevapları
Cevap Yaz
7 Ekim 2021, 16:33
Sena Sena
Yönetici
Konu Sayısı: 194

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36-37-38-39-40. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36-37-38-39-40. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı konusunda 6. Sınıf öğrencilerimizin ihtiyaç duyabilecekleri 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı Sayfa 35-36-37-38-39 ve 40’daki Ders Kitabı Cevaplarını paylaştık. Eksik yada hatalı kısımları bizlere Yorumlar bölümünden yazarak bildirebilirsiniz. 6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36-37-38-39-40. Sayfa Cevapları MEB Yayınları 2. Kitap konusunda Doğal Sayılarla Problemler konusunu işledik.

6. Sınıf MEB Yayınları Matematik Ders Kitabı 35-36-37-38-39-40. Sayfa Cevapları 2. Kitap Doğal Sayılarla Problemler

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 37 Ders Kitabı Cevapları

ALIŞTIRMALAR

1. Ramazan Bey bahçesinde kiraz ve kayısı yetiştirmektedir. Bahçesinde 22 adet kiraz, 36 adet kayısı ağacı bulunan Ramazan Bey bir kiraz ağacından 28 kg, bir kayısı ağacından 32 kg meyve almaktadır. Bahçedeki tüm meyveler toplandığına göre:

a) Toplam kaç kg meyve toplanmıştır?
Cevap:
kiraz: 22 . 28 = 616 kg
kayısı: 36 . 32 = 1152 kg
1152 + 616 = 1768 kg meyve toplanmıştır.


b) Toplanan kirazlar on dörder kilogramlık kasalara, kayısılar ise on ikişer kilogramlık kasalara yerleştirildiğine göre bu kasalama işi için toplam kaç tane kasa kullanılmıştır?
Cevap: 
616 kg kiraz için; 616 / 14 = 44 kasa
1152 kg kayısı için; 1152 / 12 = 96 kasa
96+44=140 kg kullanılmıştır


c) Kasalama işinden sonra bir kasa kiraz 30 TL’den, bir kasa kayısı 20 TL’den satılacaksa Ramazan Bey meyvelerden kaç TL kazanır?
Cevap: 

44 kasa kiraz= 44 . 30 = 1320 TL
96 kasa kayısı= 96 . 20 = 1920 TL
Toplam: 1320+1920 = 3240 TL kazanır.


2. Kamyon ve otomobillerin yer aldığı bir otoparkta toplam 33 tane araç vardır. Araçların tekerlek
sayısı toplamı 158’dir. Kamyonların 6 tekerlekli, otomobillerin 4 tekerlekli olduğu bu otoparktaki
araçlardan kaç tanesinin kamyon, kaç tanesinin otomobil olduğunu bulunuz.
Cevap: 

4x + 6y = 158
x + y = 33 . -4
———————
4x + 6y = 158
-4x -4y = -132
2y = 26
y = 13 kamyon
x = 20 otomobil


3. Bir iş yerinde yılda 6 paket küp şeker ve 20 kg toz şeker kullanılmaktadır. İş yerinin sahibi
Semra Hanım, çalışanları ile birlikte artık ofiste çaya şeker atmama kararı alır. 1 paket küp şeker 5 TL ve 1 kg toz şeker 6 TL olduğuna göre karar sonrası bu iş yerinin giderleri kaç TL azalmıştır?
Cevap: 

Küp şeker; 6 . 5 = 30TL
Toz şeker: 20 . 6 = 120 TL
120 + 30 = 150 TL azalmıştır.


4. 108 sayfalık bir kitaba sayfa numarası verilirken toplam kaç adet rakam kullanılır?
Cevap: 

1 ve 9 arasında bir basamaklı: 1 . 9 = 9 rakam 
9 ve 100 arasında iki basamaklı: 91 . 2 = 182 rakam
100 ve 108 arasında üç basamaklı: 8 . 3 = 24 rakam
182 + 24 + 9 = 215 adet rakam vardır


5. Nesrin’in doğum yılı Burcu’nun doğum yılından 6 eksiktir. Nesrin 28 yaşındayken Burcu kaç
yaşındadır?
Cevap: Nesrin 28 ise: 28 + 6 = 34 yaşındadır.


6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 38 Ders Kitabı Cevapları

6. Abdurrahman Usta bir demir çubuğu 2 eş parçaya bölmek için 10 TL alıyor. O hâlde Abdurrahman Usta bir demir çubuğu 6 eş parçaya bölmek için kaç TL alır? (Bir seferde birden
fazla demir kesilememektedir.)
Cevap: B) 50
6 parçaya bölmesi için 5 defa kırması gerekir
5 . 10 = 50 TL alır


7. 16 bayan ve 12 erkeğin bulunduğu bir otobüsten 4 erkek iner ve otobüse 5 evli çift binerse son
durumda otobüste kaç erkek ve kaç bayan olacağını bulunuz.
Cevap: 
12 – 4 = 8 erkek ve 16 bayan kalır
5 çift binince;
8 + 5 = 13 erkek
16 + 5 = 21 bayan olur


8. Ecrin ile Tuğba 200 lirayı paylaşıyorlar. Tuğba bu paylaşımda adaletsizlik olduğunu düşünüp
16 lirayı Ecrin’e veriyor ve paraları eşit oluyor. Paraları eşitlenmeden önce kaçar liraları vardı?
Cevap: 
200 / 2 = 100 kişi başı alması gereken miktar
100 – 16 = 84 Ecrin’in parası
100 + 16 = 116 Tuğba’nın parası


9. “8” rakamının yazılı olduğu tuşu bozuk olan bir hesap makinesinde, 17 28 ⋅ işleminin sonucunu nasıl hesaplayabilirsiniz?
Cevap: 
17. ( 30 – 2 ) çarpmayı çıkarma üzerinde dağıtma kuralı ile  yazılır
17. ( 30 – 2 ) = 510 – 34 = 476 


10. Hangi sayının 2 katının 18 fazlasının yarısı 25 eder?
Cevap: 
2 X + 18 / 2 = 25
2X + 18 = 50
2X = 32
X = 16


11. Okan ve Volkan, çalıştıkları iş yerinde saatte yirmi beşer TL kazanmaktadırlar. Okan’ın 30 saat, Volkan’ın 26 saat çalıştığı bir haftada Okan Volkan’dan kaç TL fazla kazanmıştır?
Cevap: 
Okan: 30 . 25 = 750 TL
Volkan: 26 . 25 = 650 TL 
Okan Volkan’dan 100 TL fazla kazanır


12. “Manav, 8, 12, 3” verilerini kullanarak bir problem kurunuz ve bu problemi çözünüz.
Cevap:  Manava giden Aslı kilosu 2 TL olan domatesten 4 kg, kilosu 3 TL olan elmadan 1 kg ve kilosu 4 TL olan kividen 3 kg almıştır. Buna göre kasaya kaç TL öder?
Çözüm: 
domates: 4 . 2 =8 TL
elma: 3 . 1 = 3TL
kivi: 4 . 3 = 12 TL
12+8+3= 23 TL öder

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları

GEÇMİŞE YOLCULUK

1. Aşağıdaki işlemlerin sonuçlarını bulunuz.

a) 2 . 3 . 5 = 30

b) 2 . 2 . 5 = 20

ç) 2 . 3 . 7 = 42

c) 2 . 3 . 3 = 18

d) 3 . 3 . 5 = 45

e) 2 . 2 . 3 . 7 = 84


2. Aşağıdaki sayılardan 6’nın katı olanları işaretleyiniz.

6. Sınıf Matematik MEB Yayınları Sayfa 40 Ders Kitabı Cevapları


3. Aşağıdaki bölme işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.

48/2 =24

75/3= 25

188/4= 47

230/5= 46

324/6= 54

396/9= 44


4. Aşağıdaki kalanlı bölme işlemlerinin sonuçlarını bulunuz.

37/2= bölüm: 18, kalan: 1

44/3= bölüm: 14, kalan: 2

62/4= bölüm: 15, kalan: 2

71/5= bölüm: 14, kalan:1

103/6= bölüm: 17, kalan: 1

129/9= bölüm: 14, kalan: 3

6. Sınıf Matematik Ders Kitabı 35-36-37-38-39-40. Sayfa Cevapları MEB Yayınları

Ders ve Çalışma kitabı cevapları aramalarınızda internet sitemizi daha üst sıralarda listelemek için aramalarınızın sonuna "forum sınıf" yazabilirsiniz.
Örnek Kullanım: 6. sınıf matematik öğün yayınları sayfa 40 forum sınıf

Linkedin'de Paylaş

Sadece Uzun Yorumlar Onaylanır.

Lütfen Konuyu Geliştirecek Uzun Yorumlar Yazınız.

Ana Sayfa Gizlilik Politikası İletişim S.S.S

Sitede yer alan yazı, resim ve dosyaların tüm hakları saklıdır ve izinsiz paylaşılması kesinlikle yasaktır.